|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
''tylko głupcy i martwi nie zmieniają decyzji''  mi się odwidział mój temat mgra. a że jutro mam seminarke na którą wreszcie zamierzam pójść to myśle o temacie zdecydowanie najbliżej mi teraz tematyki dotyczącej kontraktów terminowych czy macie jakieś propozycje. czy po prostu wybrać uproszczoną wersję w stylu ''kontrakty terminowe jako rodzaj transakcji finansowych''
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Napisz o opcjach i strategiach opcyjnych. Z chęcią bym przeczytał taką pracę magisterską 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
nieeeeeeeeee. o tym stanowczo nie 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
nie to nie  gdzieś widziałem na necie spis prac o tematyce giełdowej i parę tematów o kontraktach było całkiem całkiem  google pewnie pomoże Powodzenia, sam mierzę się z rynkiem walutowym i wiem, że nie jest to łatwa sprawa. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Kurde, ja mam malo czasu aby wybrac promotorow i tematy prac bo bede pisal 2 magisterki. Sam jeszcze nie wiem co. Musze pomyslec ... :/
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam! Jaki temat pracy byście polecili? Powinien być związany z finansami, dobrze by było gdyby traktował o giełdzie. Nieduża praca - 6 stron A4. Nie mogę nic ciekawego wymyśleć...
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Witam! Jaki temat pracy byście polecili? Powinien być związany z finansami, dobrze by było gdyby traktował o giełdzie. Nieduża praca - 6 stron A4. Nie mogę nic ciekawego wymyśleć... Witam.Może taki temat: " Wpływ płynności rynku na wysokość marży-na przykładzie
wybranego okresu funkcjonowania giełdy zakładów BETFAIR".
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam! Jaki temat pracy byście polecili? Powinien być związany z finansami, dobrze by było gdyby traktował o giełdzie. Nieduża praca - 6 stron A4. Nie mogę nic ciekawego wymyśleć... Historia i rozwoj GPW. Inwestycje w TFI popularna forma inwestycji w Polsce :/ troche zle sformulowalem 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam Panów Krezusów  Prosiłbym o pomoc w doborze literatury do pracy licencjackiej o roboczym tytule: "Strategie inwestowania w giełdę z wykorzystaniem instrumentów pochodnych" Może znacie jakieś ciekawe pozycje książkowe dotyczącego tego zagadnienia. Może posiadacie odpowiednie ebooki? Proszę o wszelką pomoc!!! Z góry dziękuje za pomoc
|
|
|
|
|
Live fast, die young
|
|
Live fast, die young
jesli chodzi o instrumenty pochodne to warto sie zaglebic w literature Slawinskiego 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Odkurzę trochę temat. "Instrumenty pochodne. Modele z czasem dyskretnym" Jaką literaturę byście polecili? Chodzi o to, że to jest temat z matmy finansowej i żeby było w niej sporo matematyki...
Dzięki za pomoc!
PS. polskignom masz może jakiś link do tego Slawinskiego?
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
[quote=micha$]Witam! Jaki temat pracy byście polecili? Powinien być związany z finansami, dobrze by było gdyby traktował o giełdzie.
"Transakcje arbitrazowe na rynku instrumentow pochodnych".....
Napisalem takie cos w 2000....Boze...kiedy to bylo i kto wtedy slyszal o intrumentach pochodnych
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jesli chodzi o instrumenty pochodne to warto sie zaglebic w literature Slawinskiego  Teraz spojrzałem na jego publikacje to widzę, że o inst. pochodnych to on wiele nie napisał. Dużo pisał o bankach centralnych, polityce pieniężnej. A rynki finansowe w tym intr. pochodne to tak bardziej przeglądowo. Tutaj jest link: http://agathos.sgh.waw.pl/F/1FF7U2D...KLVPS73VJP5TXE-03725?func=short-previousOgolnie jesli chodzi o ten temat to ja bym wybierał głownie literature zagraniczną. O polskim rynku jest mało publikacji. Kurde, ja teraz muszę zdecydować co pisać :/ A teraz się wziąłem za Hulla. Ksiązka podstawa w tym temacie. A arbitraż nawet ciekawie by brzmiał.....
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Wtedy to poza Hullem prawie nic nie bylo. Ale faktycznie to podstawa i przyda sie bardzo.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
nie to nie  gdzieś widziałem na necie spis prac o tematyce giełdowej i parę tematów o kontraktach było całkiem całkiem  google pewnie pomoże Powodzenia, sam mierzę się z rynkiem walutowym i wiem, że nie jest to łatwa sprawa. Pozdrawiam Praca napisana. W tygodniu do oprawy a w lipcu obrona 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mam promotora ktory wyklada nt. Handlu Elektronicznego. Czy komus przychodza jakies ciekawe pomysly o czym mozna by napisac ? Ogolnie trafilem jak swinia w pomidory bo koles jest zakrecony jak baranie rogi a wyklada same 'fascynujace przedmioty' (tj. Zarządzanie wiedzą, Technologia informacyjna, Informatyka prawnicza). Jako, że te z nnawiasu do mnie nie przemawiaja to pytam o handel elektroniczny. Gdyby komus cos przyszlo do glowy to niech sie nie krepuje  Chodzi o prace magisterska
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Zbadaj handel elektroniczny w PL w jakimś przedziale czasowym i pod jakimś kątem 
|
|
|
Link skopiowany do schowka