Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 2 z 2 1 2
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

''tylko głupcy i martwi nie zmieniają decyzji'' laugh

mi się odwidział mój temat mgra. a że jutro mam seminarke na którą wreszcie zamierzam pójść to myśle o temacie

zdecydowanie najbliżej mi teraz tematyki dotyczącej kontraktów terminowych

czy macie jakieś propozycje. czy po prostu wybrać uproszczoną wersję w stylu ''kontrakty terminowe jako rodzaj transakcji finansowych''

Bonus: Unibet
(J) Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Napisz o opcjach i strategiach opcyjnych. Z chęcią bym przeczytał taką pracę magisterską smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
nieeeeeeeeee. o tym stanowczo nie tongue

(J) Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
nie to nie tongue
gdzieś widziałem na necie spis prac o tematyce giełdowej i parę tematów o kontraktach było całkiem całkiem smile google pewnie pomoże

Powodzenia, sam mierzę się z rynkiem walutowym i wiem, że nie jest to łatwa sprawa.
Pozdrawiam

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Kurde, ja mam malo czasu aby wybrac promotorow i tematy prac bo bede pisal 2 magisterki.
Sam jeszcze nie wiem co. Musze pomyslec ... :/

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Witam!
Jaki temat pracy byście polecili? Powinien być związany z finansami, dobrze by było gdyby traktował o giełdzie. Nieduża praca - 6 stron A4. Nie mogę nic ciekawego wymyśleć...

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by micha$
Witam!
Jaki temat pracy byście polecili? Powinien być związany z finansami, dobrze by było gdyby traktował o giełdzie. Nieduża praca - 6 stron A4. Nie mogę nic ciekawego wymyśleć...

Witam.Może taki temat:

"Wpływ płynności rynku na wysokość marży-na przykładzie

wybranego okresu funkcjonowania giełdy zakładów BETFAIR".

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by micha$
Witam!

Historia i rozwoj GPW.

Inwestycje w TFI popularna forma inwestycji w Polsce :/ troche zle sformulowalem smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Witam Panów Krezusów wink

Prosiłbym o pomoc w doborze literatury do pracy licencjackiej o roboczym tytule: "Strategie inwestowania w giełdę z wykorzystaniem instrumentów pochodnych"

Może znacie jakieś ciekawe pozycje książkowe dotyczącego tego zagadnienia. Może posiadacie odpowiednie ebooki? Proszę o wszelką pomoc!!! Z góry dziękuje za pomoc

P
Live fast, die young
Live fast, die young
P Offline
jesli chodzi o instrumenty pochodne to warto sie zaglebic w literature Slawinskiego wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Odkurzę trochę temat.
"Instrumenty pochodne. Modele z czasem dyskretnym"
Jaką literaturę byście polecili? Chodzi o to, że to jest temat z matmy finansowej i żeby było w niej sporo matematyki...

Dzięki za pomoc!

PS. polskignom masz może jakiś link do tego Slawinskiego?

M
addict
addict
M Offline
[quote=micha$]Witam!
Jaki temat pracy byście polecili? Powinien być związany z finansami, dobrze by było gdyby traktował o giełdzie.

"Transakcje arbitrazowe na rynku instrumentow pochodnych".....

Napisalem takie cos w 2000....Boze...kiedy to bylo i kto wtedy slyszal o intrumentach pochodnych

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by polskignom
jesli chodzi o instrumenty pochodne to warto sie zaglebic w literature Slawinskiego wink

Teraz spojrzałem na jego publikacje to widzę, że o inst. pochodnych to on wiele nie napisał. Dużo pisał o bankach centralnych, polityce pieniężnej. A rynki finansowe w tym intr. pochodne to tak bardziej przeglądowo.
Tutaj jest link:
http://agathos.sgh.waw.pl/F/1FF7U2D...KLVPS73VJP5TXE-03725?func=short-previous

Ogolnie jesli chodzi o ten temat to ja bym wybierał głownie literature zagraniczną. O polskim rynku jest mało publikacji.
Kurde, ja teraz muszę zdecydować co pisać :/
A teraz się wziąłem za Hulla. Ksiązka podstawa w tym temacie.

A arbitraż nawet ciekawie by brzmiał.....

M
addict
addict
M Offline
Wtedy to poza Hullem prawie nic nie bylo. Ale faktycznie to podstawa i przyda sie bardzo.

(J) Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by (J)
nie to nie tongue
gdzieś widziałem na necie spis prac o tematyce giełdowej i parę tematów o kontraktach było całkiem całkiem smile google pewnie pomoże

Powodzenia, sam mierzę się z rynkiem walutowym i wiem, że nie jest to łatwa sprawa.
Pozdrawiam

Praca napisana. W tygodniu do oprawy a w lipcu obrona smile

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Mam promotora ktory wyklada nt. Handlu Elektronicznego.

Czy komus przychodza jakies ciekawe pomysly o czym mozna by napisac ? Ogolnie trafilem jak swinia w pomidory bo koles jest zakrecony jak baranie rogi a wyklada same 'fascynujace przedmioty' (tj. Zarządzanie wiedzą, Technologia informacyjna, Informatyka prawnicza).

Jako, że te z nnawiasu do mnie nie przemawiaja to pytam o handel elektroniczny.

Gdyby komus cos przyszlo do glowy to niech sie nie krepuje smile Chodzi o prace magisterska

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Zbadaj handel elektroniczny w PL w jakimś przedziale czasowym i pod jakimś kątem piwo

Strona 2 z 2 1 2

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
9 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, latajaca_holenderka, ElNinho[mmdea], poozon, ANZELMO, alfa, aker, bukma, Sensei), 11,380 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,312
Posty5,841,894
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026