#846374 - 09/01/2007 14:03
Re: Co z ta zima??
[Re: Biszop]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Byl ktos w tym roku gdzies w Polsce? MOze jakis meteorolog wie cos wiecej i ma dla narciarzy jakies lepsze info??;-) Ja mam za oknem  Sniegu ni ma.
|
Do góry
|
|
|
|
#846386 - 09/01/2007 14:08
[Re: lupus]
|
veteran
Meldunek: 06/11/2006
|
Coś mi się zdaje, że przez ta pogodę nie wypalą skoki w Zakopanem.  Lipa będzie :/
|
Do góry
|
|
|
|
#846606 - 09/01/2007 16:23
[Re: Biszop]
|
Profesor
Meldunek: 19/08/2005
|
Byl ktos w tym roku gdzies w Polsce?
Ja byłem w Zakopanem w okresie świąteczno-noworocznym i nie polecam tego miejsca.Pomijam już fakt że było mnóstwo ludzi ( z wiadomych powodów ) nie tylko na krupówkach ale i na stokach gubałówki i nosala. Warunki fatalne mimo naśnierzania,ratraki stoją a na stoku takie "koleiny" że głowa boli  jeśli ma się swoje narty to strach jezdzić bo warstwa śniegu nieduza i można zniszczyć sprzęt o wystające kamienie itd. Na kasprowym nieco lepiej ale też bez rewelacji...narciarzy niewielu może ze względu na pogodę jaka panowała w tamtym czasie...wiatr urywał głowe z płucami. Generalnie w Polskie góry nie ma sensu jechać.Lepiej dołożyć pare złoty więcej i jechać w Alpy 
|
Do góry
|
|
|
|
#846659 - 09/01/2007 16:38
[Re: prenumerator_GW]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/07/2005
|
Info ?
"..śnieg ni jak się nie ima z planami rewolucji edukacyjnej pana R.Giertycha. Ponoć zagroził on pani Wiośnie lustracją i wyciągnięciem tajnych akt, które jakoby miały by świadczyć o jej rzekomym, bliższym związkiem z dziadkiem Mrozem. Ponoć Giertych szantażuje w ten sposób panią Wiosnę, która ma bliskie konszachty z panią Zimą z tego samego ugrupowania, która jakoby miała by wstrzymywać dostawy śniegu tej zimy. A wszystko po to by nie legł w gruzach genialny plan ministra edukacji, pięknego Romana na temat mundurków szkolnych. Nie wszyscy wiedzą, że wyszła również ustawa mówiąca, iż mundurki szkole w ramach oszczędności nie mogą być szyte z podpinką, ani żadnym pulłowerem czy innym misiem. Gdyby więc nadeszła zima, mr.R musiałby całkowicie zmienić plan swoich reform i stwierdzić, że pomysł był nietrafiony. Stąd to całe zamieszanie, i dlatego takie braki w dostawach śniegu..."
więcej w najnowszym Fakcie
|
Do góry
|
|
|
|
#846681 - 09/01/2007 16:44
[Re: Nirtz]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/09/2005
|
klimat się ociepla obawiam się że śniegu już nie zobaczymy.... nigdy Bardzo mozliwe. Czyzby juz nigdy w Polsce sniegu przy minusowej temperaturze  Brak starych natarc dziewczyn  , czy sniezek w okna sasiada... oby nie
|
Do góry
|
|
|
|
#894448 - 25/01/2007 09:27
[Re: Ozeszlol]
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
Nawet Zima Wyemigrowała z Polski Zima jednak sie nie dala  Jest ktos z okolic Klodzka, Dusznik czy najblizszych okolic? Jakie warunki pogodowe na ta chwile i moze jakies info co planuje nam pogoda na weekend?? Chce sie wybrac i cos w radio przed chwila podawali ze niezle sypie i moze byc problem z powrotem w niedziele... Prawda to?
|
Do góry
|
|
|
|
#897371 - 26/01/2007 15:32
[Re: Llama]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/08/2005
|
Ja prawdę powiedziawszy złego słowa na służby drogowe powiedzieć nie mogę. Tego roku zareagowali błyskawicznie. Odśnieżone ulice i chodniki. Zmarznięte miejsca posypane solą i piaskiem. Topniejąca breja przy przejściach dla pieszych usunięta. Ogólnie nie mam na co narzekać, tylko poza tym, że czapki nie mam 
|
Do góry
|
|
|
|
#897448 - 26/01/2007 16:11
[Re: th0mas]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 28/04/2005
|
Bart co Ty gadasz? Jak nieprzygotowane? W tym roku drogowcy pierwsi zaskoczyli zimę i najpierw posypali drogi solą, a później spadł śnieg To chyba u Ciebie w Stalowej Woli  W Łodzi jak zaczeło padać to spotkanie pługa na osiedlu graniczyło z cudem (mimo tego, że służby porządkowe miały cały dzień by cos zarzadzić). Ciekawostka...wieczorem w wiadomościach pokazali jak pługi jeżdzą - szkoda tylko, że po ulicy Piotrkowskiej  , w miarę odśnieżone były tylko główne ulice - reszta nieprzejezdna. Jak co roku 
|
Do góry
|
|
|
|
#897498 - 26/01/2007 16:34
[Re: JuN]
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
tak, jest ze Szczecina Ja byłem 2h w Geancie w Centrum. Obok niego ulice Wyzwolenia, Malczewskiego całe zabłocone i zaśnieżone. Korki od tego potężne bo wszyscy kulają się 10km/h. Jechałem tramwajem, to ten ledwo wciągnął się pod leciutką górkę - wszystko przez to, że tory nie odśnieżone (niby tramwaje powinny samoczynnie je odśnieżać, ale chyba nie do końca tak jest). Ojciec wracał przed chwilą wylotową z miasta (Gdańska, Struga) to klął jak szewc. Wszystko w śniegu, korki jak diabli itd. Służby porządkowe... miłego spania 
|
Do góry
|
|
|
|
#897580 - 26/01/2007 17:03
[Re: Szewa]
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Spokojnie... chodniczek przed dworcem odśnieża na bieżąco masa ludzi przechodzących tamtędy oraz pewnie babcie przewracające się na lodzie odśnieżają przy okazji swoimi futrami oraz moherami. Także do taryfy dojdziesz. A jeśli chcesz dłuższy spacer, to radź sobie sam - na drogowców nie licz 
|
Do góry
|
|
|
|
#898534 - 26/01/2007 21:32
[Re: Bzyku]
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
Spokojnie... chodniczek przed dworcem odśnieża na bieżąco masa ludzi przechodzących tamtędy oraz pewnie babcie przewracające się na lodzie odśnieżają przy okazji swoimi futrami oraz moherami. Także do taryfy dojdziesz. A jeśli chcesz dłuższy spacer, to radź sobie sam - na drogowców nie licz ta, Dziewczynę odprowadzałem na dworzec. jezusicku, zakopane przy szczecina wysiada. zadymka, zawieja. tam nikt nie odśnieża, schody o kant dupy. dach na dworcu zasypany. zawieje wiaterkiem, i cały śnieg ląduje na pysku....  mogę zrozumieć, że zima zaskakuje 20 października, ale nie 20 stycznia  pożal się boże miasto 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|