Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 5 z 6 1 2 3 4 5 6
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Dobra, koniec rozmowy, nie rozumiesz co piszę.

Originally Posted by Maxi
Originally Posted by Maciek
Macie racje pk to DNO i to nie podlega dyskusji ,jakies wyliczenia itd ,a co to buki nie wiedzą o pk ? Jakby pk to byl dobry system to kazdy by tak gral.

I każdy tak gra tylko w oparciu a wiedze własną na temat danej dyscypliny a nie o same wzory i cyferki nie wiadomo skąd. Bo bez znajomości tematu to naprawde nie wiem jak to zastosować.

Post Maćka jebie ironią na 3km.

Bonus: Unibet
A
Knockin' On Heaven's Door
A Offline
Originally Posted by Zbigniew
Dobra, koniec rozmowy, nie rozumiesz co piszę.

Originally Posted by Maxi
Originally Posted by Maciek
Macie racje pk to DNO i to nie podlega dyskusji ,jakies wyliczenia itd ,a co to buki nie wiedzą o pk ? Jakby pk to byl dobry system to kazdy by tak gral.

I każdy tak gra tylko w oparciu a wiedze własną na temat danej dyscypliny a nie o same wzory i cyferki nie wiadomo skąd. Bo bez znajomości tematu to naprawde nie wiem jak to zastosować.

Post Maćka jebie ironią na 3km.
a u Ciebie widać brak kultury i to bardzo wyraźnie nie mówiąc już o przemądzalstwie

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W czym się przejawia mój brak kultury? W użyciu wulgaryzmu? A przemądrzalstwo (nie ma takiego słowa w słowniku wink )? Na tym, że nie czytasz dokładnie tego co piszę? Jeżeli chcesz to odpisz na priv.

H
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
H Offline
Agassi nie zmieniaj tematu.
lepiej zakonczyc dyskusje i tylko pogratluowac Tobie wygranych
ale wg mnie na dluzsza mete jestes przegrany, przyjdzie czas gdzie bedziesz mial dosc grania, wtedy zastanowisz sie co zle robisz i co mozesz poprawic... spokojnie i na Ciebie przyjdzie czas wink
kiedys to pojmiesz.

Pozdrawiam

A
A Offline
Mnie Twoje gierki słowne nie interesują aczkolwiek jeśli ktoś kogoś grzecznie pozdrowi to nie wypada mu odpisać : koniec tematu i tak nie rozumiesz co pisze....to jest brak kultury a pisanie o czyimś poście że jebie ironią bo akurat ma inne zdanie niż Ty to przemądzalstwo.....bez odbioru.

A
A Offline
Originally Posted by HAGIi
Agassi nie zmieniaj tematu.
lepiej zakonczyc dyskusje i tylko pogratluowac Tobie wygranych
ale wg mnie na dluzsza mete jestes przegrany, przyjdzie czas gdzie bedziesz mial dosc grania, wtedy zastanowisz sie co zle robisz i co mozesz poprawic... spokojnie i na Ciebie przyjdzie czas wink
kiedys to pojmiesz.

Pozdrawiam
hehe na każdego przychodzi kres oby jak najpóźniej czego wszystkim życzę.....myślę że dopóki będzie istniał Betfair ten kres jest dużo dalej niż bliżej....... wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Rzecz, ktorej ja nie umie zczaic to po co sie ludziska klocicie jesli i tak wiadomo, ze nie dojdziecie do porozumienia? Nie lepiej podac sobie reke i pozostac przy swoim?

A co do tematu to pada tu bardzo duzo ciekawych i trafnych spostrzezen.

Moim zdaniem najwazniejszy jest plan oraz umiejetnosc gospodarowania budzetem i szacowanie ryzyka.

