|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wtorek na kortach Przestało padać, więc gramy – i to na pięciu kortach naraz. Zapowiada się więc prawdziwy maraton tenisowy. We wtorek dokończona zostanie cała pierwsza runda turnieju Pekao Open 2007. Na korcie zobaczymy turniejową dwójkę – Gaela Monfilisa i Polaka Marcina Gawrona.
Na wtorek zaplanowano 11 meczy singlowych. Pierwsze spotkania miały się rozpocząć w samo południe, ale z powodu deszczu przesunięto je na 15:30. Pierwszy mecz na korcie centralnym rozegra turniejowa czwórka, Włoch Andreas Seppi (79 ATP), który zmierzy się z Czechem Janem Henrychem (152 ATP). Zaraz po nim około godz. 17:00 na kort wyjdzie polski rodzynek – Michał Gawron, seniorski mistrz Polski tego roku i jedyny Polak w turnieju singlowym. Naprzeciw niego stanie turniejowa siódemka, kolejny z Włochów Simone Bolelli (87 ATP). Obu w rankingu ATP dzieli 929. miejsc, ale jak mówi powiedzenie gospodarzom pomagają ściany, więc wierzymy, że Michał będzie walczył. Na deser mecz dnia, a w nim francuska gwiazda tenisa Gael Monfils (48 ATP), rozstawiony w Szczecinie z numerem drugim. Zagra z Janem Mertlem z Czech (204 ATP).
Na korcie numer 1 ciekawie zapowiada się argentyńsko-francuski pojedynek Sergio Roitman (77 ATP, 6) – Nicolas Devilder (117 ATP). Potem na korcie numer 2 mała dawka tego, co polskie – równolegle z meczem Gawrona wystąpi Juan Pablo Brzezicki (108 ATP), z urodzenia Argentyńczyk, ale o swojskich korzeniach. Jego dziadkowie są Polakami, a tenisista otrzymał imiona po najsłynniejszym Polaku, Janie Pawle II. To zobowiązuje. Potem - z powrotem na korcie numer 1 - dla spragnionych oglądania „wielkich wczoraj” mecz Gastona Gaudio (192 ATP), zwycięzcy wielkoszlemowego turnieju Roland Garros z 2004 roku. Naprzeciw stanie Czech Tomas Zib.
2007-09-18 (Wtorek) ZMIANY Kort Centralny: (początek gier: 15:30) 1. Andreas SEPPI (ITA) vs Jan HERNYCH (CZE) 2. Simone BOLELLI (ITA) vs Marcin GAWRON (POL) 3. Jan MERTL (CZE) vs Gael MONFILS (FRA) - (nie przed 19:00)
Kort 1: (początek gier: 15:30) 1. Nicolas DEVILDER (FRA) vs Sergio ROITMAN (ARG) 2. Carlos BERLOCQ (ARG) vs Daniel KOELLERER (AUT) 3. Gaston GAUDIO (ARG) vs Tomas ZIB (CZE)
Kort 2: (początek gier: 15:30) 1. Pere RIBA (ESP) vs Thierry ASCIONE (FRA) 2. Juan Pablo BRZEZICKI (ARG) vs Martin VASSALLO ARGUELLO (ARG) 3. Adrian UNGUR (ROU) vs Pablo ANDUJAR (ESP)
Kort 6: (początek gier: 16:00) 1. Tobias KAMKE (GER) vs Ruben RAMIREZ HIDALGO (ESP)
Kort 8: (początek gier: 16:00) 1. Ivo MINAR (CZE) vs Juan-Martin ARANGUREN (ARG)
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Monfils zadna kontuzja, pajac straszny wogole sie nie ruszal. A Mertl jest slabiutki jak wchodzil 1 serwis Francuzowi to wogole nie radzil sobie. Nie sugerowac sie tez wynikiem Koellerera, bo Berlocq gral z urazem kostki od samego poczatku, uniemozliwiajaca bieganie w przod. Hernych zagral dobrze powininen spokojnie pokonac mlodego Niemca.
