Muszę przyznać, że miałem z nimi małą przepychankę na emailu, a poszło o wypłaty. Wynikało to z ich dziwnego systemu kalkulowania wypłat, z którym nie spotkałem się w żadnej z firm, z których korzystałem dotychczas. Warto o tym napisać, zanim ktoś powtórzy "zdobycie" tej wiedzy

Wpłacałem do nich 3 różnymi metodami: Skrill, Bitcoin i karta kredytowa. Gdy przyszło do wypłat, wyczyściłem Skrilla, wyczyściłem Bitcoin (nie polecam, mają złodziejski spread) i byłem w trakcie czyszczenia kwoty z karty kredytowej. Po wypłacie około 2/3 kwoty, którą pierwotnie wpłaciłem KK nie miałem żadnej innej opcji niż ... Hipay. Hipay to taki ich pośrednik, który obsługuje ich transakcje kartą kredytową. Miałem w tym Hipay konto bo było wymagane przy pierwszej wpłacie kartą kredtową, ale nie chciałem wypłacać niczego do serwisu, który nie jest popularny w sieci i na dodatek ma takie sobie opinie.
Nastąpiła wymiana kilkunastu emaili, najpierw nie wyjaśniali dlaczego tak się stało, później proponowali wypłatę na Bitcoina, później tłumaczyli mi jak założyć i obsługiwac konto Hipay i wypłatę na konto bankowe (LOL - przecież dobrze wiedzieli, że mam tam konto) i cały czas nie było klarownej odpowiedzi dlaczego nie mogę wyczyścić ostatniej metody wpłaty. Ale po zadaniu tego samego pytania po raz n-ty, w końcu uzyskałem, jak sądzę, klarowne wyjaśnienie.
Otóż jeżeli np. kartą wpłaciłem 5 razy po 1000 Euro, a później 5 razy wypłaciłem np. 600 Euro to występuje problem jak wyżej, czyli nie można kontynuowac wypłat pozostałych 2000 Euro tą metodą i pozostaje ten nieszczęsny Hipay. Po prostu nie można przekroczyć liczby wypłat pierwotnie wpłaconej kwoty, 5-ta wypłata powinna dopełnić pierwotnie wpłacone 5000 Euro.
Na szczęście po tym całym zamieszaniu zgodzili się udostępnić Skrill do wypłaty pozostałej kwoty, ale gdybym wiedział wcześniej, że liczba wypłat też ma znaczenie to po prostu kwota jednostkowych wypłat powinna być wyższa i w sumie piąta-ostatnia wypłata z tego przykładu powinna "wyczyścić" całkowicie pierwotną kwotę wpłaty.
Co ciekawe wypłatę na Skrill dostałem po ok. 2h.
Nie wiem czy ten system liczby i kwot wypłat dotyczy tylko karty kredytowej, ale wygląda, że jednostkowo lepiej wypłacać więcej niż sie wpłacało