Strona 3 z 5 < 1 2 3 4 5 >
Opcje tematu
#955679 - 13/02/2007 09:34 Re: Cala prawda o 11 wrzesnia... [Re: minotauro]
minotauro Offline
enthusiast

Meldunek: 07/02/2007
Zresztą jak tu niektórzy piszą cała ściana wyparowała oczywiście w drobny pył:)

Do góry
Bonus: Unibet
#955685 - 13/02/2007 09:36 Re: Cala prawda o 11 wrzesnia... [Re: minotauro]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/09/2004
Originally Posted By: minotauro
http://youtube.com/watch?v=yjSWO7NZzbA

Coś dla tych którzy tak uparcie twierdzą, że po zderzeniu samolotu ze ścianą powinny pozostać jego wielkie kawałki... Zresztą jakbyście poszukali dokładniej to SĄ ZDJĘCIA przedstawiające części silnika lotniczego i poszycia... Choć za chwilę pewnie będą wmawiać, że to podrobione zdjęcia i nie stamtąd haha

Nieprzekonanych i tak nie przekonasz. Zwolennicy teorii spiskowych wiedzą lepiej jak było.

Za wszystkim stałą Firma ;\)

Do góry
#955697 - 13/02/2007 09:43 Re: Cala prawda o 11 wrzesnia... [Re: moonlight]
Jonathan Sarkos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/08/2003
Originally Posted By: moonlight
Zwykli amerykanie na każdym kroku chełpią się swoją "wolnością", ale wydaje mi się że są bardziej zniewoleni niż inne narody.

Masz jak najbardziej jacje. jest tak z kilku powodów.

Po pierwsze dlatego, ze najbardziej skuteczne techniki wpływu i manipulacji są też najbardziej niedostrzegalne. W USA, jako w kraju najbardziej jednak rozwinietym na swiecie (w szczególnosci kalifornia) sa one doprowadzone do perfekcji.

Po drugie smieszni są ci ludzie, ktorzy twierdzą, ze takim technikom, reklamom itp. nie ulegają. Ja majac wykształcenie psychologiczne i interesujac sie zagadnieniem ulegam im nieswiadomie, a co dopiero ludzie, ktorzy takiego wyksztalcenia nie maja !

Po trzecie ogromna ilosc informacji tworzy ogromne "zamieszanie" w ich umysłach. Człowiek broni się przed tym w ten sposób, ze jeszcze bardziej utwardza swoja postawe i identyfikuje sie z jednym źródłem. WYstarczy tylko, ze to źródło nim manimpuluje i wszystko jasne.

Cos o Amerykanach na deser. Troche tendencyjne, ale warto !!!

http://www.youtube.com/watch?v=fJuNgBkloFE

Do góry
#955699 - 13/02/2007 09:45 Re: Cala prawda o 11 wrzesnia... [Re: Jonathan Sarkos]
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/01/2003
Ciekawe czy Kellerman ujawni prawde światu i zdemaskuje Kima.

Do góry
#955716 - 13/02/2007 09:57 Re: Cala prawda o 11 wrzesnia... [Re: Kameleon]
slawiola Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/12/2005
No dziura i cala teoria o pentagonie najbardziej mnie nie przekonuje, nie ma sladow uderzen po skrzydlach , tylko okragly otwor...a tak p.s. na video jest tez pare uchwycen ze przed zawaleniem bylo duzo jakby kontrolowanych eksplozji... nie wiem czy to sciema, wiadomo nie wszystko sie zgadza ale niektore rzeczy daja do myslenia...

p,s, macie cos dzisiaj z freerolli ? \:p \:D \:D \:D

Do góry
#956086 - 13/02/2007 12:37 Re: Cala prawda o 11 wrzesnia... [Re: Jonathan Sarkos]
rivex Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/04/2005
Zwykli amerykanie na każdym kroku chełpią się swoją "wolnością", ale wydaje mi się że są bardziej zniewoleni niż inne narody.

