Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 2 z 17 1 2 3 4 16 17
Pooh-Bah
Pooh-Bah
Czy widział ktoś w sieci do ściągnięcia Teatr Telewizji pt. "Juliusz Cezar"?

Bardzo dobry spektakl, już kiedyś widziałem, a nie wiem skąd wziąć.

Pozdrawiam i z góry dziękuję.

Bonus: Unibet
$
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
$ Offline
potrzebuje rpzetlłumaczyc na ang:

na koniec chce powiedziec ze jestem ogromnym spiochem i lubie sie lenic.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by $port
potrzebuje rpzetlłumaczyc na ang:

na koniec chce powiedziec ze jestem ogromnym spiochem i lubie sie lenic.

English translator wink :

"I want to say on the end that I am huge late riser and like each other to be idle."

Nie biorę odpowiedzialności za to tłumaczenie.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Zapłaciłem na stacji benzynowej kartą, ale koleś nie chciał mojego podpisu na kwitku. Wsiadłem i odjechałem.
I teraz się zastanawiam czy mogę odzyskać pieniądze wydane na paliwo? Bo teoretycznie za nie nie zapłaciłem (brak podpisu), a praktycznie to ja płaciłem (numery samochodu, wizerunek na kamerze).
Ktoś może mi doradzić czy warto?

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
Ale co warto, bo nie kumam? Dostales paliwo wiec o co chodzi? Pytasz sie czy warto krasc? Sam sobie odpowiedz.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Mam takie pytanie. Może ktoś miał podobną sytuacje i sie orientuje. Miałem wypadek samochodowy, nie z mojej winy. otrzymłem odszkodowanie z Oc winnego, zwrócili mi też za lawete, teraz gdy naprawie auto musze wykonać dodatkowy przegląd aby odzyskać dowód rejstracyjny. I tu nastepuje moje pytanie. Czy towarzystwo ubezpieczeniowe zwróci mi koszty przeglądu ? Mam prawo sie tego domagać czy przegląd robie na swój koszt?

C
veteran
veteran
C Offline
Moze ktos wie co sie stalo ze strona www.peb.pl [peb.pl] z dzialem filmy ...czyzby zostal ZBANOWANY ? Ty moze tylko chwilowo nie dziala ?

Pooh-Bah
Pooh-Bah
na tej stronie pod nr 3 hemnes komoda jest taki spot wyborczy.
chciałbym go sciagnac na dysk ale niewiem jak mozna w prosty sposob go skopiowac, pomozecie??

H
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
H Offline
panowie jak zgubilem legitymacje szkolna (uczelnia) to musze to gdzies zglosic?
ktos moze na przyklad wstawic moje zdjecie i jezdzic na Niej MZK
nie chcialbym abym dostal za jakis czas niezaplacone mandaty za jazde bez biletow...

Pozdrawiam

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Zdaje sie że jeśli tego nie zgłosisz na Polcije (legitymacja studencka to w koncu dokument tożsamości) to dziekanat nie wyda ci nowej. Najlepij właśnie zapytaj w dziekanacie

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ktoś by musiał podpisać mandat. Jakbyś dostał zawiadomienie, to myślę, że nie miał byś problemu z wytłumaczeniem się. Przecież to nie twój podpis. Poza tym naklejone zdjęcie nie miałoby pieczątki. Niby można 2zł odcisnąć, ale wtedy wina kanara, że dał się zrobić w chvja. Tak mi się wydaje.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Bebok
Mam takie pytanie. Może ktoś miał podobną sytuacje i sie orientuje. Miałem wypadek samochodowy, nie z mojej winy. otrzymłem odszkodowanie z Oc winnego, zwrócili mi też za lawete, teraz gdy naprawie auto musze wykonać dodatkowy przegląd aby odzyskać dowód rejstracyjny. I tu nastepuje moje pytanie. Czy towarzystwo ubezpieczeniowe zwróci mi koszty przeglądu ? Mam prawo sie tego domagać czy przegląd robie na swój koszt?

Powinni... Bo niby dlaczego ty masz płacić za to ze swojej kieszeni?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by odgdog
Originally Posted by Bebok

Powinni... Bo niby dlaczego ty masz płacić za to ze swojej kieszeni?

weź najpierw zadzwoń do TU i się zapytaj. jak będą robili jakieś problemy, to będziemy myśleli. (chyba) Zgodnie z orzecznictwem Sądu Najwyższego możesz nawet domagać się zwrotu kasy za taksówki, jeżeli nie można jeździć autem, bo jest w serwisie...

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Tak jak Stach napisal, o co Ci chodzi? Nie wszedzie sie daje podpis. Ty jakis typowy Polaczek jestes widze, nie ma podpisu to wykorzystac jak sie da :/

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Wyluzuj Kylo. Ciekawy byłem jak ta sytuacja wygląda z prawnego punktu widzenia. Na rachunku z podpisem daje się podpis.

Jeśli kogoś nie znasz - nie wydawaj opinii (to samo do Stacha, nie chciałem do tego wracać).

Mimo wszystko pozdrawiam Polaczki papa

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Originally Posted by micha$
Wyluzuj Kylo. Ciekawy byłem jak ta sytuacja wygląda z prawnego punktu widzenia. Na rachunku z podpisem daje się podpis.

Jeśli kogoś nie znasz - nie wydawaj opinii (to samo do Stacha, nie chciałem do tego wracać).

Nie no jasne... ale lepiej szukac dziury w calym. Korzystac jak idzie w koncu gdzies musi tkwic blad...

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
masz leb i chui to kombinuj ;]
wolalbym sam zakombinowac niz jakby ktos mial zakombinowac na mnie wtaki sposob, taka prawda dopoki sie ktos z czyms nie zetknie osobiscie... ;]

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by micha$

Nie zawsze

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
drfocus - to jakie jest potwierdzenie transakcji, jeżeli nie ma podpisu ani pinu?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
micha$ - zastanawiam się i nie wiem, paragon?? potwierdzenie??

Mi głównie chodziło o tym co napisałeś z rachunkami (fakturami) że teraz nie zawsze trzeba podpis. Zobacz chociżby jak teraz wygląda faktura ze Statoil

Strona 2 z 17 1 2 3 4 16 17

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
2 zarejestrowanych użytkowników (burbon, rafal08), 1,743 gości, oraz 7 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,294
Posty5,839,412
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026