Strona 6 z 14 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 13 14 >
Opcje tematu
#7452878 - 09/04/2020 14:00 Re: by dobrze zjeść [Re: forty]
Master.com back Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/08/2004
Postów: 48493
Originally Posted By: forty
Originally Posted By: forty
To i ja sobię upiokę


slowo się rzekło



Do góry
Bonus: Unibet
#7452882 - 09/04/2020 14:16 Re: by dobrze zjeść [Re: wHiTe_StAr]
burbon Offline
Smakosz jedzenia i alko

Meldunek: 09/04/2014
Postów: 55985
upikołeś czy usmażyłeś ??

Ładna świąteczna serwetka..

Do góry
#7452883 - 09/04/2020 14:17 Re: by dobrze zjeść [Re: wHiTe_StAr]
VVega Online   futbol
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/05/2015
Postów: 45701
Skąd: R22
Widać, że upikoł smile

Do góry
#7452885 - 09/04/2020 14:21 Re: by dobrze zjeść [Re: burbon]
forty Offline


Meldunek: 14/05/2001
Postów: 30407
Skąd: Brama
Originally Posted By: burbon
upikołeś czy usmażyłeś ??

Ładna świąteczna serwetka..


cale 2 kartofelki ,obrane, obgotowane,pokrojone w talarki.Upieczone w piekarniku(z dodatkiem podduszonej cebuli i pokrojonych parówek)

Do góry
#7452892 - 09/04/2020 14:54 Re: by dobrze zjeść [Re: wHiTe_StAr]
Sensei Online   futbol
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/07/2009
Postów: 61514
Skąd: Windy City
Paróweczki hrabiego barikenta, propsuje.

Do góry
#7452896 - 09/04/2020 15:10 Re: by dobrze zjeść [Re: wHiTe_StAr]
burbon Offline
Smakosz jedzenia i alko

Meldunek: 09/04/2014
Postów: 55985
Sam, Bonaparte onegdaj, sie zachwycił

Do góry
#7452898 - 09/04/2020 15:13 Re: by dobrze zjeść [Re: wHiTe_StAr]
forty Offline


Meldunek: 14/05/2001
Postów: 30407
Skąd: Brama
Bez przesady,podchwyciłem pomysł tylko.Przy okzji czyszcząc lodówkę, z jakże nie świątecznych parówek hrabiego barikenta.

Do góry
#7452919 - 09/04/2020 15:54 Re: by dobrze zjeść [Re: wHiTe_StAr]
wHiTe_StAr Offline
Fundator

Meldunek: 15/11/2004
Postów: 24776
Skąd: Kraków
A ta parowa tez zapiekana ?
Pod przykryciem czy bez ?

Do góry
#7452923 - 09/04/2020 16:05 Re: by dobrze zjeść [Re: wHiTe_StAr]
wHiTe_StAr Offline
Fundator

Meldunek: 15/11/2004
Postów: 24776
Skąd: Kraków
pierwsze pytanie nieaktualne, przepraszam nie doczytałem

Do góry
#7452924 - 09/04/2020 16:05 Re: by dobrze zjeść [Re: wHiTe_StAr]
wHiTe_StAr Offline
Fundator

Meldunek: 15/11/2004
Postów: 24776
Skąd: Kraków
drugie w sumie też bo widzę że wszystko razem poszło

Do góry
#7452925 - 09/04/2020 16:06 Re: by dobrze zjeść [Re: wHiTe_StAr]
wHiTe_StAr Offline
Fundator

Meldunek: 15/11/2004
Postów: 24776
Skąd: Kraków
burdelu tylko narobiłem w temacie, przepraszam najmocniej

Do góry
#7452927 - 09/04/2020 16:08 Re: by dobrze zjeść [Re: wHiTe_StAr]
burbon Offline
Smakosz jedzenia i alko

Meldunek: 09/04/2014
Postów: 55985

Do góry
#7453259 - 10/04/2020 11:41 Re: by dobrze zjeść [Re: wHiTe_StAr]
burbon Offline
Smakosz jedzenia i alko

Meldunek: 09/04/2014
Postów: 55985
Temat nabiera kolorytu, co bardzo mnie cieszy..
Dziś Wielki Piątek, więc powinno być postnie.
Śledzia na tapetę, wrzucił już, nasz białostocki animator zabaw bramnych i podwórkowych - dzięki forty - więc ja podam na coś, co dodatkiem do owego śledzia lub tez samodzielnym daniem, być może..wspominane już było na naszym forum.
Lubie tamte tereny i pewnie sam, z własnej woli, mógłbym zostać "podkopcem", a już tamtejsza różnorodna kuchnia, pasuje mi idealnie. Trochę bardziej na południe i robimy coś, co powstało, trochę tak jakby z biedy...
Historia pokazuje, że wiele genialnych potraw z biedy owej, własnie powstało..

