|
|
Blade Runner
|
|
Blade Runner
Obecnemu? Po jego trupie chyba 
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
hehe to nastepnemu 
|
|
|
|
|
member
|
|
member
kowal5 a zeby zrobic z tej domeny strone internetowa to musze wykupic hosting tak? hosting taki moge np. wykupic na Home.pl i pozniej tylko zrobic stronke i wszytsko smiga tak??? ja sie wogole na tym nie znam dlatego takie troche proste pytania zadaje
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
to nie ma zadnej roznicy tak naprawde patrzysz gdzie t aniej gdzie daja prome i to co wspomnial user ze robili mu problem przy sprzedazy domeny to napewno nie byl to taki wielki problem jak sie ich postraszy wlasnym regulaminem. Prawda jest taka ze zamawiasz domene staje sie ona twoja wlasnoscia z ktora msz prawo zrobic cvo tylko ci sie zywnie podoba. nawet admin mecz.pl moze ja oddac za darmo prezydnetowi  ale niektorym zalezy np. na mozliwosciach zaplaty, czy trzeba placic za wydanie kodu authinfo, jaki jest support itd. Ja korzystam tylko z az.pl polecam, jak narazie wszystko ok 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
a zeby zrobic z tej domeny strone internetowa to musze wykupic hosting tak? hosting taki moge np. wykupic na Home.pl i pozniej tylko zrobic stronke i wszytsko smiga tak??? ja sie wogole na tym nie znam dlatego takie troche proste pytania zadaje  oczywiscie. co do hostingu home.pl strasznie drogi. Z lepszych to moge polecic kei.pl, blink.pl, progreso.pl, ehost.pl i jest jeszcze masa innych. Od koloru do wyboru.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
a dobry adres.com.pl moze byc cos potem warty? hmm
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mar a co bys powiedzial na http://www.webd.pl/ ?
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
OStatnio od nich wyplynely nazwy userow i hasla. Wiec nie polecalbym z tego zwględu, swego czasu mialem u nich hosting i problemow raczej nie bylo zadnych chociaz predkosc zadna rewelacja.
|
|
|
|
|
member
|
|
member
dobra a jak chcialbym zrobic stronke i np. za umieszczenie czegos tam na niej na zyczenie klientow, wplacane mialbym od poszczegolnych urzytkownikow symboliczne 10zl to czy od takiego "interesu" trzeba jakis podatek placic ???:) albo jakby to mialabyc usluga sms ale to musialbym z jakims operatorem od komorek sie dogadac...
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
a dobry adres.com.pl moze byc cos potem warty? hmm com.pl to druga po .pl domena popularna z polskim tld. Wiec napewno tak 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
dobra a jak chcialbym zrobic stronke i np. za umieszczenie czegos tam na niej na zyczenie klientow, wplacane mialbym od poszczegolnych urzytkownikow symboliczne 10zl to czy od takiego "interesu" trzeba jakis podatek placic ???:) albo jakby to mialabyc usluga sms ale to musialbym z jakims operatorem od komorek sie dogadac... Opisz dokładnie co by to miało być. Co do sms do partner.wapacz.pl. Dostajesz jakieś 30% od sms'a.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja widzę domenę firmy bukmacherskiej w pl i coś ktoś kiedyś przebąkiwał, że będą robić polską wersję strony. Jakbym coś takiego wykupił, to potem mogliby mnie podać do sądu, że mam domenę z ich nazwą?
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
z innej beczki zemu duzo domen .eu jest wolnych czyzby wiedzieli ze nie beda sie cieszyc takim zainteresowaniem jak .com??
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Ja widzę domenę firmy bukmacherskiej w pl i coś ktoś kiedyś przebąkiwał, że będą robić polską wersję strony. Jakbym coś takiego wykupił, to potem mogliby mnie podać do sądu, że mam domenę z ich nazwą? Jeżeli mają zastrzeżoną nazwę firmy, to tak. Jeżeli nie, mogą Ci skoczyć.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
z innej beczki zemu duzo domen .eu jest wolnych czyzby wiedzieli ze nie beda sie cieszyc takim zainteresowaniem jak .com?? .eu zostało wprowadzone dopiero pod koniec 2005 roku, natomiast .com istnieje już od początku. Jednak .eu napewno nie zyska popularności .com
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Ja widzę domenę firmy bukmacherskiej w pl i coś ktoś kiedyś przebąkiwał, że będą robić polską wersję strony. Jakbym coś takiego wykupił, to potem mogliby mnie podać do sądu, że mam domenę z ich nazwą? zapomnij nie wykupia zrobia z com i wrzuca polska wersje w roziwniecie 
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
z innej beczki zemu duzo domen .eu jest wolnych czyzby wiedzieli ze nie beda sie cieszyc takim zainteresowaniem jak .com?? .eu zostało wprowadzone dopiero pod koniec 2005 roku, natomiast .com istnieje już od początku. Jednak .eu napewno nie zyska popularności .com no ale wlasnie dlaczego??
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Tzn. nie moge zdradzic by mi ktos pomyslu nie podebral wiec pisze ogolnikowo ale cos w stylu ( przyklad wymyslony): Wykupuje domene o nazwie np. www.krisnh.pl [ krisnh.pl] Kupuje hosting np.w Home.pl Zlecam komus zrobienie strony ktora dzialalaby na zasadzie wyszukiwarki np. dobrych typerow z calej polski i zalozmy poszczegolny typer by moc zamiescic swoja wizytowke na moim serwerze musialby uiscic oplate zalozmy roczna: 10zl. przelewem na moje konto. i teraz tak: jesli wpisalbym slowo kluczowe w google: krisnh to czy wyswietli mi sie ta strona jako jedna z pierwszych??? jesli nie to co trzeba zrobic by byla np. w czolowce ( w 1 trojce wyswietlanych stron) ???? dzieki nie wiem czy o wszystko spytalem bo troche pozno i mozg mi sie lansuje 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
z innej beczki zemu duzo domen .eu jest wolnych czyzby wiedzieli ze nie beda sie cieszyc takim zainteresowaniem jak .com?? .eu zostało wprowadzone dopiero pod koniec 2005 roku, natomiast .com istnieje już od początku. Jednak .eu napewno nie zyska popularności .com no ale wlasnie dlaczego?? Bo .eu to domena europejska, a .com to swiatowa.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
a jezeli chodzi o polska nazwe i 'com' na koncu to mozna cos na tym zyskac?
|
|
|
Link skopiowany do schowka