To sobie porownaj USA z Rosja, z Chinami itp. Gdzie to zniewolenie?
Zniewolony to ja sie czuje w Polsce bo panstwo chce obywatela ograbic, urzedy sa po to by cie tylko przygnebic a jako obywatel panstwa II kategorri na swiecie inni maja cie gdzies.
Wszyscy gadaja jacy to Amerykanie glupi itp. No tak ale oni maja olbrzymie koncerny, masa wynalazkow, rozwoj nauki itp. A teraz u nas: w czym my jestesmy madrzejsi? W niczym bo glupota polska tez jest wielka. I do tego zacofana. Tak sie ostatnio zastanawialem czy jest jaakas polska firma, ktora moze byc znana w Europie ( nie mowie juz o innych kontynetach) ... i nic nie wymyslilem. Duzy narod a nic nie potrafi. I wcale teraz jakos sie nie ciesze, ze Amerykanic nie potrafi powiedziec gdzie jest Uk a ja potrafie....

Do góry
#956110 - 13/02/2007 12:48 Re: Cala prawda o 11 wrzesnia... [Re: rivex]
Rancorn Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 09/02/2006
Originally Posted By: rivex

To sobie porownaj USA z Rosja, z Chinami itp. Gdzie to zniewolenie?
Zniewolony to ja sie czuje w Polsce bo panstwo chce obywatela ograbic, urzedy sa po to by cie tylko przygnebic a jako obywatel panstwa II kategorri na swiecie inni maja cie gdzies.
Wszyscy gadaja jacy to Amerykanie glupi itp. No tak ale oni maja olbrzymie koncerny, masa wynalazkow, rozwoj nauki itp. A teraz u nas: w czym my jestesmy madrzejsi? W niczym bo glupota polska tez jest wielka. I do tego zacofana. Tak sie ostatnio zastanawialem czy jest jaakas polska firma, ktora moze byc znana w Europie ( nie mowie juz o innych kontynetach) ... i nic nie wymyslilem. Duzy narod a nic nie potrafi. I wcale teraz jakos sie nie ciesze, ze Amerykanic nie potrafi powiedziec gdzie jest Uk a ja potrafie....

Rivex \:D jakbyś nie wiedział mamy najlepszych naukowców, zawsze polacy byli mądrym i wykształconym narodem. Najnowszy przykład - niebieski laser blue ray wymyślony przez polaków. Inna sprawa że sprzedali go za grosze, ale polski wynalazek. Firma znana w europie? Biedronka ? ;\) no nie wiem trzeba by się chwilę zastanowić.

Do góry
#956122 - 13/02/2007 12:53 Re: Cala prawda o 11 wrzesnia... [Re: Rancorn]
dimes Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 03/09/2003
Ogladalem ten film i jesli ktos jest na tyle glupi aby w te bajeczki uwierzyc to naprawde wspolczuje.

Do góry
#956149 - 13/02/2007 12:58 Re: Cala prawda o 11 wrzesnia... [Re: Rancorn]
Egzekutor Offline
old hand

Meldunek: 04/12/2006
Originally Posted By: Rancorn
Firma znana w europie? Biedronka ? ;\) no nie wiem trzeba by się chwilę zastanowić.

Biedronka to koncern bodajze hiszpanski (ale na pewno nie polski)
A nazwy typu "Biedronka" to wabik na wiekszosciowy motloch, ktory jak zobaczy jakies slowo po polsku to mysli ze to polska firma \:D \:D

Do góry
#956177 - 13/02/2007 13:06 Re: Cala prawda o 11 wrzesnia... [Re: Egzekutor]
asroma Offline
member

Meldunek: 06/12/2006
Originally Posted By: Egzekutor
Originally Posted By: Rancorn
Firma znana w europie? Biedronka ? ;\) no nie wiem trzeba by się chwilę zastanowić.

Biedronka to koncern bodajze hiszpanski (ale na pewno nie polski)
A nazwy typu "Biedronka" to wabik na wiekszosciowy motloch, ktory jak zobaczy jakies slowo po polsku to mysli ze to polska firma \:D \:D

Biedronka to Portugalczycy
W Europie to mi przychodzi na myśl,że tylko Wyborowa jest znana \:D no może Orlen w Niemczech czy na Litwie

Do góry
#956214 - 13/02/2007 13:15 Re: Cala prawda o 11 wrzesnia... [Re: asroma]
pauL005 Offline
old hand

Meldunek: 04/08/2004
Przecież w USA Belweder to ponoć najlepsza wódka.