Co do przeslawnego wzoru Pk > 1, to niewatpliwie z matematycznego punktu widzenia to jedyna droga do dlugoterminowych sukcesow, jednak smiem twierdzic, ze sa dyscypliny sportowe, w ktorych owe prawdopodobienstwo mozna okreslic stosunkowo latwo ( koszykowka, siatkowka), natomiast w pilce noznej nie jest to juz takie proste ze wzgledu na specyficzny charakter tego sportu, w ktorym czesto o koncowym wyniku decyduje 1 czy 2 krytyczne momenty w czasie meczu. W koszykowce takich momentow jest kilkadziesiat.

Wiec ( mimo, iz wielu uwaza, ze to niemozliwe) zeby odnosic sukcesy w typowaniu pilki noznej trzeba czegos wiecej niz matematycznego wzoru. I tu dochodzimy do tzw. eksperctwa. Wg mnie najwieksza sztuka w obstawianiu pilki noznej jest umiejetnosc negatywnej selekcji. Ja obstawiam jedynie ligi angielskie, i jestem swiecie przekonany, ze gdyby w piatkowy wieczor zapytac samego Pana Boga jakie beda wyniki nazajutrz przy duzym szczesciu i uzywajac nadprzyrodzonych sil trafil by max 70 %. Wazniejsze jest wiedziec czym sobie nie warto zawracac glowy bo gdy bedziemy umiec wyeliminowac wiekszosc potencjalnych min to do sukcesu jest juz blisko.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Kameleon
1. Nie grać już nigdy Mayera.
2. Nie grać już nigdy Francuzów z wyjątkiem Gasqueta.
3. Nie ufać Żydówkom i ich chorobom.
4. Nie próbować sie odegrać na lekkiejatletyce bo i tak jakiś gruby Bułgar rzuci młot dalej w ostatniej próbie od mojego zawodnika.
5. Fish ma hamburgera zamiast mózgu i potraif oddać seta z każdego możliwego stanu.

zgadzam sie co do pkt 2 i 3 i dodam jeszcze że Żydom też nie ufać i na nich ni grać

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by AGASSI
Jakoś nie mam z tym aż takiego problemu....gołym okiem widać w jakich ligach jest sporo bramek np. Szwajcaria,Brazylia czy wysokie wyniki w kosza np. w Chorwacji, Rosji......nie narzekam i nie mam zmiaru nic zmieniać a już tym bardziej wyliczać kilkaset przypadków.....osiwiałbym od tego....po prostu patrze w staty i typuje

No właśnie tutaj doszliśmy do pewnego spostrzeżenia.
Jesteś w 100% przekonany , że w danym meczu np. kosza padnie np. over 150.5, spojrzałeś - jak to ująłeś w "staty" i chcesz typować.
To zagrasz u buka po kursie 1.20 na ten typ ?
Jestem pewny, że nie. Po kursie 1.40 ? Też pewnie nie. Przecież przekonany jesteś w 100% - pewna kaska u buka - a jednak nie zagrasz - coś w tym jest - pomyśl smile...
Szukasz zadowalającego Ciebie kursu, można napisać, że tak naprawdę - nawet podświadomie - oceniłeś dolną granicę kursu za jaki opłaca się grać, czyli pewne prawdopodobieństwo, pewną, powiedzmy, granicą opłacalności.
Gracze, którzy dokładniej analizują - mają wyliczone na papierze - takie a takie konkretne liczby, kursy, stawki itd.. stawiają po prostu bardziej świadomie.
Generalnie zasada jest prosta i taka sama.
Pk>1 to nie jest żaden system, to sprawdzona zasada matematyczna w bukmacherstwie.
Jestem pewny, że nawet jeżeli wszyscy gracze na świecie, analizowaliby świadomie prawdopodobieństwo , statystyki itp, to buki prosperowaliby doskonale dalej. Każdemu pk wychodziłoby inne to racja - ale nie każdemu wychodziłoby właściwe. I tu jest sedno sprawy. Nie każdy potrafi potrafi skutecznie ocenić szanse i dlatego Ci co robią to mniej skutecznie ( do tego dochodzą jeszcze błędy w stawkowaniu, poddawanie się emocjom, chęć szybkiego odegrania, itd.. ) zostawiają swoje pieniążki firmom bukmacherskim.
Dlatego tych wszystkich, którzy twierdzą, że coś wchodzi albo nie - to proszę bardzo - grajcie swoje "100% mecze" po bardzo niskich kursach - jestem ciekaw czy wyjdziecie na plus po pewnym okresie czasu. Okaże się, ze te "100% mecze" to jednak mają tych procentów nieco mniej wink i tak naprawdę nieobliczacie tego wprawdzie za pomocą pk - ale podświadomie czujecie, że po pewnych minimalnych kursach nieopłaca się po prostu grać.
smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Kameleon
1. Nie grać już nigdy Mayera.
2. Nie grać już nigdy Francuzów z wyjątkiem Gasqueta.
3. Nie ufać Żydówkom i ich chorobom.
4. Nie próbować sie odegrać na lekkiejatletyce bo i tak jakiś gruby Bułgar rzuci młot dalej w ostatniej próbie od mojego zawodnika.
5. Fish ma hamburgera zamiast mózgu i potraif oddać seta z każdego możliwego stanu.

