|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Około dwóch dni roboczych. Ja wpłacałem w czwartek wieczorem i około 16 w poniedziałek były.(chyba, że i sobota liczona jako dzień roboczy to trzy dni)
|
|
|
|
|
member
|
|
member
W moim przypadku szła coś koło 2-3 dni
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
Mam 3 pytania: 1. Czy ten list który ma na celu potwierdznie adresu jest darmowy czy musimy go opłacić i czy jest wysłani on jako polecony czy nie? 2. czy jest możliwość wypłaty np. do kredytbanku na konto np mojego kolegi czy musi by ć zgodnośc imienia i nazwiska. 3.Czy ktoś próbował kasę starbetu wypłacać obracając tylko bonusem i to sporą kwotę?czy jest możliwość wypłaty na konto bezbośrenio np kolegi w kredytbanku czy musi odbiorca się zgadzać?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
1 normalny, szedl prawie 2 tygodnie u mnie; darmowy 2 a jak myslisz? albo dobra moze naprawde nie wiesz, musi sie zgadzac 3 jw.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Witam
Panowie mam taki otoz problem.
Najpierw ktos oszukal mnie na pewna sume na wymianie poprzez MB a nastepnie oszyl mi k onto na 300 pln na MB majac moje haslo czy jesli zlgosze to na policje a mam tylko adres IP moga mu cos zrobic??
Podobno Moneybookers nie podlega pod polskie prawo.
Dodam ze na koncie sa udekumentowane wplaty i w yplaty z bukow.
Wiec jak policja moze cos pomoc czy nie?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Myślę, że może, bo chyba nawet włamanie na maila jest nielegalne. Dowiesz się jak spytasz na policji.
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
znajomy zglaszal podobna sprawe tylko na wiele wieksza kwote, osiedzial sie 3-4 razy po pare godzin na komisariacie, a niedawno po czasie pol roku od zgoszenia dostal krotka ale za ta bardzo zwiezla notke od nich:
sprawa... ... ... ... zostala zawieszona zpowodu zbyt dlugiego okresy oczekiwania na informacje z serwisu moneybookers.com wiec to samo mb sprzyja zlodziejom, bo gdyby sprawniej dzialali napewno udalo by sie kogos zlapac a tak to moim zdaniem szkoda twojego czasu Katalonya.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Panowie czy to możliwe żeby kasa z MB nie dotrała na moje konto bankowe mimo że mineło juz 10 dni od daty zlecenia przelweu ? Zleciłem wypłate 5.04 tj czwartek przed swiętami a dziś jest już 15.04 :/ I doszła Ci ta kasa wkońcu jak tak to kiedy i czy cos pisałes do nich, bo coś długo przelewają ja tez czekam i jakos nie widać kasy na koncie w banku
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Zweryfikowane konto MB i wyplaty na konto ida okolo 5 dni roboczych. Weryfikacja listem, nic nie kosztuje a warto bo limit wiekszy odrazu.
|
|
|
|
|
Profesor
|
|
Profesor
Panowie czy to możliwe żeby kasa z MB nie dotrała na moje konto bankowe mimo że mineło juz 10 dni od daty zlecenia przelweu ? Zleciłem wypłate 5.04 tj czwartek przed swiętami a dziś jest już 15.04 :/ I doszła Ci ta kasa wkońcu jak tak to kiedy i czy cos pisałes do nich, bo coś długo przelewają ja tez czekam i jakos nie widać kasy na koncie w banku Doszła kasa ... długo to trwało ale wszystko jest ok
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
pyt, mam wyslane pieniadze na konto na mb jednakze zostaly wyslane przez przypadek z innego konta niz dane znajdujace sie na mb (200zł) co zrobi mb?
Niby jest napisane ze nie przyjmuja od osób trzecich ale jest takze napisane z eodsyłają tylko pobierają koszty przelewu, wiec jak jest? Moze ktoś sie spotkał z podobną sytuacja?
