Strona 4 z 4 < 1 2 3 4
Opcje tematu
#935184 - 06/02/2007 14:43 Re: Zakłady kombo i pojedyncze [Re: mumin]
Gandhi Offline
addict

Meldunek: 19/01/2007
Mumin, jak obstawisz zwycięzcę losowania w 10 meczach na jednym kuponie, to interesuje cię tylko 100% tafień, prawda? Nawet jedno pudło pali ci kupon. A szansa trafienia wszystkich 10 wynosi jeden do 1024.

Do góry
Bonus: Unibet
#935274 - 06/02/2007 15:19 Re: Zakłady kombo i pojedyncze [Re: Gandhi]
mumin Offline
enthusiast

Meldunek: 24/10/2006
no tu sie zgodze. ale zaklady sportowe sa uwarunkowane wieloma innymi czynnikami ktore nie wystepuja przy zwyklym rzucie moneta. wlasnie przy zakladach podwojnych i potrojnych dochodzi jeszcze dobor poszczegolnych spotkan na dany kupon.

Do góry
#936811 - 06/02/2007 22:40 Re: Zakłady kombo i pojedyncze [Re: mumin]
BAHmVIP Offline
addict

Meldunek: 25/02/2006
Originally Posted By: mumin
no tu sie zgodze. ale zaklady sportowe sa uwarunkowane wieloma innymi czynnikami ktore nie wystepuja przy zwyklym rzucie moneta. wlasnie przy zakladach podwojnych i potrojnych dochodzi jeszcze dobor poszczegolnych spotkan na dany kupon.

Przecież moneta ma tu pomóc zrozumieć, że akceptacja marży buka
powoduje straty.
Grających kupony marża wykończy wcześniej.
Kolejne straty generują nieprzemyślane wybory walut i sposoby wpłat/wypłat skutkujące kosztami typu przewalutowanie, opłata z wpłatę, wypłatę itp.

Dlatego ważny jest dobór, to prawda.
Tylko co jest celem tego wyboru?
Wg mnie celem winna byc eliminacja wpływu marży na nasze wyniki.
Nie ma tu znaczenia czy to single czy kupony.

Mnie nie interesuje, że przegram mniej.
Interesuje mnie by wygrywać.
Dla mnie podstawą doboru sa surebety. W tym przypadku dwóch trzech buków nie może mieć racji. Jeśli pomimo marzy jest surebet
to znaczy ze jeden z kursów jest atrakcyjny.
(doświadczenie pozwoli określić czy to nie jest zwykła pomyłka)

Z tych powodów granie kuponów jest trudniejsze.
Konieczność gry u jednego buka powoduje,
że wygramy mniej niż na to pozwalają kursy na wybrane zdarzenia.
Albo przynajmniej takich zdarzeń jest nieco mniej.

Dlatego kombo choć może byc teoretycznie równie dochodowe,
ze względów praktycznych jest mniej atrakcyjne niż single.

Do góry
#936843 - 06/02/2007 23:09 Re: Zakłady kombo i pojedyncze [Re: edi8]
edi8 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/11/2006
Originally Posted By: edi8
Originally Posted By: agnieszka_waw
Wyciągając wnioski z powyższych wywodów dochodzę do konkluzji, że w ogóle nie opłaca się obstawiać, jeżeli nie znajdę pomyłek bukmachera w wystawianych kursach, co w moim przypadku jest niemożliwe, ponieważ nie mam pojęcia jak oszacować prawdopodobieństwo wygranej/przegranej danej drużyny/zawodnika.

Pozdr
Aga
Agnieszko!Nie wiem na jakich danych/ja na takie nie trafiłem/ bazują ci,którzy regularnie piszą o tym,że tylko 2% grających jest na plusie-a pozostałe 98% ich+bukmacherów tylko sponsoruje...Ale jeżeli taka jest skuteczność w rzeczywistości to musi wynikać z tego,że:a/w firmach bukmacherskich nie pracują frajerzy tylko fachowcy, b/że firmy bukmacherskie potrafą"wpłynąć"na wyniki meczy.Odnośnie punktu b/:parę lat temu w głośnej aferze"Świtu Nowy Dwór Mazowiecki"ich bramkarz z byłej Jugosławii Borys Petković/nie ręczę za poprawność pisowni jego nazwiska/w wywiadzie dla"Super Ekspresu"powiedział wprost,że poza kasą od rywali za sprzedane mecze-DOSTAWALI KASĘ OD FIRM BUKMACHERSKICH.I co?Myślisz może że ktokolwiek podjął ten wątek w śledztwie?NIE,NIKT NIE PODJĄŁ..ale sukcesów w grze życzę Ci nadal.edi8

Sprawdziłem pisownię nazwiska w/w bramkarza "Switu Nowy Dwór Mazowiecki".To Boris Peskovic i nie z byłej Jugosławii a ze Słowacji rodem.Reszta,czyli to że brali kasę także OD FIRM BUKMACHERSKICH się zgadza...Niestety.

Do góry
#953788 - 12/02/2007 16:00 Re: Zakłady kombo i pojedyncze [Re: edi8]
robert423 Offline
veteran

Meldunek: 05/06/2006
tylko single

Do góry
#998771 - 28/02/2007 02:14 Re: Zakłady kombo i pojedyncze [Re: agnieszka_waw]
paoblo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/02/2007
Trochę wolnego w pracy mam więc wtrącę swoje trzy grosze do tematu.
1.U bukmacherów internetowych gram single, ponieważ są bardziej opłacalne.
2. U naziemnych robię 1 pociąg tygodniowo za 2 złote(lub system 2z3), ponieważ fajnie jest się pochwalić trafieniem 15-30 meczy na jednym zakładzie. Traktuje to jako zabawę.Gorzej gdy nie trafię tego ostatniego - wtedy zabawne to już nie jest.
3. Z drugiej strony gdybym robił zakłady akumulowane w necie w przypadku potknięcia na pierwszych spotkaniach mogę zawrzeć zakład na resztę - bez problemu zdążę.
4. No i w profie obsługuje bardzo nieprzyjemna pani, która strasznie nie lubi wklepywać takich kombosów i zawsze robi się purpurowa, bo z obsługą koputera trochę ma problemy. Usłyszeć od niej słowo dzień dobry, proszę,dziękuję itp. graniczy z cudem. \:\)

Do góry
Strona 4 z 4 < 1 2 3 4