|
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
|
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Mieszkam 5km od granicy z Czechami... Lupek sie na tym wychowal;-) pozniej zbil kase na butelkach bo: "Kto duzo pije ten z butelek wyzyje", a teraz to juz tylko jego cysterny kursuja przez  p.s. Miales mi podeslac troche z najnowszej dostawy, jeszcze nic nie doszlo, a suszy po "łykendzie" 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Na nastepny zlot Ci weze Fryderyka  Ale ja oczukje Cristala 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
ja oczukje Cristala  to na zlot by musiał chyba przyjechać 50 cent lub inny czarnuch 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A wina marki "W" pijecie?  w czasach liceum piło się: kapitana polewe, wielkiego brata, dziadunie itp  cherry mix 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
...może ktoś podać tutaj przepis na ICEówkę ? ..wiem, że kiedyś był w jakimś temacie, ale zapomniałem sobie spisać, a mam ochotę tego spróbować  up
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
To zależy od warunków spożycia alkoholów Plaża i słońce, po meczyku, wieczorkiem z kumplami na ławce, grill to tylko zimne piwko (Lech, Tychy, Żubr a ostatnio Calsberg) i nigdy z puszki - ble Impreza domowa, wesela i inne imprezy okolicznościowe to wiadomo tylko wódeczka; (Finlandia, Smirnoff, Maximus, Soplica no i oczywiście żołądkowa gorzka) W domu z ojcem ew. w knajpie Jack Daniels z colą i cytrynką no ew. Ballentains W klubie na imprezie że znajomymi to najlepsze jest kamikaze ew. tequila. Jsa jeszcze często pije na imprezach w klubie podwójną wódkę z redbullem. A i jeszcze co do Absynta to przypomniała mi się historia podczas pobytu w Pradze w jednym z klubów siedzimy sobie z jakimiś Chorwatami. I jeden z nich się pyta czy piliśmy kiedyś Absynta?? My wtedy nie wiedzieliśmy co to jest wię cmówimi nie. No to chorwacji mówią że nam postawią i się śmieją. No to my na to luz. Kupili dwie trzydziestki i mówią "Na zdrowi" to my chlust i przepiliśmy piwkiem. Nie zapomne jakie mieli kopary jak sobie zamówiliśmy z kolegą jeszcze jedną kolejke odrazu 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A wina marki "W" pijecie?  pijało się w liceum - goliat, komandos, cavalier w kartonie  teraz już się nie zniżam do takiego poziomu piwo: lech, brok, czasem calsberg, heineken, generalnie tylko z butelki (najlepiej z zielonej) albo lane okazjonalnie wina: czerwone półsłodkie/półwytrawne wódka: wyborowa, nemiroff, żubrówka
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Do drinków to tylko Gin Lubuski z tonikiem  Ło Jezusicku, to ja tego dotknąć nie mogłem, a ktoś się w tym lubuje. Gusta gustami, ale Lubuski jest najgorszym z Ginów z tego, co piłem  . Nie no proszę Cię. Seagram, czy inne badziewia w ogóle nie smakują jak gin. Lubuski ma fantastyczny jałowcowy aromat  Ponadto pyszna jest Beherovka - solo albo z kolą i oczywiście także cytrynkę. Czysta (Wyborowa i Luksusowa, chociaż jak byłoby mnie stać to Chopin) od czasu do czasu w więszych ilościach jak najbardziej  Lżejsze trunki również chętnie pijam ale długo byłoby wypisywać 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Piwo, piwo, PIWO !! A największy miodzik to: <taa_daaam> [ Linked Image] </taa_daaam>
|
|
|
|
|
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
|
|
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
Ja kupuje spiryt i rozrabiam na okolo 60%! I wlewam browar w siebie ile wlezie... Właściwie patrze na procenty głównie więc pije przeważnie Dębowe. A od czasu do czasu można jakieś tanie wino wypić gł Cytrynę. Polecam.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Piwo, piwo, PIWO !! A największy miodzik to: <taa_daaam> [ Linked Image] </taa_daaam> Siedze w Irlandii od 5 tygodni i to piwko to jedyna rzecz ktora mi sie tu podoba (no moze oprocz zarobkow  )
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wieczorkiem tylko Whisky (moja żono) Piwa niewiele, zawsze z oryginalnego opakowania No i Campari z sokiem litrami 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
7 Warek w ciągu dnia + 0,5 litra pod wodę słodzoną (cóż...) do monitora samotnie to moje ulubione alkohole  Swoją drogą jak można pić piwo, które jest słodkie? Profanacja szlachetnej goryczy.
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Alkohol ma mi smakować, dlatego nie upijam się, zawsze piję w małych ilościach. Dobra wódka do drinków (na czysto z resztą też)za rozsądną cenę to Sobieski. Co do piwa to preferuję w zielonym szkiełku: Leszek, Heniek, Benek, Karol. Ulubiony alko to prosty drink- malibu z mlekiem
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Piwo: Żywiec, ewentualnie Okocim O.K. lub Zagłoba Wódka: Jak kupuje sam to tylko WYBOROWA, a jak stawiają to prawie każda  Z innych alkoholi to Jack Daniels i wino wytrawne (ostatnio Golden Kaan z RPA-pinotage, polecam)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Piwo :OKOCIM MOCNE lub DEMBOWE szampany ruskie okazyjnie byle nie ponad 2 butelki bo łepek boli,,,spirytus ze stadionu plus miód i cytryna,,,wódka każda byle by zimna była,,,tanie wina byle nie ponad pól butelki hmmm no alkoholik jestem 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Własnie wypiłem 2 piwa Specjał, ćwiartke wódki, i teraz pije nalewke z cola  czuje blusa :D:D:DD:
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Własnie wypiłem 2 piwa Specjał, ćwiartke wódki, i teraz pije nalewke z cola  czuje blusa :D:D:DD: ......tak przy poniedziałku sie nabzdryngolić 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Piwo :OKOCIM MOCNE lub DEMBOWEszampany ruskie okazyjnie byle nie ponad 2 butelki bo łepek boli,,,spirytus ze stadionu plus miód i cytryna,,,wódka każda byle by zimna była,,,tanie wina byle nie ponad pól butelki hmmm no alkoholik jestem  nie ma takiego piwa 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|