1. Gotujemy 1 kg ziemniaków i jeszcze gorące, przeciskamy przez praskę..odstawiamy do wystudzenia
2. Do zimnych powyższych, dodajemy 0,5 kg pszennej mąki i wbijamy jedno jajo - kurze. Nastawiamy piekarnik na 200 stempli.
3. Najpierw łyżką, a potem łapą ( niedźwiedzia łapa Teosia, pożądana ) wyrabiamy ciasto
4. Formujemy gruby wałek i kroimy na 8-10, dwu centymetrowych kawałków, lekko rozciągamy, nadając im kształt placuszków
5. Papier na blachę, placki na papier i wszystko do pieca.
6. Termoobieg i za jakieś 25 minut, smarujemy masłem czosnkowym czy czymkolwiek innym ( tak Lukasz, dżem może być ) i wpierdalantes na gorąco lub później na zimno..
7. A co wpierdalantes ???

toast

Do góry
#7455271 - 17/04/2020 09:09 Re: by dobrze zjeść [Re: wHiTe_StAr]
burbon Offline
Smakosz jedzenia i alko

Meldunek: 09/04/2014
Postów: 55985
Biczu, chociaż sobie można popatrzeć smile

Do góry
#7456434 - 21/04/2020 08:11 Re: by dobrze zjeść [Re: wHiTe_StAr]
forty Offline


Meldunek: 14/05/2001
Postów: 30407
Skąd: Brama
Ożywiam najsmaczniejszy temat na forum
https://streamable.com/kw6exb

Do góry
#7456445 - 21/04/2020 08:53 Re: by dobrze zjeść [Re: wHiTe_StAr]
wHiTe_StAr Offline
Fundator

Meldunek: 15/11/2004
Postów: 24776
Skąd: Kraków
co to niby jest ?

Do góry
#7456453 - 21/04/2020 09:13 Re: by dobrze zjeść [Re: wHiTe_StAr]
forty Offline


Meldunek: 14/05/2001
Postów: 30407
Skąd: Brama
Originally Posted By: wHiTe_StAr
co to niby jest ?
to mi sie podoba,to jest konkretne pytanie.Odpowiadam-(link wyżej był błędny)

I https://streamable.com/p8gcfp

Do góry
#7456454 - 21/04/2020 09:15 Re: by dobrze zjeść [Re: wHiTe_StAr]
forty Offline


Meldunek: 14/05/2001
Postów: 30407
Skąd: Brama
Ale ,że @burbonilli nie wychwycił?

Do góry
#7456456 - 21/04/2020 09:18 Re: by dobrze zjeść [Re: wHiTe_StAr]
wHiTe_StAr Offline
Fundator

Meldunek: 15/11/2004
Postów: 24776
Skąd: Kraków
fajne, ale co to jest to po oliwkach?

Do góry
#7456459 - 21/04/2020 09:21 Re: by dobrze zjeść [Re: wHiTe_StAr]
forty Offline


Meldunek: 14/05/2001
Postów: 30407
Skąd: Brama
Originally Posted By: wHiTe_StAr
fajne, ale co to jest to po oliwkach?

KNACKI Ball Emmental, 100% czystej wieprzowiny Kulki KNACKI, wszechstronne, idealne na aperitif! KNACKI to wysokiej jakości mięso, tradycyjne wędzenie z drewna bukowego

nigdy nie próbowałem

Do góry
Strona 6 z 14 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 13 14 >

Moderator:  Biszop, rafal08 



Kto jest online
8 zarejestrowanych użytkowników (VVega, Sensei, igea23, ElNinho[mmdea], Ojro, Akhu, 11kera11, alfa), 3467 gości oraz 7 wyszukiwarek jest obecnie online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
24772 Użytkowników
97 For i subfor
45045 Tematów
5581793 Postów

Najwięcej online: 4023 @ 16/03/2024 13:49