Opcje tematu
#859935 - 13/01/2007 20:23 Betdirect :-(
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2003
Gracie u nich? Zakładam temat bo raz, że nie ma a dwa, że mam z nimi pewien problem.

Założyłem konto na początku grudnia. Z początku wszystko było ok. Zrobiłem depozyt i dwa zakłady, które przegrałem. Mniej więcej w połowie grudnia zablokowali mi konto. Zażądali skanów, które jeszcze przed Świętami im wysłałem. Na przełomie roku dostałem e-maila, że na rachunku (utitily bill) widnieje nie moje imię i że proszą mnie o przesłanie takiego z moim imieniem. Ponieważ takowych nie posiadam, wysłałem im inny rachunek (bez związku z mieszkaniem) gdzie widniały moje imię, nazwisko oraz adres. Od tego czasu nic się nie zmieniło. Konto nadal zablokowane, na e-maile odpowiadają, że dział bezpieczeństwa ciągle weryfikuje moje dokumenty. W poniedziałek minie miesiąc od czasu zablokowania konta.

Nawet jeśli Betdirect ma dobre intencje, a są pewne podstawy by tak twierdzić jak chociażby oceny powyżej średniej w SBR i innych agencjach ratingowych, to weryfikowanie danych klienta przez miesiąc to dla mnie jest już stanowczo za długo. Zwłaszcza, że blokują mi w ten sposób pieniądze i odmawiają udzielania jakichkolwiek informacji na temat konta jak chociażby aktualne saldo czy historia zakładów!

Radzę wszystkim traktować tego buka z dużą dozą ostrożności. Na razie założyłem tylko ten temat. Jeżeli w poniedziałek nie odblokują konta to zacznę działać na szerszą skalę poczynając od bettingadvice przez SBR a na IBAS kończąc. Bo zbliżają się już do dolnego poziomu akceptowanego przeze mnie standardu usług.

Do góry
Bonus: Unibet
#860103 - 13/01/2007 21:27 Re: Betdirect :-( [Re: z o ® r o]
gryzonko Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/06/2003
chciałem do nich wpłcić kase, powstrzymało mnie przed tym praktycznie tylko to że ze nie osbługiwali e-walletów, a kartą jakoś nie po drodze mi było. Może to i dobrze, że nie wpłaciłem jednak

Do góry
#860530 - 14/01/2007 00:38 Re: Betdirect :-( [Re: gryzonko]
RyanGiggs Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/10/2001
zoRro jakby co mozesz zawsze napisac do SBR u mnie po 2 miechach walki z Expektem sie udalo ;\) pozdro

Do góry
#860819 - 14/01/2007 10:17 Re: Betdirect :-( [Re: RyanGiggs]
gryzonko Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/06/2003
potwierdzam słowa Ryana, pomoc pana Dozera jak i reszta SBR jest często nieoceniona. Przez blisko 2 miesiące walczyłem z zdecydowanie mniej renomowanym bukiem jakim jest Beted, o odzyskanie kasy. Interwencja SBR spowodowała ze w ciągu dosłownie kilku dni kasa została zwrócona

http://forum.sbrforum.com/showthread.php?p=167259#post167259

Do góry
#861021 - 14/01/2007 11:49 Re: Betdirect :-( [Re: gryzonko]
comp Offline
addict

Meldunek: 18/01/2005
zdarzaja sie problemy z tym bukiem wiadomo z jakiego powodu - maja jedne z lepszych bonusow na rynku prze wszystkim w pokerze tak wiec sa narazeni na multi kontowcow,napewno ci odblokuja konto ale racja ze to stanowczo za dlugo.

Do góry
#864530 - 15/01/2007 21:33 Re: Betdirect :-( [Re: comp]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Debilizm supportu tego buka doprowadza mnie już do rozstroju nerwowego. Każda odpowiedź bez związku z pytaniem. Konto oczywiście nadal zablokowane.

Do góry
#864582 - 15/01/2007 21:58 Re: Betdirect :-( [Re: z o ® r o]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Odblokowali. Tak im pojechałem w mailu po rajtuzach, niemal zwyzywałem (trochę mnie poniosło), że skutek był natychmiastowy. Wcześniej wymieniłem ponad 20 grzecznych e-maili. Widocznie to jedyny sposób.

Do góry
#864594 - 15/01/2007 22:03 Re: Betdirect :-( [Re: z o ® r o]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Haha! I dali 10$ freebeta. Niech sobie go w dupę wsadzą! Zmarnowanego czasu i nerwów to nawet 100 by mi nie wynagrodziło..

Do góry
#864666 - 15/01/2007 22:28 Re: Betdirect :-( [Re: z o ® r o]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/09/2004
Ja mam u nich około 250 euro za premiowane miejsce w pokerze.

Przy okazji zadam pytanie: czy bez problemów wypłacę na eKartę z mBanku ?

Chciałem zlecić wypłatę na bezpośrednio na konto ale, jak pisze zoRro, support jest niecałkiem teges.

Na stronie jest napisane, że główna opcja wypłaty to karta kredytowa. Jednak jest też możliwość wypłaty na konto, wystarczy podać dane banku i konta.

