|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Czasami ma to zbyt duzy wpływ na serce krązenie itp sam byłem swiadkiem, gdy pewna osoba z powodu choroby musiała rzucic. Lekarz kazał stopniowo, a ta osoba wolala natychmiast i na 2 dzien rozlegly mocny zawal:/
|
|
|
|
|
Tenis Trader
|
|
Tenis Trader
Koledze chyba nie grozi zawał w tym wieku  Tak na marginesie to wakacje to nie jest chyba idealna pora na rzucanie palenia. W zimę dużo łatwiej mi się wydaje rzucić. No ale dla chcącego nic trudnego.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
wlasnie nie wiem jak wy mozecie jarac jak jest sahara za oknem  w zime to pewnie was rozgrzewa  no ale latem 
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
[ Linked Image] No panowie Tabex i walczymy z nałogiem !!! 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Odkopalem temat bo po 15 latach palenia doszedlem do wniosku, ze trzeba sprobowac rzucic to kurestwo  Korzystal ktos z gum albo plastrow nicorrette ? Jak z nabieraniem wagi? Od jakiegos czasu chodze na silownie ( wlasciwie fitness club) codziennie wiec mam nadzieje, ze mi sie uda zamortyzowac ewentualny przyrost wagi. Ale pietra mam jak cholera. Z narkotykami nie mialem problemu przestac, z alkoholem poradzilem sobie tez na luziku i pije tylko sporadycznie ale jakos ciezko mi wyobrazic sobie zycie bez fajek. No ale sprobowac trzeba.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
tabex:) a te nicorette to szajs jakich malo w dodatku smakuje jak.........:/
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Pierwszy dzień bez papierosa od 9 miesięcy. Krótki okres, ale dziś nie mam najlepszego humoru. bursztynowy vs tytoń 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
od urodzenia ( xx lat ) bez papierosa 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
od urodzenia ( xx lat ) bez papierosa  Ja też, jakoś nigdy mnie do tego nie ciągnęło. Ten paskudny zapach dymu z palącego się papierosa - ohydztwo. Natomiast zapach tytoniu to obok bzu mój ulubiony zapach.
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Odkopalem temat bo po 15 latach palenia doszedlem do wniosku, ze trzeba sprobowac rzucic to kurestwo  Korzystal ktos z gum albo plastrow nicorrette ? Jak z nabieraniem wagi? Od jakiegos czasu chodze na silownie ( wlasciwie fitness club) codziennie wiec mam nadzieje, ze mi sie uda zamortyzowac ewentualny przyrost wagi. Ale pietra mam jak cholera. Z narkotykami nie mialem problemu przestac, z alkoholem poradzilem sobie tez na luziku i pije tylko sporadycznie ale jakos ciezko mi wyobrazic sobie zycie bez fajek. No ale sprobowac trzeba. To chyba jakiś specjalny dzień nastał dziś, bo ja też ni stąd ni zowąd postanowiłem, rzucic ten nałóg. Miałem już krótsze lub dłuższe przerwy, ale ostatnie cztery lata nie stresowałem się i dzielnie wciągałem nikotynę z mentolem do płuc. Ciekawy jestem jak długo wytrzymam, bo mam bardzo silną wolę która robi ze mną co chce, taka jest silna  Jeśli chodzi o jedzenie, to podzielam Twoje konstruktor obawy. Właśnie jestem w trakcie spożywania trzystugramowej paczki orzeszków solonych i podejrzewam, że na tym się nie skończy. Alkoholu nie odstawiam,(właśnie otworzyłem wino  ) to już mógłby byc szok dla organizmu :D,chociaz przyznam się, że chyba nastąpiło zmęczenie materiału, bo zbyt dużo już nie mogę spożyc bez wcześniejszego specjalnego przygotowania. Pozdrawiam i życzę powodzenia w trudnym przedsięwzięciu.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ostrzegam rzucenie palenie prowadzi do nadmiernego wspożycia alkoholu 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
to moze jakas zorganizowana akcja rzucania ;bb
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Ostrzegam rzucenie palenie prowadzi do nadmiernego wspożycia alkoholu  Spożycia czy współżycia?? :D:D Tak na serio zgadzam się, bo już mnie wzięło, właśnie kończę wino.
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
to moze jakas zorganizowana akcja rzucania ;bb To jest taka akcja żebyś dał piątaka. :D:D .... na fajki
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ostrzegam rzucenie palenie prowadzi do nadmiernego wspożycia alkoholu  Spożycia czy współżycia?? :D:D Tak na serio zgadzam się, bo już mnie wzięło, właśnie kończę wino. DO spożycia, ale potencja też się poprawia tylko czekać jak wejdziesz na jakiś czat albo zaczniesz dzwonić do każdej koleżanki...
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Na czat już właśnie wszedłem :D:D To swojego czasu też był mój nałóg:D
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
U mnie z fajkami dziwna sprawa. Zacząłem palić w liceum i paliłem pare lat nałogowo (paczka dziennie). Któregoś lata przestałem palić, ...ale do piwa zawsze chce mi się jarać i to przeważnie robię (zawsze na sępa, bo sam już od dawna nie kupuje).
Co ciekawe, jak spale papierosa "na sucho" to te kurestwo juz w ogóle mi nie smakuje, a na codzień w ogóle mnie nie ciągnie do fajek.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
No to ja też się "wysypię" przed wami. Paliłem przez 10 lat, tak paczka dziennie wychodziło. Rzucenie palenia zaplanowałem sobie 2 miesiące przed  . A stało się to 10 stycznia 2007 roku. Nie chciałem próbować z Nowym Rokiem, bo wiedziałem, że kac będzie męczył niesamowicie i zechce się wtedy zapalić. Podstawą rzucenia były plastry niqutin. Zakupiłem je sobie w aptece internetowej, bo przy zakupie kilku opakowań różnica w cenie była dość duża. I tak: 4 tygodnie plastry 21 2 tygodnie plastry 14 2 tygodnie plastry 7 Do tego wpierdzielałem spore ilości cukierków Ice (koniecznie wedla :)). Spory problem był z samym odruchem przy paleniu fajek. Żeby "coś" robić z rękoma często podnosiłem kufel z piwek  . Nie pale już prawie 1,5 roku i wiem, że ja wrócę to palenia to dlatego że tak sobie postanowię. Jak urzekła Was moja historia, to prześlijcie datek na moje konto, które podam na priv. 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Odkopuję  Jak Polska za 20 godzin wygra mecz, ja rzucam palenie 
|
|