Władze Kambodży postanowiły zabezpieczyć się przed przyniesieniem do kraju koronawirusa przed turystów. Kto chce odwiedzić ten popularny azjatycki kraj, musi najpierw wpłacić bardzo wysoką kaucję. Trzy tysiące dolarów, tyle - jak pisze portal fly4free.pl - będzie trzeba wpłacić, by móc wjechać do Kambodży. Z tych pieniędzy najpierw zostanie pokryty koszt badania na koronawirusza (100 dolarów), wyniki testu (5 dolarów), do tego 60 dolarów za dobę noclegu z jedzeniem w specjalnym ośrodku. Jeśli wynik będzie negatywny, to władze oddadzą nam resztę kaucji. Jeśli jednak okaże się, że do kraju przyleciał chory turysta, to opłaty wzrosną lawinowo. Trzeba będzie zapłacić za cztery testy, a do tego pobyt w szpitalu wyceniono na 225 dolarów za dobę. Na kwarantannę (w cenie 84 dolarów za nocleg) trafią też wszyscy współpasażerowie chorego.
Zniesienie kontroli na granicach z krajami UE. Jest rozporządzenie. SZCZEGÓŁY Zniesienie kontroli na granicach z krajami UE. Jest rozporządzenie. SZCZEGÓŁY zobacz również
A co, jeśli osoba chora na wirusa umrze w kraju? Ministerstwo zdrowia, jak pisze portal, wyceniło koszt kremacji na 1500 dolarów.
Chyba trwają już wstępne przygotowania do sequela pandemii strachu. Pierwsza część wystarczyła na jakieś 2 miesiące aż ludzie zaczęli mieć dość i zlewać tego wirusa.
My mamy ponoć dalej po 300-400 zakażeń dziennie i wszyscy mają już to gdzieś. Tymczasem w Korei 40 zakażeń i już straszą superhipermega zaraźliwym wirusem
Słowacki rząd,to jednak banda debili. Dziś w Bratysławie przeciwko restrykcjom, protestowali hokeiści. I Premier Słowacji miał dla nich "dobrą wiadomośc" Nie będzie zakazu imprez sportowych,czy innych.Będzie tylko limit uczestników.Max 50 osob. Czyli meczu hokejowego nie da się rozegrać. Cyrk. Pewnie będzie cd.
Słowacki rząd,to jednak banda debili. Dziś w Bratysławie przeciwko restrykcjom, protestowali hokeiści. I Premier Słowacji miał dla nich "dobrą wiadomośc" Nie będzie zakazu imprez sportowych,czy innych.Będzie tylko limit uczestników.Max 50 osob. Czyli meczu hokejowego nie da się rozegrać. Cyrk. Pewnie będzie cd.
Prezydent USA przekazał, że opuści waszyngtońską placówkę o 18:30 czasu lokalnego. "Czuję się naprawdę dobrze. Nie bójcie się koronawirusa. Niech on nie zdominuje waszego życia" - napisał Donald Trump.
https://wiadomosci.wp.pl/koronawirus-slo...65681499990688a CenzuraKomentarzy wczoraj (20:19) trwa w najlepsze. Wymieniłem POWODY i gdy tylko za dużo like dostała wypowiedź to od razu usunięta. Po pierwsze zbiorą DNA, Po drugie zastraszą społeczeństwo sfałszowanymi wynikami, po trzecie zarobią na pszymusowch szczepionkach, po czwarte pozbędą się chorowitych jednostek szczepionkami które je wyeliminują, i na koniec założą wszystkim kaganiec a taki komentarz jak ten będzie traktowany jak zamach stanu
do niedawna znałem tylko ludzi którzy mieli nałożoną przez sanepid kwarantannę, kwarantanna się kończyła i wracali normalnie do pracy
w ubiegłym tygodniu jeden ze znajomych z pracy, który przebywał na zwolnieniu lekarskim dostał informację, że ma pozytywny wynik testu, w piątek rano rozmawiałem z nim przez chwilę telefonicznie i nie "brzmiał" zbyt zdrowo
a dziś w ogólnopolskich serwisach sportowych ukazała się informacja, że zmarł
miałem o tym napisać już rano ale nie wiedziałem co jego bliscy na to więc poczekałem aż informacja ukaże się oficjalnie
to tak dla tych, którym się wydaje, że ten wirus nie istnieje