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Prawdopodbnie pobiora Ci 10E i odesla pieniadze na konto z ktorego wpłynęły.
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Zarejestrowałem w MB kartę kredytową, pobrali mi z niej ponad 2 euro w celu weryfikacji i kazali wpisać dokładnie, ile z karty wzięli. I mam problem, ponieważ znam tylko kwotę w złotówkach, natomiast nie w euro, co jest wymagane. Obliczyłem niby coś za pomocą dzisiejszych kursów walut, ale spudłowałem. Mam kolejną próbę weryfikacji za 24h. Co tu teraz robić? Wpierdzieliłem się na minę -- miało być szybko, jest wolno, w dodatku moje prawie 10 złotych wisi w powietrzu! :/ Co robić?
|
|
|
|
|
member
|
|
member
czy wyplacac z mb trzeba na konto z ktorego byla wplata? czy mozna to zrobic na zupelnie inne konto ? (rowniez zagraniczne?) pozdrawiam
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Lookazh zadzwon do swojego banku i popros aby CI podali ile dokladnie do 2 miejsc po przecinku sciagneli Ci z karty bank bez problemu poda ci w euro. Mialem to samo obliczylem sam i pomylilem sie o 0,01 eurocenta i juz bylo niedobrze zadzwonilem do banku podali i zalatwilem:)
A teraz inne pytanko.
Mianowicie mialem konto weryfikowane poprzez list oraz przez przelew na konto w mojego inteligo dzis dostalem kase z GB chce przelac a pisze ze mam wychodzace tranzakcje zablokowane moze mi ktos powiedziec dlaczego znow musze weryfikowac? dodam ze na koncie tylko kilka zaplat za E bay reszta kasa do i od bukow oraz wplaty on line z mojeog inteligo.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam Mam taki problem, zalozylem konto w MB, zrobilem wymiane z pewna osobą z forum, wpłacilem do BWIN.com, i chcialem wypłacić 300zł i niestesty cos takiego mnie spotkało: 2007-05-03 09:40 Ręcznie dokonana anulacja wypłaty przez Money Bookers. / Ręcznie dokonana anulacja wypłaty przez Money Bookers. + 300.00 2007-05-02 22:36 Wypłata przez Money Bookers / Wypłata przez Money Bookers - 300.00 Czy ktoś mi może odpowiedzieć dlaczego mb nie przyjeło kasy, i jaka jest tego przyczyna?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ehhh widzę, że nie tylko mi tak długo idzie kasa z MB na konto. Zleciłem ją w środę w zeszłym tygodniu i dalej nic. Wszystko co możliwe mam w MB zweryfikowane. Zazwyczaj kasa szła maksymalnie 2-3 dni, a tu już piąty dzień Po czyjej stronie może być zwłoka? MB czy przy księgowaniu w banku?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ehhh widzę, że nie tylko mi tak długo idzie kasa z MB na konto. Zleciłem ją w środę w zeszłym tygodniu i dalej nic. Wszystko co możliwe mam w MB zweryfikowane. Zazwyczaj kasa szła maksymalnie 2-3 dni, a tu już piąty dzień Po czyjej stronie może być zwłoka? MB czy przy księgowaniu w banku? mam dokladnie to samo, wyplata na konto zlecona 2 maja i kasy nie widac jeszcze w banku, po drodze byl 3 maja i weekend, to mysle, ze kasa jutro bedzie (a moze jeszcze dzisiaj wieczorem? ), jak sie pojawi u Ciebie to napisz na forum, a zwloka jest pewnie po stronie mb, byc moze nie maja za duzo kasy na koncie w polskim banku
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dzięki Yahho, napiszę na pewno jak kasa pojawi się na koncie. W sumie licząc 3 maja to dzisiaj jest 4 dzień roboczy. Wiem, że w BGŻ pieniądze księgują po 12.00 i po 18.00 także jeszcze poczekam.
Pozdro.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Przed pierwsza wyplata z MB na konto bankowe, trzeba przechodzic weryfikacje?
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|