|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Zacznijmy od tego, że niewiele buków daje możliwość wypłaty na moneybookers jeżeli wcześniej nie było transakcji w drugą stronę tą drogą. Jeśli już znaleźliśmy takiego to znaczy, że jesteśmy w miejscu gdzie numer z wypłatą na cudze konto ma większą szanse powodzenia. Nie żebym był w tym temacie jakimś ekspertem a tym bardziej doradzał podobne przekręty.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Dokładnie. Tak samo odradzam.
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Maxymalna wyjeba Moneybookers !!
Blokneli mi dzis konto w MB... mojemu znajomemu rowniez.. przelewalem dzis w nocy kase na jego konto... robilem to nie pierwszy raz. Moje konto jak i znajomego bylo uwierzytelnione poprzez wplaty z konta bankowego oraz katra!
Przy probie wplaty kasy do booka pojawila sie taka informacja:
"Zlecona transakcja nie może być zrealizowana, ponieważ Państwa konto zostało całkowicie zablokowane. W celu odblokowania konta należy przesłać POTWIERDZONĄ kopię paszportu lub dowodu osobistego pod następujący adres:
C3 Cairngorm House Meridian Gate 203 Marsh Wall London E14 9YT Wielka Brytania
Poprzez kopię POTWIERDZONĄ rozumie się odpis uwierzytelniony oryginału wystawiony w kraju zamieszkania przez:
* notariusza, lub * radcę prawnego, lub * bank lub instytucję finansową, których działalność regulowana jest przez polskie prawo bankowe, lub * lokalne organy rządowe (np. policja)"
Czy ktos juz mial z ich strony taki przypał ??
Przestaja mi sie podobac! nie dosc ze zmienili na wyslizgany niemal jak system XPkowy wyglad to jeszcze teraz starym klinetom takie waly czesza !
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Wogole jest do nich jakis kontaktowy email...? szukam i szukam i nie widze  Wie ktos (moze juz kotos to przechodzil lub rozmawial z MB na ten temat) jak powinno wygladac owe: "POTWIERDZONĄ kopię paszportu lub dowodu osobistego ". Czy odpowiadaja na polskie emaile ? Mam do nich tyle bluzgow i pytan ze nie mam sile translejtowac emaila.. Z góry wielkie dzieki Pozdrawiam, Doq
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jak powinno wygladac owe: "POTWIERDZONĄ kopię paszportu lub dowodu osobistego ". było kiesys juz o tym pisane , jak Ci nikt nie odpowie to proponuje przewertowac temat , jakies 3-4miechy wstecz. Jak pisałem do nich w sprawie konta dla Zony to na [email protected] odpisali po 3dniach . To był jedyny mail na ktory mi odpisali chyba , a wysłałem pare innych w bardziej powaznych sprawach ;/
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
musisz pisać na [email protected] Wszelkie konwersacje są nimi bardzo ciężkie , wymyślają coraz bardziej rygorystyczne metody weryfikowania itp. Musisz napisac ręczną deklarację tzw handwritten , od tego zaczyna się rozmowa:P
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Maxymalna wyjeba Moneybookers !!
Blokneli mi dzis konto w MB... mojemu znajomemu rowniez.. przelewalem dzis w nocy kase na jego konto... robilem to nie pierwszy raz. Moje konto jak i znajomego bylo uwierzytelnione poprzez wplaty z konta bankowego oraz katra! A adres tez mieliscie zweryfikowany poprze list? Czy przesylaliscie pieniadze jeszcze do kogos innego?
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Mam juz konto od lat w MB i z tego co pamietam juz kiedys moje ID im wyslalem. Adresu poprzez list nie mialem zweryfikowanego. Tego samego dnia w poludnie robilem wplate do centrebet i poszlo gladko. Kumpel chcial jeszcze na BAH wplacic i juz mu sie nie udalo ! FARSA ! Zgodnie z tym co wkleilem wyzej ponoc zweryfikowac Dow. Os. lub Paszport mogą rowniez inne instytucje...czy ktos wie jak to wyglada? Ozłoce tego kto bedzie potrafil wskazac polski (działający )kontakt telefoniczny  Pozdrawiam, Doq
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Musisz po pierwsze z dowodem osobistym iść do notariusza , on kseruje 2-3 strony dowodu ( ja masz nowy dowód to 2 , jak stary to 3 strony ), podbija pieczątkę i daje dodatkowe pisemko potwierdzające że to Twój dowód i itp... Łączny koszt to nie wiecej niż kilkanaście złotych. Następnie to wszystko ładnie skanujesz i wysyłasz na Moneybokers, wyślij najlepiej na service oraz security jednocześnie. Po kilku dniach powinni odblokować. Choć znam taki przypadek, ze odblokowali tylko po to by wypłacić kasę na konto bankowe i papa - blokada permanentna.
Skoro MB zablokowali konto - to musieli się w 90% do czegoś przyczepić. Układ jest taki, że nawet jak Ty jesteś "czysty" a kolega kolegi (!) , z którym się wcześniej np. wymieniał i cos przeskrobał, blokada idzie jak "po sznurku". Trzeba po prostu być ostroznym komu płacimy lub odbieramy kase na MB, ja na przyklad nigdy już nie wymieniam się z osobami, które wiem że cos kombinują, zawsze które znam od dłuższego czasu ( nierzadko osobiście ) i nikt nie ma żadnych problemów od dłuższego czasu.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Czy można zmienić podstawowy email na inny?.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Mozna. Najpierw trzeba dodac ten nowy. Potem zmienic go na podstawowy, a potem skasowac stary, jesli sie chce.
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
po zmianie szaty graficznej strony nie potrafie znalezc histori transakcji, czy wie ktos gdzie to teraz sie znajduje ?
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
WYCIĄG Z KONTA----> wszystkie transakcje--->POKAŻ z boku to masz po lewej Musisz widziec 
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
No oczywiscie teraz widze... Bo zalogowalem sie po przez IE a nie w Operze, gdzie tego menu po prostu nie widac ;/ Dzieki za odpowiedz
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
No oczywiscie teraz widze... Bo zalogowalem sie po przez IE a nie w Operze, gdzie tego menu po prostu nie widac ;/ Dzieki za odpowiedz To oznacza, że masz Operę źle skonfigurowaną. Ja mam Operę i wszystko widzę.
|
|
|
|
|
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
|
|
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
Czy jak mam już konto na jedną osobę z rodziny/tego samego gospodarstawa to mogę założyć kolejne konto w MB z nazwiskami, które się powtarzają. To jest nic nie usuną?
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Ja tak mam i jak dotad nie bylo zadnych problemow,ale zawsze lepiej zapytac mailowo,w koncu to nic nie kosztuje i bedziesz mial pewnosc.
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
No oczywiscie teraz widze... Bo zalogowalem sie po przez IE a nie w Operze, gdzie tego menu po prostu nie widac ;/ Dzieki za odpowiedz To oznacza, że masz Operę źle skonfigurowaną. Ja mam Operę i wszystko widzę. Prawopodobnie masz najnowsza wersje, a ja natomiast 7.54 PL
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Ja tak mam i jak dotad nie bylo zadnych problemow,ale zawsze lepiej zapytac mailowo,w koncu to nic nie kosztuje i bedziesz mial pewnosc. Duzo nerwow kosztuje zanim Ci odpisza  Lepiej zadzwonic i zaplacic no ale to juz kosztuje :D:D:D
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|