|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Chyba jestem w podobnej sytuacji co tomo, tyle, że ja mieszkam pod Poznaniem.
Pociągi u mnie do centrum też jeździły 25min w teorii, praktycznie teraz gdy są remonty jadą 40. A takie jeżdżenie to jest dobre raz kiedyś, bo codziennie kosztuje dużo wysiłku.
Inną sprawą, że pociągi są tak często, że jest to coś pięknego. Trzeba wszystko dostosowywać do godzin odjazdu pociągu. Daj spokój, doradzać komuś jeżdżenie pociągiem to tak jak kazać mu się rzucić w przepaść. No chyba, że tylko w Wielkopolsce tak jeżdżą:)
Żeby dojeżdżać samochodem codziennie to wydatek 300-400zł. Więc w przypadku większości ludzi nie ma co nawet o tym rozmawiać.
Na okres studiów mieszkanie w mieście, choćby na obrzeżach jest o 100% lepsze, bo tam masz tramwaj co 10 minut. I wszystko na ten temat.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jeżeli mógłbym się podpiąć to szukam mieszkania w POZNANIU dla 3 osób (2 kobiety  ) najlepiej w okolicy Wydziału Nauk Geograficznych na UAM-ie, to jest ulica Dzięgielowa. Jak Cie nie zainteresuje moje mieszkanie  to poszukaj www.ipoznan.pl [ ipoznan.pl] i na stronie z kwaterami akademii ekonomicznej  pzdr
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jeżeli mógłbym się podpiąć to szukam mieszkania w POZNANIU dla 3 osób (2 kobiety  ) najlepiej w okolicy Wydziału Nauk Geograficznych na UAM-ie, to jest ulica Dzięgielowa. Jak Cie nie zainteresuje moje mieszkanie  to poszukaj www.ipoznan.pl [ ipoznan.pl] i na stronie z kwaterami akademii ekonomicznej  pzdr dzięki za pomoc, ale ja raczej szukam mieszkania 3-pokojowego. Mógłbyś mi powiedzieć jakie ceny są mniej więcej takich mieszkań? Oczywiście o ile się orientujesz i to nie będzie dla Ciebie problem  pozdrawiam
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
nie mam pojęcia, bo od kilku lat nie szukałem mieszkania  oblukaj na tych stronach wymienionych przeze mnie
|
|
|
|
|
Zuzia Róża
|
|
Zuzia Róża
na jakiej uczelni bedziesz studiowal?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jeżeli mógłbym się podpiąć to szukam mieszkania w POZNANIU dla 3 osób (2 kobiety  ) najlepiej w okolicy Wydziału Nauk Geograficznych na UAM-ie, to jest ulica Dzięgielowa. Jak Cie nie zainteresuje moje mieszkanie  to poszukaj www.ipoznan.pl [ ipoznan.pl] i na stronie z kwaterami akademii ekonomicznej  pzdr dzięki za pomoc, ale ja raczej szukam mieszkania 3-pokojowego. Mógłbyś mi powiedzieć jakie ceny są mniej więcej takich mieszkań? Oczywiście o ile się orientujesz i to nie będzie dla Ciebie problem  pozdrawiam 2 pokojowe - 1200-1300 3 pokojowe - 1800-1900 polecam szukac przez neta, albo kupic sobie glos wielkopolski w sobote albo wtorek, i dzwonic i umawiac sie od razu na ogladanie  a jak nie to zawsze mozna pojsc do agencji, na ul grunwaldzkiej jest ABC nieruchomosci czy jakos tak, placisz 300-400zl i wybierasz z nimi 10 adresow mieszkan spelniajacych Twoje kryteria, oni Cie umawiaja z wlascicielem, jezdzisz i ogladasz, jezeli na zadne sie nie zdecydujesz to zawsze mozesz dostac kolejne bonusowe adresy  jednak ja polecam internet 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Nie wiem jak z wynajem, ale przy sprzedaży agencje kasują za samo oglądanie mieszkania  Ja akurat nie musiałem nigdy szukać mieszkania. Zawsze jakoś mnie samo znajdowało. Ale chyba te 2 adresy powinny styknąć, chociaż jak ja dawałem ogłoszenie w ub roku, to w czwartek dałem, a w piątek rano było zajęte 
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Może wróćmy do tematu Wawy i pomóżcie mi znaleźć jakieś rozwiązanie :D:D
|
|
|
|
|
Zuzia Róża
|
|
Zuzia Róża
Może wróćmy do tematu Wawy i pomóżcie mi znaleźć jakieś rozwiązanie :D:D to najpierw mi powiedz gdzie bedziesz studiowal?
