|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tak kurson  W takim razie wyjaśnijcie mi proszę po co ta szopka z przyznawaniem punktów za ostatni turniej w roku i Masters na koniec sezonu? Przyznaliście punkty za Race i nawet za Entry ...  Tylko po co? By tabelka ładnie wyglądała?  Jest dla mnie zrozumiałe, że zabawa w rankingi i przyznawanie punktów za poszczególne turnieje na forum ma w jakiś tam sposób odzwierciedlać rzeczywistość ATP czy WTA. Prowadzenie takiego konkursu to męczące zajęcie i na dodatek zadaliście sobie dużo trudu by skopiować i zliczać w ciągu roku dokładnie taką punktację jak obie organizacje, a na koniec roku ... kasujecie liczniki za cały poprzedni rok  - to by się Fedex wkurzył gdyby tak na kacu po Sylwestrze obudził się i zobaczył, że mu ATP skasowało wszystkie punkty w rankingach  i nie ma już szans na pobicie rekordu Connorsa  , albo co gorsza przyjdzie mu grać w kwalach do AO.  Żeby było jasne - dla samej zabawy w typowanie w Play-off nie ma dla mnie znaczenia czy będę rozstawiony czy też nie (a ewentualne skojarzenia z Fedexem są zupełnie przypadkowe  ), ale wydaje mi się logicznym, że skoro powiedziało się "A" (czyli przyjęło punktację rankingową z realnego tenisa), to powinno powiedzieć się "B" i być choć trochę konsekwentnym stosując zasady rządzące tymi punktacjami. To moje takie luźne spostrzeżenia. Po prostu szkoda samemu marnować wysiłku, który już się w coś włożyło. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Więc powiem tak ja dopiero przejąłem ten "interes" zrobiłem ranking zgodnie z tym co zrobił fro_lech nowy rok nowy ranking tak było ustalone więc zrobiłem swoje .
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wszyscy widzą, że "zrobiłeś swoje" i szanuję Twój trud, ale moje wypociny miały wykazać, że brak kompatybilności Twojego rankingu z tym co było poprzednio naraża ten "interes" na brak logiki. Równie dobrze mógłbyś zerować liczniki po każdym turnieju, albo tylko po parzystych ... Ok - kończę i tak za dużo nabazgrałem na ten temat i jeszcze ktoś pomyśli, że mi zależy  Pozdrawiam
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Rozumie że chcesz być na czele  twoje intencje są jak najbardziej ok zostawiam dany temat do wypowiedzenia się innym moderatorom 
Last edited by Jakubosiu; 03/04/2007 02:22.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Przynajmniej w tej kwestii się rozumiemy 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
no ba 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
[quote=Jakubosiu] to by się Fedex wkurzył gdyby tak na kacu po Sylwestrze obudził się i zobaczył, że mu ATP skasowało wszystkie punkty w rankingach albo co gorsza przyjdzie mu grać w kwalach do AO.  I w tych kwalifikacjach zagra z Djokovicem albo Nadalem.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
czemu dokladnych wynikow grac nie mozna ? za wysokie kursy czy jak? bo zadne udziwnienie to chyba nie jest.. mozna by to dac od 1 rundy..
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
czemu dokladnych wynikow grac nie mozna ? za wysokie kursy czy jak? bo zadne udziwnienie to chyba nie jest.. mozna by to dac od 1 rundy.. Większość, która wypowiedziała się w tym temacie była przeciwko takiej opcji  .
|
|
|
|
|
I see dead people
|
|
I see dead people
I już 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
witam, mam pytanie, nie wiem jak to zrobiłem:D, ale podałem swoje typy w górnej połowce zamiast dolenej, widocznie zle kliknąłem i nie doczytałem;-), czy jest mozliwośc jakiegoś odkręcenia?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Już poprawione  pilnować się !
|
|
|
|
|
Porucznik
|
|
Porucznik
Nie bede zaśmiecał tematu z typami wiec napisze tu : ^Lacoste^ - piszesz ze to 'smieszny konkursik' - w takim razie po co bierzesz w nim udział ? Uwazasz w takim razie ze wszyscy, ktorzy biora w nim udział to osoby smieszne ? Napisałem bo nie lubie czytac takich bredni 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mam pytanie. Znalazłem na fonbet taki meczyk #1 02.04.07 23:55 Karlovic I - Sweeting R [Games HC] 0:3.5 (1) 1.90 Fonbet lecz nigdzie nie mogę znaleźć wyniku tego meczu. Mecz był rozgrywan w Houston i były to najprawdopodobniej mecze towarzyskie. Być może mecz się nie odbył i dlatego nidzie nie ma wyniku. W takim razie czy mogę podać typ zastępczy??
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mecz napewno sie odbyl jezeli sie nie myle Karlovic wygrał 7:6 6:3 pamietam ze liczylem ci jako trafiony typ wiec nie martw sie 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Co jest w przypadku gdy przeciwnik nie odda żadnego typu, a drugi gracz odda typ ale nietrafiony?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
awansuje ten co w ogole podal typy
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Przepraszam za typ w gornej polowce pomylily mi sie tematy :/
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Zagralem typ: #4 07/04 13:00 Andreev/Safin - Grosjean/Llodra (1) 2,20 Fonbet
ale zamiast Safina gra Davydenko i teraz nie wiem czy mam podac inny typ w to miejsce, bo w sumie zagralem w Fonbecie a tam bylo: doubles Russia - France, wiec zaklad bylby chyba wazny. Nazwiska wpisalem, bo tak analizowalem mecz.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|