#899006 - 27/01/2007 02:26
Re: Work and Travel
[Re: Szewa]
|
addict
Meldunek: 22/03/2005
|
@Bazgal: masz jakieś możliwości załatwienia pracy w UK? A co Ciebie interesuje dokładnie ? Narazie jestem w Londynie 3 tygodnie wiec ciezko co kolwiek mi zalatwic  ale polecam ta strone http://www.londnek.net
|
Do góry
|
|
|
|
#899437 - 27/01/2007 10:34
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/08/2004
|
@Bazgal: masz jakieś możliwości załatwienia pracy w UK? A co Ciebie interesuje dokładnie ? chce wysłać dziewczyne do UK. na pol roku, może rok, dopóki nie będziemy mogli sobie spokojnie przeżyć. Znaczy teraz też mozemy, ale nie jest to taki "luz", jakbym chcial miec
|
Do góry
|
|
|
|
#902635 - 28/01/2007 11:39
[Re: odgdog]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
@Bazgal: masz jakieś możliwości załatwienia pracy w UK? A co Ciebie interesuje dokładnie ? chce wysłać dziewczyne do UK. na pol roku, może rok, dopóki nie będziemy mogli sobie spokojnie przeżyć. Znaczy teraz też mozemy, ale nie jest to taki "luz", jakbym chcial miec Niech złoży podanie tutaj: http://www.pret.com/Znajomi, którzy tam pracują chwalą sobie. Praca nie jest lekka, ale zależy to też od konkretnego lokalu. Z tego co wiem, możliwa szybka ścieżka awansu jeżeli ktoś się stara. Jest tam duża rotacja i jeżeli ktoś sumiennie wykonuje swoją robotę, to po dwóch latach zostaje mamagerem restauracji.
|
Do góry
|
|
|
|
#935444 - 06/02/2007 16:05
|
veteran
Meldunek: 10/08/2005
|
Witam:) Pora odświezyć temat:) Mam następujące pytanie do znawców... Jako, iż planuję wyjechać na rok, a praca jest lagalna (program work experience,almatur) to się płaci podatek.Muszę więc go zapłacić w Anglii i wygląda na to że po powrocie do kraju znowu.Niedawno coś o tym w tv mówili. Jak to jest z tym opodatkowaniem, miało niby nie byc podwójnego. Jak to jest Panie i Panowie znawcy????
Jeszcze jedno..tak sobie myslę.. może popracować tam tych 3 miesiące a później znaleźć jakąś inną robotę na czarno i pieprzyć ich:)Angolom to chyba też na rękę.Jakieś ciekawe pomysły??
Pozdrawiam:)
|
Do góry
|
|
|
|
#936999 - 07/02/2007 07:37
[Re: -Adrian-]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/01/2005
|
Witam Nie bede zakładał nowego tematu , więc napisze tu.... Potrzebuje zaświadczenie o niekaralności , i moje pytanko gdzie mogę taki dokumencik zdobyć? ile czasu się czeka? no i oczywiście ile kosztuje? Z góry podziękował za info 
|
Do góry
|
|
|
|
#937118 - 07/02/2007 09:42
[Re: LEWY]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/09/2003
|
Witam Nie bede zakładał nowego tematu , więc napisze tu.... Potrzebuje zaświadczenie o niekaralności , i moje pytanko gdzie mogę taki dokumencik zdobyć? ile czasu się czeka? no i oczywiście ile kosztuje? Z góry podziękował za info w sadzie okregowym, 50zl tydzien 
|
Do góry
|
|
|
|
#937278 - 07/02/2007 10:49
[Re: Wahi]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/01/2005
|
Dzięki Wahi Dzwoniłem właśnie do Sądu i odebrała jakaś miła Pani i mówiła , że tylko dowodzik i 50zł i sprawa załatwiona zostanie od ręki  Pozdr
|
Do góry
|
|
|
|
#1029611 - 08/03/2007 22:35
[Re: -Adrian-]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
Witam:) Pora odświezyć temat:) Mam następujące pytanie do znawców... Jako, iż planuję wyjechać na rok, a praca jest lagalna (program work experience,almatur) to się płaci podatek.Muszę więc go zapłacić w Anglii i wygląda na to że po powrocie do kraju znowu.Niedawno coś o tym w tv mówili. Jak to jest z tym opodatkowaniem, miało niby nie byc podwójnego. Jak to jest Panie i Panowie znawcy????
Jeszcze jedno..tak sobie myslę.. może popracować tam tych 3 miesiące a później znaleźć jakąś inną robotę na czarno i pieprzyć ich:)Angolom to chyba też na rękę.Jakieś ciekawe pomysły??
Pozdrawiam:) Jeżeli zapłacisz podatek w Anglii, to w Polsce już nie będziesz musiał płacić, bo od tego roku obowiązuje umowa między Polską a UK o unikaniu podwójnego opodatkowania. Co do tego programu, to raczej nie ma problemu żebyś zmienił sobie później robotę. I nie na czarno, to jeż nie te czasy  gdy tylko zaczniesz pracę, to będziesz musiał wypełnić parę papierków (Home Office, NIN) i dzięki temu będziesz miał już na stałe pełne prawa pracownicze. PS. Gdzie jedziesz i co będziesz robił ?
|
Do góry
|
|
|
|
|
|