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
|
|
|
|
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
|
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
to przy stacji ursynow lub stoklosy szukaj
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
to przy stacji ursynow lub stoklosy szukaj Dokładnie tak.  dla Experto jak już znajdziesz mieszkanie, a nawet kilka. Z chęcią się dołączę... 
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Okej Conrad. Tylko możecie jeszcze poradzić gdzie szukać ofert, aby nie przez agencje. One naliczają sobie naprawde duże prowizje. Nawet 750 zł sobie życzą 
|
|
|
|
|
|
|
moze i jedna nitka metra ale za to wlasciwie wszystko co wazniejsze przy niej sie znajduje, wiec niespecjalnie inetesuja mnie inne nitki. dokładnie , zwłaszcza jak ktos odwiedza ziemniakow cały przeglad ;-) Dokłądnie, nie pamiętam kiedy musiałem gdzieś podjechać gdzie metro nie byłoby w pobliżu. Chyba tylko na Okęcie, lol.  Jeśli chodzi o wyszukiwarkę mieszkań to polecam www.gratka.pl [ gratka.pl] , klikasz na "Dom i Nieruchomości", pod Mieszkania wybierasz "Do wynajęcia" i wpisujesz np. Warszawa i poniżej Ursynów (lub Stokłosy, Imielin, Natolin, Kabaty - tam wszędzie jest metro). James, powyżej opisałem jak wyszukać przez gratka.pl. To może być dobry sposób na początek gdyż jest to bardzo popularny portal dla ofert mieszkaniowych. Gratuluję wyboru SGGW, uczelnia jest #1 w kraju pod względem zadowolenia swoich uczniów z własnej uczelni. A to jest ważne, bo jesteś de facto "klientem", który wymaga i ma być zadowolony z wszystkiego. Za granicą jeśli jakikolwiek wykładowca zbiera złe oceny od studentów to się go po prostu zmienia... 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
to przy stacji ursynow lub stoklosy szukaj albo na słuzewiu ;-) ludzie z sggw ktorych znam/znalem mieli zajecia raz na Nowoursynowskiej raz na Raclawickiej ale jedno i drugie przy metrze w sumie ;-)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
przy czym na Sluzewiu powinienes taniej trafic niz na samym Ursynowie .
|
|
|
|
|
|
|
Można sprawdzić także Imielin, też blisko do SGGW.
Ma ktoś może link do zdjęcia mapy Wawy gdzie widać stacje metra oraz SGGW?
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Mam Conrad zdjęcie samych stacji metra http://metro-stacja.com/warszawa.phpSggw sprócuj sobie sam umieścić. Szukałem na gratka.pl ,ale tam to same drogie mieszkanka są :/
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
za 500zł w dodatku na cztery osoby to ty raczej nic nie znajdziesz
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
james-1 na Twoim miejscu szkalbym w ok. sluzeca i xawerow , ok telewizji czy cos w tym stylu . Sporo taniej pewnie bedzie do metra masz 2min a i dojazd jakims pekasem dobry . starsze bloki przede wszystkim bo w swiezynkach cyfra okrutna tyle ze musisz sie liczyc z wizytami dzielnicowego jak w 4osoby bedziecie pić  a na starych blokach emeryci sa wyczuleni 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|