|
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
|
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
rockeman dla Ciebie jedyne rozwiazanie to 7piw dziennie do tego ze dwie paczki czipsow oraz jesli pracujesz?:) Rzuc prace i lez jak len. Innego wyjscia nie masz, aby nabrac troche masy 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Rockeman musisz sobie obliczyc zapotrzebowanie kaloryczne i dorzucic do tego z 1000 kcal, jak nie bedziesz tyl to bedziesz musial dorzucac az waga w koncu ruszy, nie ma mozliwosci nie prztycia jesli sie jest zdrowym
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
gdy klikam w link to jakis wesoły znaczek zapytania mi sie pojawia tylko  jesli chodzi o niemożność przytycia, to chyba u mnie po prostu tak jest i musze sie z tym pogodzic. Nie pije, nie pale, no kawke to spożywam  Jesli chodzi o siłke to juz probowalem wszystkiego. Od mega intentywnych cwieczeń (nawet 6 razy w tygodniu po 2x dziennie - przed poludniem ponad godzinny intensywny trening i to samo po późnym popoludniem) doczytałem jednak ,ze przetrenowanie prowadzi do zaniku tkanki miesniowej  stosowałem wszelkie mozliwe modyfikacje treningowe. Zmieniałem plany, stosowąłem różne "gazetowe" strategie, ale nic z tego. tzn. rzeźba OK jest, nawet bardzo OK. Problem tylko, aby zrobic zoom'a tego co jest obecnie o jakies 10-15% i bylaby gitarka  ale do tego potrzebna masa masa i jeszcze raz masa  Powinien sie pojawic jakis koles z zaznacoznymi miejscami gdzie sie miezyc. Poza tym robisz jeden blad, wieksza ilosc cwiczen nie przeklada sie na rezultaty. Poczatkujacy powinni cwiczyc systemem 3 dni w tyg(np pon sr i pt) A zaawansowani 4 raz(pon wt czw pt) reszta dni to odpoczynek. Na silowni tylko stymulujesz miesnie do wysilku, ale bez OPOCZYNKU i dobrej diety nie osiagniesz rezulatatow. Zreszta sam sie musisz okreslic po co idziesz na silownie, po to by nabrac masy miesniwej, nabrac sily czy sie rzezbic. W kazdym z tych przypadkow sie podchodzi do cwiczen inaczej I nie sluchaj Experto  Bo bedziesz potem pisal postanowienie jak on, zeby zrzucic  http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_sk%C5%82%2E_prod%2E_%C5%BCywno%C5%9Bciowych%2C_%25_bf-t276436.html
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Rockeman...
Otoz rok temu mialem ten sam problem co Ty moglem jesc jesc i jeszcze raz jesc a i tak nie przybieralem na wadze przy wzroscie 188 cm wazylem 71-72 kg max az do czasu gdy wyjechalem do pracy na 4 miesiace w zeszle wakacje do Hiszpani... tam rzpez 4 miechy jadlem samo smazone bo przedewszystkim na tym opiera sie ich kuchnie wiecznie frytki smazone zeimniaki itp itd. Po powrocie w ciagu 2 miechow jak zaczolem jesc nasze produkty przytylem 12 kg...teraz waze 84 i wkoncu wygladam jak czlowiek pozostaje tylko misenie wyrobic:)
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
@Katalonya, bardzo interesujące to co napisałeś. Ciekawi mnie jak to mozna wytlumaczyć z tak zwanego naukowego punktu widzenia. Co sprawiło, że taki przeskok nastapił  Może Ty albo inni forumowicze mają jakąś teorie na ten temat ??
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
@Katalonya, bardzo interesujące to co napisałeś. Ciekawi mnie jak to mozna wytlumaczyć z tak zwanego naukowego punktu widzenia. Co sprawiło, że taki przeskok nastapił  Może Ty albo inni forumowicze mają jakąś teorie na ten temat ?? nagła zmiana odżywiania, i tym samym zaburzenie trawienia i tak wychodzi  bynajmniej mi się tak wydaje, ale raczej na 100%, tak samo ponoć jest jak fajki rzucasz, ludzie tyją potem, co szczególnie po kobietach i ich tyłkach widać 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Cisza w temacie, pewnie wszyscy intensywnie spalaja  PanKasa biega po 15km, a Kamel robi 1km na rowerze w...3minuty  Lepsze to niz nic. Panowie moze maly konkursik  Kto zrobi szesciopak do konca kwietnia  W kwietniu wypada Wielkanoc, wiec stopien trundosci idzie w gore 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dzisiaj 17 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Panowie moze maly konkursik  Kto zrobi szesciopak do konca kwietnia  spoko, już idę do sklepu kupić, jeszcze dziś wieczorem zdążę się wywiązać i wygrać konkurs  jaka nagroda ?  hehe 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Mialem na mysli te na brzuchu.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
witam. Pora odświeżyć temat.Mam problem.Mój wzrost (186) nie jest chyba proporcjonalny do wagi(71). Ogólnie dużo biegam i uprawiam sport, trochę siłowni ale takie bardziej 'własnej roboty'.Chce nabrać trochę masy najbardziej chciałbym wyrzeźbić sobie klatkę żeby była w kształcie trójkąta-wiecie o co chodzi...Jakie ćwiczenia najlepiej pomagają właśnie w uformowaniu tej części ciała??Interesują mnie domowe sposoby 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Przyrost masy miesniowej to nie to samo co rzezba. Musisz sie zdecydowac.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
sorry.rzeźbę oczywiście mam na myśli 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Ja wyznaje zasade, ze rzezbic to trzeba miec z czego  ale tu masz pln treningowy na rzezbe  http://www.sfd.pl/RZE%C5%B9BA_2007_%2D_GRUPA_A_cykl_I-t324267.html
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
przy tej wadze, to nie ma co rzezbic  .
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
to moze najpierw co na mase?? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
polecam a6w "szóstka Weidera" tego nic nie przebije 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
asghan ile ważysz i przy jakim wzroście? Mój kolega 18 lat, wzrost 178 waga 58-59 i dwa razy skończył a6w. Wszystko się da zrobić tylko chęci troszki 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dawno sie nie wazylem ale powyzej 90 przy 180, tylko co ja mam do tego ?  . Ja nie pisalem nic o a6w 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
polecam a6w "szóstka Weidera" tego nic nie przebije  Dołączam się. Jestem w trakcie. Już po pierwszym tygodniu widać było efekty. 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|