|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dobra, koniec rozmowy, nie rozumiesz co piszę. Macie racje pk to DNO i to nie podlega dyskusji ,jakies wyliczenia itd ,a co to buki nie wiedzą o pk ? Jakby pk to byl dobry system to kazdy by tak gral. I każdy tak gra tylko w oparciu a wiedze własną na temat danej dyscypliny a nie o same wzory i cyferki nie wiadomo skąd. Bo bez znajomości tematu to naprawde nie wiem jak to zastosować. Post Maćka jebie ironią na 3km.
|
|
|
|
|
Knockin' On Heaven's Door
|
|
Dobra, koniec rozmowy, nie rozumiesz co piszę. Macie racje pk to DNO i to nie podlega dyskusji ,jakies wyliczenia itd ,a co to buki nie wiedzą o pk ? Jakby pk to byl dobry system to kazdy by tak gral. I każdy tak gra tylko w oparciu a wiedze własną na temat danej dyscypliny a nie o same wzory i cyferki nie wiadomo skąd. Bo bez znajomości tematu to naprawde nie wiem jak to zastosować. Post Maćka jebie ironią na 3km. a u Ciebie widać brak kultury i to bardzo wyraźnie nie mówiąc już o przemądzalstwie
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
W czym się przejawia mój brak kultury? W użyciu wulgaryzmu? A przemądrzalstwo (nie ma takiego słowa w słowniku  )? Na tym, że nie czytasz dokładnie tego co piszę? Jeżeli chcesz to odpisz na priv.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Agassi nie zmieniaj tematu. lepiej zakonczyc dyskusje i tylko pogratluowac Tobie wygranych ale wg mnie na dluzsza mete jestes przegrany, przyjdzie czas gdzie bedziesz mial dosc grania, wtedy zastanowisz sie co zle robisz i co mozesz poprawic... spokojnie i na Ciebie przyjdzie czas  kiedys to pojmiesz. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Mnie Twoje gierki słowne nie interesują aczkolwiek jeśli ktoś kogoś grzecznie pozdrowi to nie wypada mu odpisać : koniec tematu i tak nie rozumiesz co pisze....to jest brak kultury a pisanie o czyimś poście że jebie ironią bo akurat ma inne zdanie niż Ty to przemądzalstwo.....bez odbioru.
|
|
|
|
|
|
|
Agassi nie zmieniaj tematu. lepiej zakonczyc dyskusje i tylko pogratluowac Tobie wygranych ale wg mnie na dluzsza mete jestes przegrany, przyjdzie czas gdzie bedziesz mial dosc grania, wtedy zastanowisz sie co zle robisz i co mozesz poprawic... spokojnie i na Ciebie przyjdzie czas  kiedys to pojmiesz. Pozdrawiam hehe na każdego przychodzi kres oby jak najpóźniej czego wszystkim życzę.....myślę że dopóki będzie istniał Betfair ten kres jest dużo dalej niż bliżej....... 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Rzecz, ktorej ja nie umie zczaic to po co sie ludziska klocicie jesli i tak wiadomo, ze nie dojdziecie do porozumienia? Nie lepiej podac sobie reke i pozostac przy swoim?
A co do tematu to pada tu bardzo duzo ciekawych i trafnych spostrzezen.
Moim zdaniem najwazniejszy jest plan oraz umiejetnosc gospodarowania budzetem i szacowanie ryzyka.
Co do przeslawnego wzoru Pk > 1, to niewatpliwie z matematycznego punktu widzenia to jedyna droga do dlugoterminowych sukcesow, jednak smiem twierdzic, ze sa dyscypliny sportowe, w ktorych owe prawdopodobienstwo mozna okreslic stosunkowo latwo ( koszykowka, siatkowka), natomiast w pilce noznej nie jest to juz takie proste ze wzgledu na specyficzny charakter tego sportu, w ktorym czesto o koncowym wyniku decyduje 1 czy 2 krytyczne momenty w czasie meczu. W koszykowce takich momentow jest kilkadziesiat.
