|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dobra to ja zadam  1. Z miastem tym kojarzą się pewne zwierzęta. Mają coś związanego z ratuszem. Co to za zwierzęta? 2. W herbie znajduje się dłoń. Jaki gest ona przedstawia? 3. Jeden z piłkarzy nosi pseudonim kojarzący się z pewną wędliną. Jaki to pseudonim? 4. Klub ten rozpoczął rozgrywki w 2002 r. Ile zdobył punktów w tamtym seoznie? 5. Mooto klubu nawiązuje do innego klubu lokalnego rywala. Jak brzmi motto drużyny o którą pytam?  Kamą  jak coś to za parę godzin będzie podpowiedź 
|
|
|
|
|
pokakulka
|
|
pokakulka
Tak poza konkursem, zaberek cos dla Ciebie, oby sie udalo  1. Flaga tego miasta ma podobne barwy do flagi panstwa, ktore niedawno "zniszczylo" nas w pewnych rozgrywkach (jakie to panstwo i jakie barwy?) 2. Herb klubu jest przedzielony w pewnym sensie ukosna kreska na dwie polowy, na jednej znajduja sie paski, na drugim...no wlasnie, co? 3. Byly pilkarz tego zespolu wystepowal pozniej w klubie angielskim a takze walijskim (jakie to kluby?) 4. Z tego miasta pochodzi pewny znany freestajlowiec, ktory wygral kiedys pewien znany konkurs w Warszawie  (jaka jest jego ksywka?) 5. Stadion ten ma pojemnosc 1 000 tysiaca miejsc (w tym ile siedzacych?) Na stadionie nie ma oswietlenia  Kto zgadnie? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ło Jezusicku! Ale gramatycznie napisałem zagadkę  Plis Forgyw Mi 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tak poza konkursem, zaberek cos dla Ciebie, oby sie udalo  1. Flaga tego miasta ma podobne barwy do flagi panstwa, ktore niedawno "zniszczylo" nas w pewnych rozgrywkach (jakie to panstwo i jakie barwy?) 2. Herb klubu jest przedzielony w pewnym sensie ukosna kreska na dwie polowy, na jednej znajduja sie paski, na drugim...no wlasnie, co? 3. Byly pilkarz tego zespolu wystepowal pozniej w klubie angielskim a takze walijskim (jakie to kluby?) 4. Z tego miasta pochodzi pewny znany freestajlowiec, ktory wygral kiedys pewien znany konkurs w Warszawie  (jaka jest jego ksywka?) 5. Stadion ten ma pojemnosc 1 000 tysiaca miejsc (w tym ile siedzacych?) Na stadionie nie ma oswietlenia  Kto zgadnie?  Stockport County F.C. 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Da Bartka zagadka;D
Do 4 pkt mi pasuje Rufin MC on jest z Piaseczna DO 5 1000 miejsc (800 siedzaczych)
Ks Piaseczno.
niestety 3 pierwszych odpowiedzi nie znam:D
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dobra to ja zadam  1. Z miastem tym kojarzą się pewne zwierzęta. Mają coś związanego z ratuszem. Co to za zwierzęta? 2. W herbie znajduje się dłoń. Jaki gest ona przedstawia? 3. Jeden z piłkarzy nosi pseudonim kojarzący się z pewną wędliną. Jaki to pseudonim? 4. Klub ten rozpoczął rozgrywki w 2002 r. Ile zdobył punktów w tamtym seoznie? 5. Mooto klubu nawiązuje do innego klubu lokalnego rywala. Jak brzmi motto drużyny o którą pytam?  Kamą  jak coś to za parę godzin będzie podpowiedź  Izzzi Odlew Poznań 1. Koziołki 2. OK 3. Kabanos 4. 0 (słownie zero) 5. Jesteśmy najgorsi, chcemy być lepsi - tego nie jestem pewien
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
focus. dobrze. ale odlew zdobył jeden punkt w tamtym sezonie;) Reszta dobrze. Ustalcie kto ma zadawać. Chyba, że zaberek zrezygnuje
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
niech focus  bo czemu ja mialem zadawac??  jak nie zgadlem 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
1. Nazwa tego miasta kojarzona jest z imieniem pewnej postaci bajkowej, jaka nazwa?? 2. Herb klubu jest bordowo-niebieski i widać piłke na tle góry. 3. W druzynie tej gral jeden z najbardziej znanych Kolubijskich piłkarzy, kto to?? 4. Lub ten powstal w 1995 roku i wystepuje w najwyższej klasie rozgrywkowej 5. W tym mieście conajmniej dwie inne druzyny zdobywały w ostatnim 10leciu tytułu mistrzowskie w sportach drużynowych. Jakie to były drużyny i w jakim sporcie.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
aD. 4 podać jak się nazywa liga w której gra.
