|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Sądzę, że zdecydowana większość uczestników forum to osoby pełnoletnie ( tylko takie mogą grać u buków  ), więc śmiało możemy porozmawiać o ulubionych alkoholach Jakie są Wasze ulubione trunki z procentami ? p.s. Malolaty wpisują "szampan" Pikolo bądź oranżadę w proszku 
|
|
|
|
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
|
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Jest taki pyszny napoj z agawy  Temat typowo weekendowy zalozony w poniedzialek z rana, to moze sie zle skonczyc 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Piwo  nienawidzę wódki! Perfumowanych rzygów też nie...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Najcześciej pije Piwo :), na drugim miejscu Nalewke z colą 
|
|
|
|
|
La Pulga
|
|
La Pulga
piwo LECH wódka Balsam Pomorski z Żurawiną 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Ja preferuję przede wszystkim piwo Przeważnie Heineken, Żywiec, Żywiec Porter Koniecznie z butelki lub z kija Jak z kija to najlepiej z kufla, wysokiej szklanki
Piwa w puszkach nie kupuję, a picia browca prosto z puszki nie wyobrażam sobie
Z mocniejszych trunków Metaxa, Rakija i Tequila ( z agawy ) Można tego wypić sporo i na ogół nie występuje zespół dnia następnego Pyszna jest też Łącka śliwowica, kto posmakował ten wie Jak wódeczka to czysta - najlepiej rosyjska Rosjanie robią najlepszą, ale musi być z pewnego źródła
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
zawsze i wszędzie browar i tequila 
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
hmmm wszystko co da rade wypic 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Z mocniejszych trunków Metaxa, Rakija i Tequila ( z agawy ) Metaxa - 100% na tak, świetna rzecz, szczególnie jeśli lubisz wypić jakiegoś drinka, polecam z sokiem z czerwonej pomarańczy Rakija - słyszałem same legendy, sam jeszcze nie próbowałem, choć mam w planach. Tequila - raczej zdecydowanie na nie, żadna mi nie odpowiada, po prostu smak jest bardzo charakterystyczny i orginalny Do tego: Uzo - świetna grecka anyżowa wódka, z Pepsi jak i czysta do picia litrami Palace Vodka - jedna z niewielu, którą kocham jako czystą. Odkryłem ją dość niedawno, a już kilkadziesiąt buteleczek się przewinęło, dobrze zmrożona ma świetny, łagodny smak, w drinkach w ogóle jej nie czuć, a czysta doskonale komponuje się z sokami do popijania, choć jest jedną z niewielu, której nie trzeba popijać. Misiek będzie mógł potwierdzić, że to prawda, sam na nią trafił z mojej rekomendacji  . Seagrams Gin - jeden z lepszych ginów, warty polecenia. Carlsberg - jedyny browar, który obecnie polecam, Warka się w moim odczuciu popsuła, a Carslberg jest teraz tym, co piję, gdy ciepło  .
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Uzo to nam Grecy podawali w restauracjach jako podziękowanie. Ja nie mogłem tego przełknąć, więc moja piła dwa
Gin lubię, ale tylko z tonickiem. Wtedy wchodzi jak woda, ale nazajutrz są problemy
Carlsberg też jest dobry. Popsuł się Pilsner
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Zywiec mi nie smakuje, wole Carlsberga. Ojciec pija Grolsha, Tyskie i Carlsberga 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
niestety ;/ Nowa butla/pucha i jakis inny smak :-( i to nie tylko ten u nas rozlewany , piłem w Czechach i tez inaczej smakowal . Nie jest to dramat jakis ale jednak przykro , zwłaszcza ze od 6-7l pijam w zasadzie wyłacznie Pilsnera :/
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Najcześciej pije Piwo :), na drugim miejscu Nalewke z colą  nalewka z colą napoj studencki, w przypadku malych funduszy - najlepsze. 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
piwo to tylko warka strong  z wódki to finlandia, bols i żubrówka  wina: ciociosan oraz cin cin, białe  nie zwykłem pić egzotycznych alkoholi, ale chyba trzeba będzie spróbować  ...może ktoś podać tutaj przepis na ICEówkę ? ..wiem, że kiedyś był w jakimś temacie, ale zapomniałem sobie spisać, a mam ochotę tego spróbować 
|
|
|
|
|
pokakulka
|
|
pokakulka
Oho...nikt nie wspomnial jeszcze o absyncie? najlepszy z najlepszych 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Uzo to nam Grecy podawali w restauracjach jako podziękowanie. Ja nie mogłem tego przełknąć, więc moja piła dwa dokładnie, ohyda straszna Zywiec mi nie smakuje, wole Carlsberga. Carlsberg to przecież straszny sik  Żywca też nie lubię zimna wódka oczywiscie to podstawa - najlepszy imho smirnoff, absolwent, ewentualnie żubrówka finlandia, bols, a juz najbardziej sobieski mi nie smakują co do piw, to dębowe mocne, tyskie, żubr ewentualnie lech http://www.alkohols.yoyo.pl/wodka/produkty.phpaha jedno z najlepszych piw w stosunku cenowym do % to IMPERATOR bodajże 13 "voljumów" 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Piłem imperatora. O ile sie nie myle ma 10 %  Po jednym łyku wylałem do zlewu. Nie da sie tego pić bleee. To nie jest piwo tylko wódka  Jedyne piwo w życiu którego nie wypiłem do końca. PS. Nie pijam Tyskiego Gronie
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Oho...nikt nie wspomnial jeszcze o absyncie? najlepszy z najlepszych  Popieram  To ma dopiero smak i kopa, jednak trudno dostepne  [ Linked Image] http://pl.wikipedia.org/wiki/Absynt
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
aha jedno z najlepszych piw w stosunku cenowym do % to IMPERATOR bodajże 13 "voljumów"  12% 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Piwo i czysta. Piwa: Leżajsk, Żywiec, Tatra (ew. Lech) Vodka: Maximus, Wyborowa Do drinków to tylko Gin Lubuski z tonikiem 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|