|
|
|
|
BOŚ, BZ WBK czołówka
unikaj np. aliora czy mbanku Mbank dla poczatkujacego jest idaealny - zlecenia wpadaja szybko in plus mozesz zalozyc 10 koszykow po 10 papierow i sledzic wszystko w czasie rzeczywistym.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dopóki nie trafisz na błędy techniczne, "awarie systemu", nieprawidłowe zapisy na r-ku itp. z tego mbank jest znany:) poza tym jest wizualnie zacofany (przynajmniej dla mnie) a ta platforma to też lipa, można porównać ją z innymi DMami, wypada blado, każdy jednak zwraca uwagę na cos innego:)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dla mnie największym minusem jest mocno ograniczona ilość dostępnych typów zleceń ( z limitem, z limitem aktywacji, pkc) no i brak kontraktów z awariami się nie spotkałem na + powiązanie rachunku z ekontem, nie trzeba nic przelewać, można kupować bezpośrednio za środki z ekonta, a po sprzedaży kaska automatycznie wraca na ekonto
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Witam,
Gdzie można założyć demo na kontrakty ? Sczególnie zależy mi na futach akcyjnych - a coś nie moge nigdzie znaleźć. Kiedyś było to możliwe chyba na futures.pl - ale nic tam tera nie widzę.
Pozdrawiam,
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
mam wielka prosbe , oby ktos pomogl
musze zrobic (na uczelnie) strategie inwestowania na GPW (inwestowanie w akcje , przedzial czasowy : rok 2010) , jednym z wazniejszych elementow pracy jest OBIEKTYWNY wybor spolek w ktore wybiore. Nie moge spojrzec jak te spolki radzily sobie w 2010r i wybrac te najbardziej zyskowne bo teorytycznie jestem w grudniu 2009r.
Jakie moge wiec przyjac obiektywne kryteria wyboru ? (Wykladowca mowil ,ze np. moze to byc wybor na podstawie najwyzszych wartosci ROA i ROE w 2009r. - jest jakas strona gdzie znajde te wartosci dla wszystkich spolek czy trzeba znalezc sprawozdania finansowe kazdej z nich osobno z 2010r.)
Jesli ktos sie zna to moglby podac inne wskazniki na podstawie ktorych moglbym wybrac spolki do swojej prezentacji (jakies wskazniki branzowe , wskazniki WIG dla banych branz itp.)
Z gory dzieki !
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam rekinow  Chce zacząć przygode z gielda, jaki e-dom maklerski mi polecacie? Mam konto w mBanku i BZ WBK, który z nich polecacie? a moze jakis zupelnie inny?
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Jeżeli jesteś początkujący i masz zamiar uczyć się na niewielkich kwotach, to wybież take BM gdzie są małe prowizje i mała minimalna prowizja. Potem ewentualie jak już będziesz wiedziuał czego oczekiwać możesz zmienić.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
WItam korzysta ktoś z Was z funduszy ETF na WIG20?
czy jezeli WIG ma 2100 punktów to jedna jesdnostka ETF'a kosztuje 210zl?
troche to dużo jeżeli patrzymy na cena/zysk
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Poszukuję pomocy w wyjaśnieniu, otóż jako pracownik spółki, która niedawno zadebiutowała na giełdzie, przusługują mi "jakieś" akcje, a mianowicie mam się zgłosić do banku i... cytat ze strony(pewnie standardowy lub też nie, chodzi mi o jego wyjaśnienie krok po kroku)
...Składając zapis Uprawniony Pracownik musi podpisać następujące dokumenty: formularz zapisu, umowę potrącenia wierzytelności (w przypadku Uprawnionego Pracownika Spółki), oświadczenie o przekazie i przyjęciu przekazu (w przypadku Uprawnionego Pracownika spółki zależnej PKP Cargo S.A. wymienionej w Pakcie Gwarancji Pracowniczych), umowę ograniczenia zbywalności akcji (tzw. lock – up), pełnomocnictwo dla DM, na podstawie którego m.in.: - zostanie otwarty rachunek inwestycyjny dla Uprawnionego Pracownika, - załatwiane będą pozostałe formalności związane z zdeponowaniem Akcji Pracowniczych na tych rachunkach inwestycyjnych, - składane będą wnioski o wpis do księgi akcyjnej.
Zalecane jest również podanie w trakcie składania zapisu numeru rachunku bankowego, na który będą realizowane przelewy środków pieniężnych z rachunku inwestycyjnego.
Uprawniony Pracownik może złożyć tylko 1 (jeden) zapis na liczbę przysługujących mu Akcji Pracowniczych.
|
|
|
Link skopiowany do schowka