|
|
|
|
|
pokakulka
|
|
pokakulka
Moje zle wszyscy, chociaz widget byl duzo blizej 
|
|
|
|
|
member
|
|
member
1. Nazwa tego miasta kojarzona jest z imieniem pewnej postaci bajkowej, jaka nazwa?? 2. Herb klubu jest bordowo-niebieski i widać piłke na tle góry. 3. W druzynie tej gral jeden z najbardziej znanych Kolubijskich piłkarzy, kto to?? 4. Lub ten powstal w 1995 roku i wystepuje w najwyższej klasie rozgrywkowej 5. W tym mieście conajmniej dwie inne druzyny zdobywały w ostatnim 10leciu tytułu mistrzowskie w sportach drużynowych. Jakie to były drużyny i w jakim sporcie. 2. Druzyna ta to Colorado Rapids 3. Carlos Valderrama 4. Major League Soccer 5. Jedna z nich to na 100% Colorado Avalanche w NHL, ale drugiej to nie moge wykombinowac, ani znalezc! No i tej bajki to tez nie znam!!  Pozdro
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Ale moze chodzic Ci o Denver'a? O tego "ostatniego dinozaura"!?!?  To i wtedy znajde druga druzyne! Denver Nuggets w NBA! I jak?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Brawo wrobel_9  1. Tak chodzi mi o "ostatniego Dinozaura" A o mistrza to chodziło mi o Denver Broncos - NFL To jedziesz z zagadką
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Mam nadzieje ze nie bylo jeszcze tego klubu, bo nie czesto tu ostatnio zagladam!
1. Nazwa miasta kojarzona jest z rzadkim imieniem zenskim,a zalozone zostalo podobno przez wielkiego historycznego wadce, ktory nazywal sie jak pewien bramkarz Realu Saragossa! Jakie to imie (zenskie) i jaki to wladca? 2. W herbie klubu jest taki smieszny czerwony "krzyz" na bialym tle. 3. Przez druzyne przewinelo sie wielu swiatowego formatu zawodnikow min. zawodnik ktory w finale MS przestrzelil karnego przez co jego druzyna przegrala mistrzostwo! O kim mowa? 4. Rok temu klub ten obchodzil 80cio lecie! W ktorym roku osiagnal on pierwszy sukces? 5. Ostatnio klub ten sprawil swoim kibicom mila niespodzianke! O czym mowa?
GOOD LUCK P.S. Mam nadzieje ze nie jest to za proste!!
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Sampdoria Genua? Jak tak, to było 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Sampdoria nie bo obchodzila 60cio lecie rok temu 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
1. Florencja 2.Tak 3.Roberto Bagio 4.Puchar Włoch w 1940? 5. Remis z Milanem 1-1 ?
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
i chodzi o Fiorentine oczywiscie
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
1. Klub z miasta polozonego nad Zatoka pewnego litrowego piwa 2. W herbie jest stara brązowa piłka oraz "inicjały klubu" 3. W składzie klubu znajduje się piłkarz z ogromna iloscia wystepow w swojej reprezentacji wystepujacy m.in w lidze belgijskiej,norweskiej i szwedzkiej, Jest wychowankiem tego klubu i powrocil do niego wlasnie po wystepach w wymienionych ligach 4. Został założony w XIX wieku w roku urodzenia słynnego mafioso 5. Jest jednym z bardziej utytulowanych klubow w swoim kraju. wielokrotny zdobywca tytułu mistrza i krajowego pucharu
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|