Wiec ( mimo, iz wielu uwaza, ze to niemozliwe) zeby odnosic sukcesy w typowaniu pilki noznej trzeba czegos wiecej niz matematycznego wzoru. I tu dochodzimy do tzw. eksperctwa. Wg mnie najwieksza sztuka w obstawianiu pilki noznej jest umiejetnosc negatywnej selekcji. Ja obstawiam jedynie ligi angielskie, i jestem swiecie przekonany, ze gdyby w piatkowy wieczor zapytac samego Pana Boga jakie beda wyniki nazajutrz przy duzym szczesciu i uzywajac nadprzyrodzonych sil trafil by max 70 %. Wazniejsze jest wiedziec czym sobie nie warto zawracac glowy bo gdy bedziemy umiec wyeliminowac wiekszosc potencjalnych min to do sukcesu jest juz blisko.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
1. Nie grać już nigdy Mayera. 2. Nie grać już nigdy Francuzów z wyjątkiem Gasqueta. 3. Nie ufać Żydówkom i ich chorobom. 4. Nie próbować sie odegrać na lekkiejatletyce bo i tak jakiś gruby Bułgar rzuci młot dalej w ostatniej próbie od mojego zawodnika. 5. Fish ma hamburgera zamiast mózgu i potraif oddać seta z każdego możliwego stanu. zgadzam sie co do pkt 2 i 3 i dodam jeszcze że Żydom też nie ufać i na nich ni grać
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Jakoś nie mam z tym aż takiego problemu....gołym okiem widać w jakich ligach jest sporo bramek np. Szwajcaria,Brazylia czy wysokie wyniki w kosza np. w Chorwacji, Rosji......nie narzekam i nie mam zmiaru nic zmieniać a już tym bardziej wyliczać kilkaset przypadków.....osiwiałbym od tego....po prostu patrze w staty i typuje No właśnie tutaj doszliśmy do pewnego spostrzeżenia. Jesteś w 100% przekonany , że w danym meczu np. kosza padnie np. over 150.5, spojrzałeś - jak to ująłeś w "staty" i chcesz typować. To zagrasz u buka po kursie 1.20 na ten typ ? Jestem pewny, że nie. Po kursie 1.40 ? Też pewnie nie. Przecież przekonany jesteś w 100% - pewna kaska u buka - a jednak nie zagrasz - coś w tym jest - pomyśl  ... Szukasz zadowalającego Ciebie kursu, można napisać, że tak naprawdę - nawet podświadomie - oceniłeś dolną granicę kursu za jaki opłaca się grać, czyli pewne prawdopodobieństwo, pewną, powiedzmy, granicą opłacalności. Gracze, którzy dokładniej analizują - mają wyliczone na papierze - takie a takie konkretne liczby, kursy, stawki itd.. stawiają po prostu bardziej świadomie. Generalnie zasada jest prosta i taka sama. Pk>1 to nie jest żaden system, to sprawdzona zasada matematyczna w bukmacherstwie. Jestem pewny, że nawet jeżeli wszyscy gracze na świecie, analizowaliby świadomie prawdopodobieństwo , statystyki itp, to buki prosperowaliby doskonale dalej. Każdemu pk wychodziłoby inne to racja - ale nie każdemu wychodziłoby właściwe. I tu jest sedno sprawy. Nie każdy potrafi potrafi skutecznie ocenić szanse i dlatego Ci co robią to mniej skutecznie ( do tego dochodzą jeszcze błędy w stawkowaniu, poddawanie się emocjom, chęć szybkiego odegrania, itd.. ) zostawiają swoje pieniążki firmom bukmacherskim. Dlatego tych wszystkich, którzy twierdzą, że coś wchodzi albo nie - to proszę bardzo - grajcie swoje "100% mecze" po bardzo niskich kursach - jestem ciekaw czy wyjdziecie na plus po pewnym okresie czasu. Okaże się, ze te "100% mecze" to jednak mają tych procentów nieco mniej  i tak naprawdę nieobliczacie tego wprawdzie za pomocą pk - ale podświadomie czujecie, że po pewnych minimalnych kursach nieopłaca się po prostu grać. 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
1. Nie grać już nigdy Mayera. 2. Nie grać już nigdy Francuzów z wyjątkiem Gasqueta. 3. Nie ufać Żydówkom i ich chorobom. 4. Nie próbować sie odegrać na lekkiejatletyce bo i tak jakiś gruby Bułgar rzuci młot dalej w ostatniej próbie od mojego zawodnika. 5. Fish ma hamburgera zamiast mózgu i potraif oddać seta z każdego możliwego stanu. hehe ale sie usmialem;p
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wiec ( mimo, iz wielu uwaza, ze to niemozliwe) zeby odnosic sukcesy w typowaniu pilki noznej trzeba czegos wiecej niz matematycznego wzoru. I tu dochodzimy do tzw. eksperctwa. Wg mnie najwieksza sztuka w obstawianiu pilki noznej jest umiejetnosc negatywnej selekcji. Ja obstawiam jedynie ligi angielskie, i jestem swiecie przekonany, ze gdyby w piatkowy wieczor zapytac samego Pana Boga jakie beda wyniki nazajutrz przy duzym szczesciu i uzywajac nadprzyrodzonych sil trafil by max 70 %. Wazniejsze jest wiedziec czym sobie nie warto zawracac glowy bo gdy bedziemy umiec wyeliminowac wiekszosc potencjalnych min to do sukcesu jest juz blisko. Bardzo ładnie ujął to konstruktor. Pisałem o tym wcześniej specjalizacja pozwala nam na lepszy dobór spotkań na weekend i prowadzi do realnych zysków. Przykładowo mamy za sobą już szósta kolejkę ekstraklasy. Wystarczyło ją obejrzeć i wyciągnąć wnioski. Oczywiście część osób zaraz