hehe ale sie usmialem;p

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by konstruktor1
Wiec ( mimo, iz wielu uwaza, ze to niemozliwe) zeby odnosic sukcesy w typowaniu pilki noznej trzeba czegos wiecej niz matematycznego wzoru. I tu dochodzimy do tzw. eksperctwa. Wg mnie najwieksza sztuka w obstawianiu pilki noznej jest umiejetnosc negatywnej selekcji. Ja obstawiam jedynie ligi angielskie, i jestem swiecie przekonany, ze gdyby w piatkowy wieczor zapytac samego Pana Boga jakie beda wyniki nazajutrz przy duzym szczesciu i uzywajac nadprzyrodzonych sil trafil by max 70 %. Wazniejsze jest wiedziec czym sobie nie warto zawracac glowy bo gdy bedziemy umiec wyeliminowac wiekszosc potencjalnych min to do sukcesu jest juz blisko.

Bardzo ładnie ujął to konstruktor. Pisałem o tym wcześniej specjalizacja pozwala nam na lepszy dobór spotkań na weekend i prowadzi do realnych zysków.

Przykładowo mamy za sobą już szósta kolejkę ekstraklasy. Wystarczyło ją obejrzeć i wyciągnąć wnioski. Oczywiście część osób zaraz powie, że teraz jest przerwa i wiele może się zmienić. Oczywiście grę zespołu można poprawić, ale potencjału zawodników już nie bardzo. Dlatego z wielkim apetytem będę śledził moją wybraną parę z Orange Ekstraklasy. Kilka fajnych uwag już sobie zapisałem na kartce a teraz będę sprawdzał jak wygląda sytuacja kadrowa, treningi i duch w drużynie.

Właśnie dzięki drodze "eksperskiej" o której mówimy z konstruktorem jesteśmy w stanie wyśledzić wiele małych szczegołów, które ciężko spotkać na wielkich portalach, bo ja dobrze wiemy one idą w masówkę i nie przywiązują uwagę do tych mniejszych spraw.

Jeśli chodzi o p*k>1 tak jak mówi mój kolega my zawsze szacujemy nasze ryzyko nawet o tym nie wiedziać i coś w tym jest. W końcu ja gramy taśmę na 20 spotkań to nie zagramy jej za 1,000 złoty tylko 2 złote. A jak gramy singla to nie zagramy za 2 złote tylko właśnie ten 1,000.