Do góry
#956215 - 13/02/2007 13:15 Re: Cala prawda o 11 wrzesnia... [Re: dimes]
GBocian Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 29/02/2004
Originally Posted By: dimes
Ogladalem ten film i jesli ktos jest na tyle glupi aby w te bajeczki uwierzyc to naprawde wspolczuje.

Jak ktoś uwierzył w każde słowo amerykańskiego rządu to też należy mu współczuć ;\) Na pewno nie jest to dokument, ale bez wątpienia sieje wątpliwości.

Do góry
#956247 - 13/02/2007 13:27 Re: Cala prawda o 11 wrzesnia... [Re: GBocian]
rivex Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/04/2005
Tak, Biedronka nalezy do koncernu portugalskiego i ta marka jest tylko w Polsce. W innych krajach sa inne sieci tego koncernu.
Jesli chodzi o wodke: w USA tam cos reklamowali ale nawet nie pamietam co bo jest tez masa innego alkoholu. Pewnie obywatel USA nie ma nawet pojecia, ze polska pije. Oni mysla, ze to pewnie rosyjskie. Jest nawet sprzedawana polska kielbasa w USA ale ona ma tyle wspolnego z polska kielbasa co Maluch z Ferrari \:\)
Belweder sie dobrze sprzedaje bo tam masa Polakow siedzi \:\)

Co do blue-ray sie zgodze ale niestety dalismy sie ogolic. Sukces na pewno nie bedzie nam przypisany, pewnie nawet Polacy nie beda kojarzyc, ze Polska miala cos wspolnego z blue-ray.
O PKN to nawet nie mowie bo on najwyzej moze byc znany na Litwie a nie w Niemczech. Ale to i tak mala rzecz.
No niestety ciezko wskazac cos z czego mozemy byc znani na swiecie. Jesli sie pyta kogos o Polsce to kojarza jedynie papieza i Walese. I na tym niestety sie konczy ....

Do GBocian: zadnemu rzadowi nie nalezy wierzyc \:\)

Do góry
#956260 - 13/02/2007 13:31 Re: Cala prawda o 11 wrzesnia... [Re: dimes]
PioKing Offline
MaSha Lover

Meldunek: 24/03/2005
Originally Posted By: dimes

A jakie są podstawy żeby wierzyc w oficjalne wersje? \:\)

Do góry
#956276 - 13/02/2007 13:40 Re: Cala prawda o 11 wrzesnia... [Re: PioKing]
Coronach Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/06/2003
A ja widziałem na własne oczy jak Forest Gump wywołał aferę Water Gate.

Do góry
#956307 - 13/02/2007 13:50 Re: Cala prawda o 11 wrzesnia... [Re: rivex]
moonlight Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 12/10/2005

A teraz u nas: w czym my jestesmy madrzejsi? W niczym bo glupota polska tez jest wielka. I do tego zacofana. Tak sie ostatnio zastanawialem czy jest jaakas polska firma, ktora moze byc znana w Europie ( nie mowie juz o innych kontynetach) ... i nic nie wymyslilem. Duzy narod a nic nie potrafi. I wcale teraz jakos sie nie ciesze, ze Amerykanic nie potrafi powiedziec gdzie jest Uk a ja potrafie....

Nie mogłem się powstrzymać ...
Nie wiem w jakim Ty kraju żyjesz , ale chyba nie w Polsce. Jest niestety takie przekonanie wśród Polaków, że jesteśmy gorsi, że ameryka to raj, kraina mlekiem i miodem płynąca....
Popatrz sobie na osiągnięcia wybitnych Polaków w różnych dziedzinach : literatura, muzyka, nauka, sport a także wybitne postacie historyczne, itd..
Gdzie ci amerykanie ? ...Acha .. w MC'Donaldzie ...
Nie chciałbym żyć w bogatym kraju, gdzie obywatele sa manipulowani, gdzie jednostka się nie liczy - tylko rentowność jakiegoś koncernu zbrojeniowego.