|
|
|
|
|
member
|
|
member
dziesiejszy mokry i zimny dzien troche wszystkich rozczarował 2 ciekawie zapowiadajace sie pojedynki zakończyły sie kreczami monfilsa niejako przewidzialem ale szkoda marcina, aj an jutro gram porazke Volandriego. jakies mam takie przeczucie potrenowal dzis tylko chwilke caly zcas siedzial na trybunach i obserował kolegów z italii bolelliego i seppiego oby bylo jutro cieplej:)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
kawalek dzisiejszej wypowiedzi wiceprezydenta ATP, ktory gosci w Szczecinie: (...) Jeśli chodzi o organizację, to jest ona podobna do tej z imprez ATP. Macie świetny hotel, dużo kibiców, turniej pokazuje telewizja. Świetnym pomysłem jest połączenie tenisa z koncertami jazzowymi (...)gdzie niby w TV mozna ogladac ten turniej  Patronatem medialnym turnieju jesli chodzi o "ekran" jest TVP i Eurosport2 ale zarowno w ramowce TVP (1,2,Sport) jaki i ES2 nie ma nic z turnieju w Szczecinie! Mam nadzieje, ze cos mnie ominelo i ktos mnie poprawi ... Pzdr
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dzięki wielkie za relacje i czekamy na więcej. Z tego co przeczytałem to Vassallo-Arguello i Andujar/Ungur przeciwko Mertlowi, czy tak ?  . Mertl typowe drewno, a do Dolgopolova póki co nie mam zamiaru się przekonywać  .
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
gdzie niby w TV mozna ogladac ten turniej  dziś około 2minuty widziałem w kronice tvp szczecin
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Volandri tak jak pisal kolega wyzej potrenowla nie duzo i krecil sie po kortah i trybunach z komorka w rekach, co chwile cos w nia klikal  Devilder jakso cienko wygladal wedlug mnie a Roitman gral chyba za luzno na poczatku sprawial wrazenie gracza ktory chce wygrac jak najmniejszym nakladem sil, i jeszcze widzialem kawalek meczu Asiona z Riba..... Francuz gra mocno, serwis i wiekszosc jego pilek uderzana jest silnie i stara sie grac plasko, nie dziwne bo jest to kawal chlopa wiec ma uderzenie.
|
|
|
|
|
ATP & WTA Tour
|
|
ATP & WTA Tour
toto dalo na ta chwile tylko dwa mecze
J.VANEK-REISTER 1.40 - 2.40 VOLANDRI-ULIHRACH 1.30 - 2.90
ja bym zagrał Ulihracha "2"
powtorze sie
"Ulihrach - co tu duzo mowic, doswiadczenie, doswiadczenie, doswiadczenie - bede go gral tak dlugo jak bedzie gral - dla mnie pewniak, spokoj, dobry rozklad sil, serwis "
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Monfils zadna kontuzja, pajac straszny wogole sie nie ruszal. A Mertl jest slabiutki jak wchodzil 1 serwis Francuzowi to wogole nie radzil sobie. Nie sugerowac sie tez wynikiem Koellerera, bo Berlocq gral z urazem kostki od samego poczatku, uniemozliwiajaca bieganie w przod. Hernych zagral dobrze powininen spokojnie pokonac mlodego Niemca. Moze warto takie informacje podawac na forum? Ktos na pewno skorzysta, a przeciez bardzo duzo meczow z tego turnieju jest na Bwin.
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Na Betgun kursy prawie identyczne F.Volandri-B.Ulihrach 1,32 2,93 J.Vanek-J.Reister 1,42 2,53
A Vanek nie połknie tego Reistera??
