Szanowni twórcy regulaminu, dinozaur zabierze głos ;-) , najpierw cytat ...
Oryginalnie wysłał Adolf 88:
[qb]
- mecze wpisujemy w tych samych dniach w których dane spotkanie ma się odbyć - nie dotyczy to NHL
- z powodu ewentualnych kłopotów z dostępem do netu istnieje możliwość podawania większej liczby meczy dziennie (do max 3 spotkań), lecz muszą one odbywać się w różnych dniach.
[/qb]
Punkt mówiący o NHL jest w porządku, nie mam zastrzeżeń ale co to oznacza "problemy z dostępem do netu" ? W zasadzie z początku nie bardzo wiedziałem jak mozna udowodnić me i innych problemy z netem, być może taka metoda istnieje ale najprędzej to sprawa dla Rutkowskiego . A sposób wykorzystania tego punktu jest bardzo prosty, zastosował go dziś Dinero do którego absolutnie nic nie mam bo postąpił zgodnie z regulaminem .Co prawda nie podał że ma problemy z netem ale to chyba oczywiste skoro podał typ na jutro przed godz. 0.00 .
Drodzy hokejowi konkursowi prawnicy , ten punkt mówi o tym że mogę dziś Was poinformować o fakcie że mam ciągłe problemy z netem i tym samym mieć furtkę otwartą do wyłapywania super typów jakie serwują nam buki naziemne . Z tym że jeśli tak zrobię to pewnie narażę się na poniższy punkt ...
Oryginalnie wysłał Adolf 88:
[qb]
- nagminne podawanie typów z wyprzedzeniem czasowym będzie traktowane jako próba wyprzedzenia innych uczestników
[/qb]
Panowie, to jakieś kompletne nieporozumienie . Przecież idea konkursu ma za zadanie rywalizację a w konsekwencji wygraną . Przecież "próba wyprzedzenia innych zawodników" to w konkursie rzecz chwalebna !!! Po to tworzymy turnieje, rywalizujemy ze sobą . Nie chce mi się przytaczać definicji konkursu bo wiem co znajdę , mam jednak prośbę gorącą - zróbcie coś z tym !
Wracając do pierwszego kontrowersyjnego punktu ja rozumiem że ustawodawca miał na celu dobro modemowców i graczy podatnych na awarie sieci ... ale też dzięki temu otwiera furtki które ja co prawda z niesmakiem ale uchylę . Zresztą nie będę pierwszy .
Podam propozycję zmian . Jestem za całkowitym usunięciem punktu mówiącego o możliwości dawania typów wcześniej niż przed godz. 0.00 lub inną, dowolną ale jednoznacznie określoną . Jeśli nie możemy sami podać typu z różnych wyimaginowanych (lub nie ) przyczyn to zawsze można poprosić kogokolwiek (mnie chociażby) o umieszczenie typu .
Dzięki temu likwiduje się automatycznie zapis mówiący o próbach wyprzedzenia innych bo po prostu nie będzie możliwości wyprzedzania .
Serdeczne pozdro - dinozaur Set