powie, że teraz jest przerwa i wiele może się zmienić. Oczywiście grę zespołu można poprawić, ale potencjału zawodników już nie bardzo. Dlatego z wielkim apetytem będę śledził moją wybraną parę z Orange Ekstraklasy. Kilka fajnych uwag już sobie zapisałem na kartce a teraz będę sprawdzał jak wygląda sytuacja kadrowa, treningi i duch w drużynie. Właśnie dzięki drodze "eksperskiej" o której mówimy z konstruktorem jesteśmy w stanie wyśledzić wiele małych szczegołów, które ciężko spotkać na wielkich portalach, bo ja dobrze wiemy one idą w masówkę i nie przywiązują uwagę do tych mniejszych spraw. Jeśli chodzi o p*k>1 tak jak mówi mój kolega my zawsze szacujemy nasze ryzyko nawet o tym nie wiedziać i coś w tym jest. W końcu ja gramy taśmę na 20 spotkań to nie zagramy jej za 1,000 złoty tylko 2 złote. A jak gramy singla to nie zagramy za 2 złote tylko właśnie ten 1,000. Droga jaką wybierzecie zależy tylko od was. Jeśli nie macie nadal swojego planu to śledcie wasze typy. Można robić to nawet wirtualnie na kartce i popatrzeć jak w dłuższej perspektywie czasu wyjdzie nasz plan gry. Ja na swój pracowałem trzy lata i mam nadzieję, że jest to ostatnia wersja. W końcu dyscypliny, który typuje i opisuje są moimi najukochajnieszymi. Mało, że oglądam to co kocham to jeszcze mam dreszczyk emocji. Dodatkowo jako bonus w tym sezonie zamierzam pod koniec rozgrywek zobaczyć, która drużyna dała mi największy zarobek i kupie sobie jej koszulkę. Ciekawe na kogo padnie. Narazie prowadzi Zagłębie Lubin i Korona Kielce  .::Think Twice::. Ignorator.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Zrób Ignorator odwrotnie - kup koszulkę drużyny na której najwięcej stracisz, wówczas kibicuj jej by osiągała lepsze wyniki ;):)
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Grając w zakłady bukmacherskie nie kieruje się tym aby wytypować wszystko w 100% czy myśleniem "gram Szarapową bo musi dzisiaj wygrać". Moja gra opiera się natomiast na tym, że jestem w stanie obstawić obojętnie jakie zdarzenie, jeśli uważam, że kurs zaoferowany przez bukmachera jest wyższy niż powinien i zarazem pozwoli mi przeskoczyć margines zysku bukmachera. Ciągnąc dalej dla jednego dobry typ to taki, który wejdzie, dla mnie zaś to taki, który posiada wartość, dlatego jeśli sądze, że drużyna A ma szanse XYZ to zagram kurs większy od 1/XYZ. Dodam, że aby wygrywać wcale nie trzeba potrafić szacować idealnie prawdopodobieństwa, wystarczy to robić lepiej od bukmachera i tak aby przekroczyć jego margines zysku o czym już wspomniałem wcześniej Przykładowo na przestrzeni od sierpnia 2006 - lipca 2007 na próbie 320 typów (było więcej, ale nie liczę zwrotów) z pewnej dyscypliny sportowej moje oszacowania różniły się od skuteczności o 3.39% na moją nie korzyść, mimo to taka gra i tak pozwala odnosić dobre zyski.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja tam uważam ze to co Wy piszecie to takie "pier... Hipolicie" trzeba mjeć fart no i stawiać same pefki najpewniejsze najlepiej od Leona albo Keeholla no albo moje najlepsze 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja tam uważam ze to co Wy piszecie to takie "pier... Hipolicie" trzeba mjeć fart no i stawiać same pefki najpewniejsze najlepiej od Leona albo Keeholla no albo moje najlepsze  Dostałeś pod choinkę książkę pod tytułem "Wszystkie wyniki sportowe w 2007 roku"? Jeśli nie to już dziś trzeba pisać list do Mikołaja a może zapoda Ci taka publikację na 2008 rok. 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja tam uważam ze to co Wy piszecie to takie "pier... Hipolicie" trzeba mjeć fart no i stawiać same pefki najpewniejsze najlepiej od Leona albo Keeholla no albo moje najlepsze  Dostałeś pod choinkę książkę pod tytułem "Wszystkie wyniki sportowe w 2007 roku"? Jeśli nie to już dziś trzeba pisać list do Mikołaja a może zapoda Ci taka publikację na 2008 rok.  Panie ja prawie zawsze wygrywam zawsze jak postawie 10 zł prawie jak postawie 100 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ciekawe czy wygrywanie 'zawsze za 10' pokrywa straty z wygrywania 'prawie zawsze za 100' 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ciekawe czy wygrywanie 'zawsze za 10' pokrywa straty z wygrywania 'prawie zawsze za 100'  Toć ba prawie pokrywa 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ciekawe czy wygrywanie 'zawsze za 10' pokrywa straty z wygrywania 'prawie zawsze za 100'  Toć ba prawie pokrywa  I zawsze jesteś prawie na zero 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
trzeba mieć farta w doborze meczyków których jest do wyboru od ch... i trochu i pozniej liczyc ze jednak twoj koles wygra tajbreka w 3/5 secie i twoja ekipa strzeli gola w 93 minucie 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|