Droga jaką wybierzecie zależy tylko od was. Jeśli nie macie nadal swojego planu to śledcie wasze typy. Można robić to nawet wirtualnie na kartce i popatrzeć jak w dłuższej perspektywie czasu wyjdzie nasz plan gry. Ja na swój pracowałem trzy lata i mam nadzieję, że jest to ostatnia wersja. W końcu dyscypliny, który typuje i opisuje są moimi najukochajnieszymi. Mało, że oglądam to co kocham to jeszcze mam dreszczyk emocji. Dodatkowo jako bonus w tym sezonie zamierzam pod koniec rozgrywek zobaczyć, która drużyna dała mi największy zarobek i kupie sobie jej koszulkę. Ciekawe na kogo padnie. Narazie prowadzi Zagłębie Lubin i Korona Kielce smile

.::Think Twice::. Ignorator.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Zrób Ignorator odwrotnie - kup koszulkę drużyny na której najwięcej stracisz, wówczas kibicuj jej by osiągała lepsze wyniki ;):)

W
enthusiast
enthusiast
W Offline
Grając w zakłady bukmacherskie nie kieruje się tym aby wytypować wszystko w 100% czy myśleniem "gram Szarapową bo musi dzisiaj wygrać". Moja gra opiera się natomiast na tym, że jestem w stanie obstawić obojętnie jakie zdarzenie, jeśli uważam, że kurs zaoferowany przez bukmachera jest wyższy niż powinien i zarazem pozwoli mi przeskoczyć margines zysku bukmachera. Ciągnąc dalej dla jednego dobry typ to taki, który wejdzie, dla mnie zaś to taki, który posiada wartość, dlatego jeśli sądze, że drużyna A ma szanse XYZ to zagram kurs większy od 1/XYZ. Dodam, że aby wygrywać wcale nie trzeba potrafić szacować idealnie prawdopodobieństwa, wystarczy to robić lepiej od bukmachera i tak aby przekroczyć jego margines zysku o czym już wspomniałem wcześniej smile
Przykładowo na przestrzeni od sierpnia 2006 - lipca 2007 na próbie 320 typów (było więcej, ale nie liczę zwrotów) z pewnej dyscypliny sportowej moje oszacowania różniły się od skuteczności o 3.39% na moją nie korzyść, mimo to taka gra i tak pozwala odnosić dobre zyski.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ja tam uważam ze to co Wy piszecie to takie "pier... Hipolicie" trzeba mjeć fart no i stawiać same pefki najpewniejsze najlepiej od Leona albo Keeholla no albo moje najlepsze grin laugh

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by siwy212
Ja tam uważam ze to co Wy piszecie to takie "pier... Hipolicie" trzeba mjeć fart no i stawiać same pefki najpewniejsze najlepiej od Leona albo Keeholla no albo moje najlepsze grin laugh
Dostałeś pod choinkę książkę pod tytułem "Wszystkie wyniki sportowe w 2007 roku"? Jeśli nie to już dziś trzeba pisać list do Mikołaja a może zapoda Ci taka publikację na 2008 rok.

ooo

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Don Pedro®
Dostałeś pod choinkę książkę pod tytułem "Wszystkie wyniki sportowe w 2007 roku"? Jeśli nie to już dziś trzeba pisać list do Mikołaja a może zapoda Ci taka publikację na 2008 rok.

ooo

Panie ja prawie zawsze wygrywam zawsze jak postawie 10 zł prawie jak postawie 100 grin

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ciekawe czy wygrywanie 'zawsze za 10' pokrywa straty z wygrywania 'prawie zawsze za 100' cool

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ciekawe czy wygrywanie 'zawsze za 10' pokrywa straty z wygrywania 'prawie zawsze za 100' cool

Toć ba prawie pokrywa grin

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

Toć ba prawie pokrywa grin

I zawsze jesteś prawie na zero grin

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
trzeba mieć farta w doborze meczyków których jest do wyboru od ch... i trochu i pozniej liczyc ze jednak twoj koles wygra tajbreka w 3/5 secie i twoja ekipa strzeli gola w 93 minucie smile

Strona 5 z 6 1 2 3 4 5 6

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
11 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, burbon, betowiec, latajaca_holenderka, Sensei, alfa, Lukasz111, $-man, ElNinho[mmdea], poozon, bukma), 3,039 gości, oraz 7 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,283
Posty5,833,737
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025