#955342 - 12/02/2007 23:44
Re: Cala prawda o 11 wrzesnia...
[Re: Kylo]
|
... każdego piwa
Meldunek: 19/11/2004
|
Chyba nie zdajesz sobie sprawy jak wytrzymale sa sciany z zel betonu... Masz rację, że nie zdaję sobie sprawy, ja PO PROSTU WIEM jak wytrzymałe są takie beleczki z żelbetu - jest pieprzonym inżynierem ze specjalnością "konstrukcje budowlane i inżynierkie" i wiem, że obciążenie dynamiczne w postaci samolotu pasażerskiego tej wielkości zmiotłoby z powierzchni ziemi nie takie przekroje jak tam oglądane ... Poza tym geometria przestrzeni jest nieubłagana - zasięg uszkodzeń budynku jest o wiele za mały w porównaniu z gabarytami samolotu. Kapujemy? 
|
Do góry
|
|
|
|
#955349 - 12/02/2007 23:49
[Re: rivex]
|
old hand
Meldunek: 09/02/2004
|
Talibowie w Klepkach......byli czy nie byli??
|
Do góry
|
|
|
|
#955350 - 12/02/2007 23:49
[Re: pawcio1]
|
old hand
Meldunek: 09/02/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#955356 - 12/02/2007 23:52
[Re: pawcio1]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/04/2005
|
Talibowie w Klepkach......byli czy nie byli?? Byli. Przeciez mialy byc dowody na to. Przelecieli na impreze. U nas wodka dobra, ladne dupy ... nie to co u nich ....
|
Do góry
|
|
|
|
#955361 - 12/02/2007 23:58
[Re: PioKing]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/04/2005
|
Czyzby cale media byly zalezne od rzadu USA? Kto ma interes sprzeciwiac sie jedynemu obecnie istniejącemu supermocarstwu?  Obecnie media maja olbrzymia sile i moga rozbijac nawet rzady. A w USA widac, ze sytuacja inaczej wygladala za Clintona a inaczej za Busha. Demokraci i Republikanie nie maja takich samych celow jesli chodzi o polityke zagraniczna. Inaczej to rozgrywal Clinton niz Bush jr. i jegho ojciec. USA sa bardzo silne ale nie maja takiej przewagi jak kiedys. Bron atomowa maja juz Hindusi, Chinczycy i Ruski (i pewnie jeszce jakies inne kraje). Sam widzisz jak Amerykanie sraja po gaciach i chca robic tarcze antyrakietowa. W przypadku konfliktu USa mialoby przeciwko sobie naprawde silne kraje, ktore tez sa potegami militarnymi.
|
Do góry
|
|
|
|
#955556 - 13/02/2007 07:01
[Re: marzano]
|
Meldunek: 17/06/2003
|
Obecnie media maja olbrzymia sile i moga rozbijac nawet rzady
Ale chyba nie najlepiej wyszkolone i nasijlniejsze, dysponujące tysiacami agentów i najwyższej jakość sprzętem służby specjalne. To jest jedno. Drugie, to że o tym całym zamachu na WTC nie wiem co myśleć i znudziło mi się. Bo dojście do prawdy jest w zasadzie niemożliwe. Na 100% wiem, że nie jest prawdziwa wersja 'oficjalna', bo jest ona pełna niedomówien, bzdur i nieprawdopodobieństw. Nie przyjmowałem jej od samego początku, dosłownie od pierwszych dni po zamachu, gdy to ją ogłoszono, bo dokładnie pamiętam jak 'szukano winnego'. Jednakże, nie przyjmuje też aż w takim stopniu tej tzw. "całej prawdy". Całą prawdę to zna garstka osób, zaś te teksty to jedynie spekulacje bazujące głównie na odrzuceniu głównej nieprawdziwej tezy i paru faktach, logicznych wnioskach. A to wcale do prawdy prowadzic nie musi. Także kto dokładnie za tym stał i po co, a może inaczej: kto o tym wiedział, a kto nie wiedział, nie jest tak do końca jasne. Nie wiemy jaka była w tym rola np. Busha. Czy jest on pionkiem, który niewiele wiedział, czy może cała operacja była już przygotowywana od czasów prezydentury jego ojca.
|
Do góry
|
|
|
|
#955557 - 13/02/2007 07:04
[Re: buszmen]
|
Meldunek: 17/06/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#955578 - 13/02/2007 07:35
[Re: buszmen]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/08/2006
|
W artykule podanym przez Hearta wyraźnie widzimy naciąganie faktów. Dla mnie szokujące było porównanie Flight Simulator do gry Need For Speed, która z symulacjami nie ma nic wspólnego. Jeśli się ktoś kiedyś interesował, to wie, że do Flight Simulatora można dokupić pełno "badziewa”, które świetnie imituje kokpit samolotu. Twierdzenie, że na nim nie można nauczyć się latać jest dla mnie po prostu śmieszne, zwłaszcza w obilczu wypowiedzi pilotów samolotów, którzy mówią, że płacą im za start i lądowanie oraz, że wystartuje nawet małpa.
Tyle ode mnie. Muszę stwierdzić, że teorie spiskowe jakoś mnie nie pociągają.
|
Do góry
|
|
|
|
#955677 - 13/02/2007 09:33
[Re: moonlight]
|
enthusiast
Meldunek: 07/02/2007
|
http://youtube.com/watch?v=yjSWO7NZzbACoś dla tych którzy tak uparcie twierdzą, że po zderzeniu samolotu ze ścianą powinny pozostać jego wielkie kawałki... Zresztą jakbyście poszukali dokładniej to SĄ ZDJĘCIA przedstawiające części silnika lotniczego i poszycia... Choć za chwilę pewnie będą wmawiać, że to podrobione zdjęcia i nie stamtąd haha
|
Do góry
|
|
|
|
|
|