Temat ten jest kontynuacją tematu z 2006 roku :
Goget - Tenis Master 2006 Końcowy bilans poprzedniego roku :
------------------------------
Statystyka Ogólna 
Typy Trafione/Podane :
272/425 Skuteczność :
64 % Stawka :
4250 j Bilans Ogólny :
+ 68,99 jYield :
1,6 % ------------------------------
Poprzedni temat prowadziłem od początku do końca sezonu tenisowego 2006 i w tym roku mam podobny cel.
Oczywiście moje ambicje celują w poprawienie wszystkich statystyk z poprzedniego roku.
W związku z ograniczoną ilością czasu jaką będę dysponował nie obiecuje, że pojawiające się tutaj typy będą równie często i szczegółowo przeze mnie opisywane. Mogę jedynie obiecać, że będą poddawane dużo większej selekcji niż to było w poprzednim roku.
Ubiegłoroczny temat był dla mnie przede wszystkim dobrym przetarciem przed tym sezonem. Mimo, że typuję spotkania tenisowe od kilku lat to dopiero w ubiegłym roku prowadziłem szczegółowe statystyki swojej gry, dzięki czemu wiem teraz gdzie popełniałem błędy i w jakiego typu zakładach nie idzie mi najlepiej. Ponad 400 typów to może zbyt mała liczba pozwalająca na wyciągniecie konkretnych wniosków, nie mniej jednak na podstawie statystyk z poprzedniego tematu postanowiłem się trzymać kilku założeń przy typowaniu spotkań tenisowych w 2007 roku.
Główne założenia :
- wszystkie kursy będę czerpał z firmy
Pinnacle czyli tam gdzie mam najwięcej środków i gdzie grę traktuję najbardziej poważnie. W poprzednim roku bilans typów podannych z kursami od innych bukmacherów nie był zbyt okazały więc skupię się tylko na
Pinnacle.
- urozmaicam trochę stawkowanie. W dalszym ciągu zdecydowana większość typów będzie grana tutaj dla mnie dla uproszczenia za 10 j i wtedy obok typu nie będzie się pojawiać stawka. Czasami będę jednak podawał typy z mniejszą stawką 1-5 j i tą stawkę rezerwuje dla underdogów i mniej pewnych typów.
- ogranicze do minimum granie spotkań deblowych (których i tak nie ma w
Pinnacle) oraz z kobiecego tenisa. W ubiegłym roku na spotkaniach WTA zarobiłem parę groszy jedynie w styczniu, w pozostałych miesiącach albo wychodziłem na minus albo na znikomy plus przez co niepotrzebnie zmniejszałem jedynie yield. Tenisistki są nieprzewidywalne w swoich poczynaniach na korcie i szkoda mojego czasu wkładanego w analizę spotkań z ich udziałem.
- skupię się na typowaniu standardowej opcji zakładów czyli wybraniu zwycięscy danego spotkania. Wszelkie dodatkowe opcje takie jak handicapy, dokładne wyniki, ilość gemów i zakłady specjalne będę się starał omijać bo raczej traciłem do tej pory na tego typu zakładach jak zarabiałem.
- podczas sezonu trawiastego robię sobię przerwę. Może podczas Wimbledonu pojawi się kilka typów a pozostałe turnieje będę śledził jedynie w charakterze telewidza i fana tego sportu.
- kursy od @1,4 w górę.
To chyba wszystko, reszta wyjdzie w praniu...

Co do wpisów w temacie wolałbym jednak, żeby był tu spokój i porządek czyli wszelkie uwagi i pytania prosiłbym kierować na priv

Dla kompletnie zielonych, krótki artykuł w telegraficznym skrócie opisujący o co w tenisie chodzi :