Jeżeli uważasz że głupota polska jest wielka i zacofana to zmień sobie obywatelstwo, bo przez takich Polaków - mamy to co mamy. Bez urazy.

Do góry
#956308 - 13/02/2007 13:51 Re: Cala prawda o 11 wrzesnia... [Re: Coronach]
panKa$a Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/02/2005
Originally Posted By: Coronach
A ja widziałem na własne oczy jak Forest Gump wywołał aferę Water Gate.

\:D

Do góry
#956318 - 13/02/2007 13:55 Re: Cala prawda o 11 wrzesnia... [Re: rivex]
marzano Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/10/2002
Tak, Biedronka nalezy do koncernu portugalskiego i ta marka jest tylko w Polsce. W innych krajach sa inne sieci tego koncernu.
Jesli chodzi o wodke: w USA tam cos reklamowali ale nawet nie pamietam co bo jest tez masa innego alkoholu. Pewnie obywatel USA nie ma nawet pojecia, ze polska pije. Oni mysla, ze to pewnie rosyjskie. Jest nawet sprzedawana polska kielbasa w USA ale ona ma tyle wspolnego z polska kielbasa co Maluch z Ferrari \:\)
Belweder sie dobrze sprzedaje bo tam masa Polakow siedzi \:\)

Co do blue-ray sie zgodze ale niestety dalismy sie ogolic. Sukces na pewno nie bedzie nam przypisany, pewnie nawet Polacy nie beda kojarzyc, ze Polska miala cos wspolnego z blue-ray.
O PKN to nawet nie mowie bo on najwyzej moze byc znany na Litwie a nie w Niemczech. Ale to i tak mala rzecz.
No niestety ciezko wskazac cos z czego mozemy byc znani na swiecie. Jesli sie pyta kogos o Polsce to kojarza jedynie papieza i Walese. I na tym niestety sie konczy ....

Do GBocian: zadnemu rzadowi nie nalezy wierzyc \:\)

co do "polska kielbasa" zgadzam sie calkowicie ona nawet obok polskiej nei leżałą, natomiast jeśłi chodzi o wódkę, a dokłądniej markę Belweder to nawet Murzyni z którymi miałem przyjemność pracować swego czasu chwalili mi się, że czasem używają jej jako "dodatek" do blantów, smiac mi sie chcialo tylko jak zapytalem w jakich ilościach ja pija. wyszlo na to ze po dwoch trzech dzialkach mieli dosc \:D

Do góry
#956366 - 13/02/2007 14:18 Re: Cala prawda o 11 wrzesnia... [Re: marzano]
kurson Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/05/2004
Gdy byłem w wojsku, w 10 pułku lotniczym w Łasku/Łodzi, zabezpieczaliśmy miejsce zderzenia z ziemią cudu techniki radzieckiej pt. MIG-21. Dla niewtajemniczonych to kilka razy mniejsza maszyna niż sprzęt, który pacnął w Pentagon.

Wg mnie zasięg "zniszczeń" tego budunku całkowicie wyklucza rzekome uderzenie pasażerskiego boeninga w tym miejscu. Możecie nazywać to sobie spiskową teorią dziejów itd. itp. - ja również jest z natury sceptyczny i nie lubię taniej sensacji - ale ten Pentagon to ściemniają ile wlezie. Dlaczego? Nie podejmuję się wyjaśniać. Natomiast to, że ściemniają może budzić różne domysły...

Do góry
#956427 - 13/02/2007 14:50 Re: Cala prawda o 11 wrzesnia... [Re: kurson]
dimes Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 03/09/2003
No sorry, ale trzeba byc ograniczonym aby wierzyc w takie bajeczki, ludzie zejdzie na ziemie, czlowiek ktory szuka sensacji znajdzie ją nawet podczas oddawania moczu \:D

Do góry
Strona 3 z 5 < 1 2 3 4 5 >

Moderator:  Biszop, rafal08