|
|
addict
|
|
addict
Do następnej rekrutacji pozostał prawie rok, ale już dziś warto się zastanowić jaką uczelnie wybrać...czyli z jakich przedmiotów przyłożyć się bardziej, aby dobrze zdać maturę. Jaką uczelnię techniczną polecacie? Gdzie studiujecie?  Znam 2 politologow, 1 sprzedaje firanki a drugi siedzi w domu, wczesniej pracowal fizycznie ....
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Do następnej rekrutacji pozostał prawie rok, ale już dziś warto się zastanowić jaką uczelnie wybrać...czyli z jakich przedmiotów przyłożyć się bardziej, aby dobrze zdać maturę. Jaką uczelnię techniczną polecacie? Gdzie studiujecie?  Znam 2 politologow, 1 sprzedaje firanki a drugi siedzi w domu, wczesniej pracowal fizycznie .... Co maja politolodzy do uczelni technicznej? 
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Skoro mnie pytasz to to maja ze ktos napisal o politologii na 1 z wczesniejszych stron a ja napisalem ze taki zawod nie ma wiekszego sensu .... i lepsza prace mozna dostac po s. technicznych. Sory zle cytat mi sie wkleil 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ja i kolega Zabielany nie zgodzimy się z Twoim stwierdzeniem 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
ja jestem na zaocznym prawie w Toruniu, narazie jest ok. Wstęp do prawoznawstwa u mnie jest ok, koleś jedzie z książki i nie trzeba wsumie chodzic na wykłady. Przerażają mnie te historie, powszechna prawa i polski. U nas kobieta tak zasuwa, że nie wiem jak ja zdam u niej egzamin  Najgorsze jest to, że skończyłem pracowac (skończyła mi sie umowa i potrzebowali kobiety) i teraz szukając pracy mam za dużo wolnego. A uczyc 3 miesiące przed egzaminami mi sie nie chce i to jest chyba największy problem - mobilizacja ;/
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ok a jak mniej wiecej wyglada sytuacja z rekrutacja? Na maturze bede zdawał: Obowiazkowo: Pol podst Mata podst Ang podst WOS lub historia na podst
zastanawiam sie czy nie zdawać Wosu i histy naraz ...
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
zastanawiam sie czy nie zdawać Wosu i histy naraz ... nawet się nie zastanawiaj. U mnie to były główne przedmioty brane pod uwagę podczas rekrutacji.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ja tam zdawałem tylko wos  no i angol i polak ale to wiadomo 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Zvonek studiujesz/wałes prawo? dostales sie z samym wosem?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
zastanawiam sie czy nie zdawać Wosu i histy naraz ... nawet się nie zastanawiaj. U mnie to były główne przedmioty brane pod uwagę podczas rekrutacji. ok ale zeby to jakos porzadnie zdać bo wziasc i na 3 napisac to tez neiciekawie
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja socjologię studiuję, ale sam nie wiem dlaczego  Trzeba skończyć to gówno i zacząć coś innego 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
wyzsza szkola ochrony srodowiska
polecam logistyke - latwo z praca na przyszlosc
powinienem kurde juz byc magistrem inzynierem to sie lekko obijalem przez 2 lata ... ehh
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Co do politologii: nie wiem jak jest u innych ale mam znajomego, ktory sie tym interesowal od dawna. studiuje w Poznaniu na UAM ale jest niezadowolony. W ogole go znudzil ten kierunek. Niby i wina szkoly ale tez i sam kierunek podobno troche lipny. Ponadto jesli ktos chce pracowac po studiach akurat w tym to tez nie ma najlepszych perspektyw. Zaznaczam, ze to opinia jednej osoby. Chociaz akurat ta osoba tam poszla bo to naprawde lubila a nie przypadkiem jak wielu tak robi ...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Według mnie politologia to taki nijaki kierunek. Chyba już lepiej pójść na Stosunki Międzynarodowe, później zrobić jakąś podyplomówkę z Ekonomii lub Zarządzania, a w międzyczasie nauczyć się perfect jakiegoś języka (a najlepiej dwóch). Wtedy mamy sporo możliwości pracy, szczególnie w handlu, ale nie tylko.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Zvonek studiujesz/wałes prawo? dostales sie z samym wosem? politologia 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Po politologii jest robota, ale zależy jaką specjalizację się skończy  ja wybrałem Dziennikarstwo i komunikację społeczną, bo zawsze chciałem być dziennikarzem  I mam nadzieję, że marzenie się spełni 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja mam specjalizację "Komunikacja społeczna i media" hyhy 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Po politologii jest robota, ale zależy jaką specjalizację się skończy  ja wybrałem Dziennikarstwo i komunikację społeczną, bo zawsze chciałem być dziennikarzem  I mam nadzieję, że marzenie się spełni  Fajnie, że masz sprecyzowane plany  Problem jest taki, że na prawdę dobrze zarobisz tylko w kilku największych dziennikach i czasopismach oraz telewizji. Problem jest jeden, dostać się tam  Osobiście praca w jakiejś lokalnej gazecinie raczej by mnie nie pociągała.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
kontakty już mam z niektórymi czasopismami, pewne, ale nieduże doświadczenie też więc zawsze będzie mi troszkę łatwiej 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dopiero zobaczyłem błąd: naprawdę 
|
|