Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 8 z 18 1 2 6 7 8 9 10 17 18
old hand
old hand

W regulaminie tego nie widzę, więc mam pytanie.

Czy jeden mecz mogę zagrać w zestawie więcej niż raz (np. 1X2, połówka, over, itp.) ???

I see dead people
I see dead people
Rozmawialiśmy o tym z konstruktorem i doszliśmy do wniosku, że można tak zagrać. Skoro ft, ht, u/o traktujemy jako inne zdarzenia, to można zagrać nawet 5 różnych typów z jednego meczu.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by konstruktor1
Chcialbym dla uatrakcyjnienia rywalizacji wprowadzic jeszcze ze 3 lub 4 oddzielne klasyfikacje, tak zeby bylo ciekawiej. Wymyslilem nastepujace:

1.ranking TOP5 najwyzszych wynikow uzyskanych w czasie jednej kolejki. W zeszlym sezonie najlepszy wynik mial Szewczenko, ktory sieknal ponad 800 PLN.

2. Klasyfikacje miesiaca ( zeby jesli komus nie bedzie szlo po calosci nie wycofywal sie bo bedzie mial szanse zostac mistrzem grudnia, marca czy kwietnia).

Myslalem jeszcze o klasyfikacji zwyciezcow kolejek albo bonusow 100 %. A moze Wy macie jakies ciekawe propozycje?

Pozdrawiam

Myśle, że klasyfikacja (i wysoka nagroda za nią) z punktu pierwszego jest wręcz niezbęda grin

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Gratulacje Maxi. Jak pisalem o tej klasyfikacji w piatek nie mialem pojecia, ze tak szybko zostanie rozstrzygnieta smile .

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
sorki ze nie moglem podliczyc swoich wynikow, ale nie bylo mnie w domu, dzieki konstruktor1

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Chcialbym dla uatrakcyjnienia rywalizacji wprowadzic jeszcze ze 3 lub 4 oddzielne klasyfikacje, tak zeby bylo ciekawiej. Wymyslilem nastepujace:

1.ranking TOP5 najwyzszych wynikow uzyskanych w czasie jednej kolejki. W zeszlym sezonie najlepszy wynik mial Szewczenko, ktory sieknal ponad 800 PLN.

2. Klasyfikacje miesiaca ( zeby jesli komus nie bedzie szlo po calosci nie wycofywal sie bo bedzie mial szanse zostac mistrzem grudnia, marca czy kwietnia).

Myslalem jeszcze o klasyfikacji zwyciezcow kolejek albo bonusow 100 %. A moze Wy macie jakies ciekawe propozycje?

Pozdrawiam

Bardzo trafne sposptrzeżenie podoba mi się , zwłaszcza kwestia najlepszego gracza miesiąca. To jak w naszej ukochanej Premiership tam też wybiera się najlepszego menedżera miesiąca i gracza smile .

Jeśli chodzi o nowość to proponowałbym wprowadzić klasyfikację na największą ilość trafień 5/5 w całym sezonie, który przed nami. Zwycięsca miałbym najwięcej udokumnetowanych trafień 100% w koljce. Propozycję poddaje pod dyskusję.

.::Think Twice::. Ignorator.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Nie ma sprawy Ignorator, ja juz pisalem, ze to by byla bardzo dobra klasyfikacja. Oby tych 5/5 bylo jak najwiecej. Tobie braklo jakies 3 minuty w sobote, no ale geniusz Steviego G znow zadzialal.

Pozdrawiam

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
E tak mam takie pytanie. Czy trzeba grać co każdą kolejkę 5 typów, czy tez można np podać 2 czy 3 i nie skutkuje to policzeniem jako nietrafionych brakujących typów?

I see dead people
I see dead people
5 typów, za każdy niepodany -100

Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
Więc jak opuściłem 1kolejkę to już nie mogę brać udziału w konkursie lub poprostu mam -500 na dobry początek jak teraz bym zaczął?