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
[color:#000099 W SZCZECINIE ZIMNO JAK CHOLERA, ALE NIEBO JEDYNIE LEKKO ZACHMURZONE.PROGNOZ NA DZISIAJ BARDZO POZYTYWNE, POJEDYNKI BEZ PROBLEMU POWINNY SIE ODBYC ZGODNIE Z OOF[/color]
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Witam. Pogoda w Szczecinie dosyć ladna, niebieskie niebo, troszke chmurek, jak na jesień przystało. Nie zanosi sie na deszcz. Dziś planuje obejrzec dwa mecze singlowe: Volandri - Ulichrach oraz Koeller - Gaudio. W pierwszym meczu skłanialbym sie na gre na Ulichracha. Dlaczego? Cech doswiadczony, w takich turniejach zwykle pokazuje sie z dobrej strony. Wloch z kolei to klasowy zawowdnik ale jakos nie chce mi sie wierzyc ze traktuje serio ten turniej. Ja osobiscie stawiam na Czecha. Jesli chodzi o drugi mecz to stawiam na Gastona Gaudio. Argentynczyk ogolnie nie jest w formie ale pokonla ZIba i widac ze zalezy mu na punktach do rankingu ATP. Koeller pokonal w 2 setach Berlocq'a ale nie wierze by Argentynczyk gral w tym meczu na maxa. A wiec na dzis Gaudio 1.4 i Ulichrach 2.85 kursy z Millenium. POZDRAWIAM 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
NIe mogl grac Berlocq na maksa z naciagnietym achillesem, ciezko jest wygrac mecz nie biegajac wogole do przodu. Jednak Gaudio zupelnie nic nie pokazal, Zib zagral slabiutko. Dodatnie handi na Austriaka jjak najbardziejj do przyjecia. +3
|
|
|
|
|
ATP & WTA Tour
|
|
ATP & WTA Tour
Pogoda ładna, słonecznie - lekko pochmurnie, ale sądze ze dzisiaj wszystko odbędzie się bez problemow
|
|
|
|
|
ATP & WTA Tour
|
|
ATP & WTA Tour
VOLANDRI-ULIHRACH - 2 J.VANEK-REISTER - 2 VASSALLO ARGUELLO-DOLGOPOLOV JR. - 1
i lece na korty
cya !
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Volandri-Ulihrach 1 Vanek-Reister 1 Vassallo-Dlugopolov Gaudio-Koellerer ...ciekawy mecz dnia sie zapowiada, no bet jednak
Zagralem ze 3 z 4 faworytow dzisiejszych pojedynkow wygra. W fonbecie za tego overa 1.35 placa takze calkiem niezle.
Dla mlodych(Reister i Dlugopolov) jeszcze za wysokie progi. Vanek przed rokiem rozkrecal sie rundy na runde i nie powinien miec problemow z ograniem Reistera. Argentyczyk natomiast jesli zagra tak jak wczoraj z Brzezickiem czyli cierpliwie z tylu to powinien latwo wypunktowac Ukrainca. Volandri jak to Volandri wszystko zalezy od dyspozycji dnia, ale licze ze pokaze dzis kawal dobrego tenisa. Bohdan wielki szacunek, 32 lata a wciaz biega jak za dawnych lat.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wszyscy tak rzucacie się na tego Ulihracha ale zobaczycie, że Volandri sprawi psikusa i wygra ten mecz. Podobny przypadek mieliśmy w Sopocie gdzie niby Robredo przyjechał sobie na wycieczkę i co wygrał cały turniej mimo wielkich kłopotów w każdym meczu żadnego spotkania nie oddał i tutaj może być podobnie. Zaczyna się nagonka na wyrzucenie Volandriego, który jak wiemy na ziemi spisuje się świetnie, a zobaczycie, że jeszcze z 2 rundy przejdzie 
|
|
|
|
|
ATP & WTA Tour
|
|
ATP & WTA Tour
Ulihrach przestal grac przy stanie 5-5
w TB uderzyl 5 razy w siatke... chyba niechcial tego wygrac
nie wiem