Piszę do nich, że nie posiadam karty kredytowej i chciałbym wypłacić bezpośrednio na konto. Koleś odpisuje, że karta debetowa też może być. Ja odpisuję, że niebardzo. On, że tak. Ja piszę znowu, że może w UK to jest możliwe ale w Polsce nie i proszę o wypłatę na konto. Koleś idzie w zaparte i pisze żebym podał mu nr. karty i on sprawdzi czy nie da się wypłacić. Ręce mi opadły ale dla świętego spokoju podałem mu ten nr. Dopiero wtedy stwierdził, że rzeczywiście w taki sposób nie da się wypłacić. Eureka ! ;\) Zadowolony pytam się czy wreszcie mogę podać dane konta, skoro sami widzą, że wypłata kartą jest niemożliwa. Oni odpisują żebym lepiej wyrobił kartę kredytową bo tak będzie szybciej i pewniej. Taki mnie wtedy wkur..w złapał, że przestałem z nimi korespondować i chyba wreszcie wyrobię tą kartę, bo im chyba nic nie przetłumaczysz.

Jeszcze raz zadam więc pytanie: czy eKartą wypłacę od nich kasę, bo nie uśmiecha mi się kolejna długa wymiana korespondencji...

Poza tym są ok, szczególnie jeżeli chodzi o piłkę brytyjską.

Do góry
#866942 - 16/01/2007 13:31 Re: Betdirect :-( [Re: Szewa]
wHiTe_StAr Offline
Fundator

Meldunek: 15/11/2004
jak dla mnie nie ma takiej możliwości,w termsach jest wyrażnie napisane,mi od razu napisali że na konto i poprosili o dokładne dane konta tj
name&adress:
Account Name
Sort code
Swift/BIC number
Account number
IBAN number
How much you would like to withdraw;

kase miałem po tygodniu,żadnych prowizji nie było,a jeśli to minimalne

Do góry
#866972 - 16/01/2007 13:38 Re: Betdirect :-( [Re: Szewa]
arkadius Offline
old hand

Meldunek: 02/11/2005
Originally Posted By: Szewczenko
Ja mam u nich około 250 euro za premiowane miejsce w pokerze.

Przy okazji zadam pytanie: czy bez problemów wypłacę na eKartę z mBanku ?

Chciałem zlecić wypłatę na bezpośrednio na konto ale, jak pisze zoRro, support jest niecałkiem teges.

Na stronie jest napisane, że główna opcja wypłaty to karta kredytowa. Jednak jest też możliwość wypłaty na konto, wystarczy podać dane banku i konta.

Piszę do nich, że nie posiadam karty kredytowej i chciałbym wypłacić bezpośrednio na konto. Koleś odpisuje, że karta debetowa też może być. Ja odpisuję, że niebardzo. On, że tak. Ja piszę znowu, że może w UK to jest możliwe ale w Polsce nie i proszę o wypłatę na konto. Koleś idzie w zaparte i pisze żebym podał mu nr. karty i on sprawdzi czy nie da się wypłacić. Ręce mi opadły ale dla świętego spokoju podałem mu ten nr. Dopiero wtedy stwierdził, że rzeczywiście w taki sposób nie da się wypłacić. Eureka ! ;\) Zadowolony pytam się czy wreszcie mogę podać dane konta, skoro sami widzą, że wypłata kartą jest niemożliwa. Oni odpisują żebym lepiej wyrobił kartę kredytową bo tak będzie szybciej i pewniej. Taki mnie wtedy wkur..w złapał, że przestałem z nimi korespondować i chyba wreszcie wyrobię tą kartę, bo im chyba nic nie przetłumaczysz.

Jeszcze raz zadam więc pytanie: czy eKartą wypłacę od nich kasę, bo nie uśmiecha mi się kolejna długa wymiana korespondencji...

Poza tym są ok, szczególnie jeżeli chodzi o piłkę brytyjską.

Grałem u nich w turnieju noworocznym w pokera. Wygralem cos ok. 6$, pozniej dostukalem do 20$ na normalnych stolikach i ... zablokowali mi konto.
Na razie nie odpisali na maile wiec ich olewam.

Do góry
#867357 - 16/01/2007 15:06 Re: Betdirect :-( [Re: wHiTe_StAr]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/09/2004
Originally Posted By: wHiTe_StAr
jak dla mnie nie ma takiej możliwości,w termsach jest wyrażnie napisane,mi od razu napisali że na konto i poprosili o dokładne dane konta tj
name&adress:
Account Name
Sort code
Swift/BIC number
Account number
IBAN number
How much you would like to withdraw;

kase miałem po tygodniu,żadnych prowizji nie było,a jeśli to minimalne

No to chyba trafiłem na jakiegoś mało rozgarniętego pracownika. Zaraz przesyłam do nich dane mojego konta z wyraźną prośbą, że chcę wypłacić kasę.

PS. Co wpisać w polu Account name ?

Do góry
#867427 - 16/01/2007 15:54 Re: Betdirect :-( [Re: Szewa]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Chyba chodzi o imię i nazwisko właściciela konta.

Do góry
#868709 - 16/01/2007 20:45 Re: Betdirect :-( [Re: wHiTe_StAr]
comp Offline
addict

Meldunek: 18/01/2005
jakbys w taki sposob napisal na poczatku(ostro) to pewnie bys dostal wyplate duzo szybciej,kilka razy juz mialem taka sytuacje ze support sie opierdzielal dopoki sie nie wpienilem i nie napisalem mocniejszego mejla,od razu poskutkowalo polecam,nie warto sie cackac,ale tez nie uzywac przeklenstw bo skutek moze byc odwrotny.

Do góry

Moderator:  rafal08