I see dead people
I see dead people
Nie, żeby być sklasyfikowanym należy regulaminowo podać 180 typów. Nie wyznaczamy nikomu pauz w grze, każdy decyduje o tym sam, jeśli odpuściłeś 1 kolejkę nie masz liczone -500, natomiast jeśli podasz 1 typ to za pozostałe niepodane 4 masz liczone -400

Jeśli coś źle wytłumaczyłem, niech poprawi mnie konstruktor.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Napisze cos wiecej pozniej tytulem slowa wstepnego: moim zdaniem pomysl ze max 2 osoby poda dany typ jest chybiony, poniewaz:
1. Zadaje on mnostwo dodatkowej pracy typujacym i moderatorom niepotrzebnie dodatkowo komplikujac konkurs tworzy sie niepotrzebne zamieszanie
2. To ze dany typ jest masowka wcale nie oznacza ze mecz rozstrzygnie sie tak jak sie tego oczekuje - dlugo by o typm pisac, ale mysle ze do kazdego gracza powinna nalezec suwerenna decyzja co zagrac, dajmy na to jesli 100 osob chce 'popłynac' na oslabionym Sheffield United u siebie jak w 1 kolejce to dlaczego im tego zabraniac wink
3. Idac do STS czy gdzie tam indziej nie ma zasady '100 osob juz to zagralo wiec ty nie mozesz'
4. Ograniczenie takie wymusza pospiech z pozostalymi typami a co za tym idzie niekoniecznie dobre decyzje, uwazam ze lepiej by bylo jak kazdy by gral to co chce, gracz jest za swoje typy 'rozliczany' a tak nie mozna zagrac tego co sie chcialo tylko co 'zostało'

Ciekaw jestem jakie sa zalety tego ograniczenia.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Masz bardzo duzo racji w tym co piszesz Lordzie, i niewykluczone, ze od 4 kolejki wlasnie taka zmiana zostanie wprowadzona.

Pozdrawiam

veteran
veteran
a moze by tak bonus dla najgroszego zawodnika, bo to co ja wyprawiam tez jest niezwyklym osiagnieciem.....niestety
2/10 - nie tak sobie to wyobrazalem i sam juz nie wiem co otym myslec, jak tak dalej bedzie to bedzie trzeba.......zawiesić klawiaturę na kołku.....

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
Originally Posted by Feel-Tsu
a moze by tak bonus dla najgroszego zawodnika, bo to co ja wyprawiam tez jest niezwyklym osiagnieciem.....niestety
2/10 - nie tak sobie to wyobrazalem i sam juz nie wiem co otym myslec, jak tak dalej bedzie to bedzie trzeba.......zawiesić klawiaturę na kołku.....

popieram wink laugh ,bedzie nas wiecej rywalizowac w tej kategori

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Coś mnie ominęło, czy w trzeciej kolejce mozna było powtarzać typy więcej niż jeden raz? Jak podawałem swoje przed tą kolejką to mecz Portsmouth - Bolton 1 był zablokowany i przez to grałem nieco inaczej zaś po mnie ten typ podaje Lord. Rozumiem, że nie zauważył że mecz był już zablokowany albo mamy jakieś zmiany. Jeśli nie zauważył to dziwi mnie trochę, że nikt go nie poprawił. Zmieńcie ten regulamin albo poprawiajcie błędy.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Regulamin jest zmieniony i od nastepnej kolejki mozna grac ten sam typ nawet 30 razy. M.in. z powodu takich sytuacji o jakiej wspomniales. ja nie jestem sam w stanie wszystkiego wychwycic , a jezeli ludziom sie nie chce poswiecic 10 czy 15 minut na przejrzenie wszystkich typow to juz nic na to nie poradze.

$t$ Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Konstruktor, wczoraj wieczorem podalem typy na dzis, ale widze ze kolejka trwala do wczoraj, traktujemy moje typy jakby ich nie bylo ?

I see dead people
I see dead people
$T$ kolejka trwa sobotę i niedzielę ... twoje typy s ważne

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Regulamin jest zmieniony i od nastepnej kolejki mozna grac ten sam typ nawet 30 razy. M.in. z powodu takich sytuacji o jakiej wspomniales. ja nie jestem sam w stanie wszystkiego wychwycic , a jezeli ludziom sie nie chce poswiecic 10 czy 15 minut na przejrzenie wszystkich typow to juz nic na to nie poradze.

Brawo za zmianę regulaminu dzięki temu mogę spokojnie mogę typy dać w czwartek lub piątek a nawet nie wiecie jak dla mnie to ważne, że mogę tak póżno w okoicznościach jakie mnie spotkały frown

Strona 8 z 18 1 2 6 7 8 9 10 17 18

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
11 zarejestrowanych użytkowników (Sensei, latajaca_holenderka, Lukasz111, aker, rafal08, betowiec, ANZELMO, forty, burbon, 11kera11, ElNinho[mmdea]), 2,832 gości, oraz 13 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,283
Posty5,833,508
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025