Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 5 z 7 1 2 3 4 5 6 7
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
To juz są jaja

Lewis Hamilton nie zostanie ukarany za niezgodne z przepisami wykorzystanie opon podczas pierwszej sesji treningowej przed wyścigiem o Grand Prix Brazylii na torze Interlagos w Sao Paulo.
W bolidzie lidera klasyfikacji generalnej mistrzostw świata mechanicy McLarena zastosowali dwa komplety opon na mokrą nawierzchnię. W myśl przepisów obowiązujących w Formule 1 dozwolone jest wykorzystanie tylko po jednym komplecie każdego rodzaju opon.

Komisja sędziowska odstąpiła od ukarania angielskiego kierowcy nakładając jedynie karę finansową 15 tys. euro na zespół McLaren. W podobny sposób upomniano Hondę i Super Aguri za złamanie przepisów przez Jensona Buttona i Takumę Sato.

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Wspomnijmy, że już raz była bardzo podobna sytuacja z użyciem zbyt dużej ilości kompletów opon przez kierowcę, konkretnie Ralfa Schumachera.

Dostał karę doliczenia 0.5s do czasu z kwalifikacji. Było to w wyścigu o GP Monaco.

Ciekawe jak będzie się FIA tłumaczyć, kiedy to niemal identyczna sytuacja (w sumie to identyczna, bo sprawa RSCH dotyczyła dokładnie tego samego paragrafu) miała już wcześniej miejsce i kara była.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
mam nadzeje ze wypadnie Ham(ilton) z GP Brazyli i mistrzostwo rozegra sie miedzy Alonso a Raikkonenem szczerze mam nadzeje ze ALONSO zdobedze tytuł hamilton AUT

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W kwalach stawiam:
Kimi - Massa 1
Alonso - Hamilton 2

Wiadomo, Ferrari musi wszystko włożyć w Raikkonena. Jeżeli Kimi ma wygrać majstra, to w kwalach musi wygrać, a więc Massa za szybko pojechać nie może wink
Co do pary McLaren'owskiej, to chciałbym, żeby wygrał Alonso, ale spójrzmy racjonalnie. Dennis przepycha Lewisa jak tylko może. Wie, że nie może niczego pozostawić przypadkowi. Myślę, że na ten wyścig to Hamilton dostanie agresywniejszą taktykę i w kwalach będzie szybszy od Alonso.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Masz racje Kimi wygra z masa to wiadomo mimo tego ze Masa jest u siebie, Alonso waha pod korek, hama zatankuja mniej

W
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W Offline
vettel byl prze luzzim w kwalifikacjach prawda? czy ja o czyms nie wiem, betsson rozliczyl zaklad na korzysc lutzziego....

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by weed
vettel byl prze luzzim w kwalifikacjach prawda? czy ja o czyms nie wiem, betsson rozliczyl zaklad na korzysc lutzziego....

Skorygowane smile

W
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W Offline
Originally Posted by Banik
Originally Posted by weed

Skorygowane smile

wlasnie mialem pisac, ze albo mialem zwidy albo samo sie naprawilo smile dzieki

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Czy Mark Webber zajmie miejsce punktowane? /Tak/ @2.0 (Eurobet)

GP Brazylii
Bardziej mi się tu widzi @1.5 niż @2.0. bukom nie spieszno do wystawiania kursów więc nie mam z kim porównać, ale dla mnie trochę świrowaty ten kurs.
Stawka średnia.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Czy David Coulthard zajmie miejsce punktowane? /Tak/ @3.25 (Eurobet)

GP Brazylii
Że też ja tego od razu nie zauważyłem... rynek ok. @2.20 także Eurobet naprawdę ostro sobie w kulki poleciał.
Webber i Coulthard to kierowcy Red Bulla, a ten zespół ma bardzo dobrą końcówkę sezonu i na dzień dzisiejszy wydaje się być zdecydowanie najlepszy spoza zespołów czołowej trójki.
Stawka średnio-niska.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Czy oba Ferrari zajmą miejsce na podium? /Tak/ @1.83 (Bet365)

GP Brazylii
Ferrari wydaje się być szybsze od McLarena na torze w Brazylii, a jeśli tak to obaj kierowcy zespołu (Massa i Raikkonen) nie powinni mieć problemu z zajęciem miejsca na podium.
Stawka średnio-niska.

Czy oba BMW zajmą miejsca punktowane? /Tak/ @1.85 (Bwin)

GP Brazylii
Po raz ostatni chyba mój ulubiony zakład w tym sezonie F1... W kwalifikacjach 6 i 7 miejsce, a w wyścigu jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem powinna być 5-ta i 6-ta pozycja.

addict
addict
własnie wyczytałem na portalu formula 1 informacje ze massa moze zostac ukarany za wyprzedzanie podczas wywieszenia żóltej flagi....

"Brazylijczyk, który wygrał na torze Interlagos w ubiegłym roku jest podejrzany o wyprzedzanie podczas gdy na torze była wywieszona żółta flaga. Do manewru doszło pod koniec sesji kiedy problemy techniczne ze swoim bolidem miał Robert Kubica.

W ubiegłym roku podczas GP Węgier miała miejsce podobna sytuacja, która dotyczyła Fernando Alonso oraz Michaela Schumachera, którzy podczas sobotniego treningu wyprzedzali przy wywieszonych odpowiednio żółtej i czerwonej fladze. Co ciekawe w tamten incydent był zamieszany także debiutujący w Grand Prix Robert Kubica.

W efekcie tamtych wykroczeń do czasów zarówno Fernando Alonso, jak i Michaela Schumachera dodano po 2 sekundy kary do czasów z każdej z trzech części sesji kwalifikacyjnej. Obaj zawodnicy nie zdołali się w ten sposób zakwalifikować do pierwszej dziesiątki i startowali z pozycji numer 12 (Schumacher) oraz 15 (Alonso)."

http://www.formula1.pl/F1_news-2864-Felipe_Massa_zostanie_ukarany.html

P
Live fast, die young
Live fast, die young
P Offline
W razie nalozenia kary wielkie brawa dla FIA.

Moze jakby wyjechal sam Hamilton, to by wtedy idioci cos zrozumieli.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Kiedy będzie coś wiadomo o karze dla Massy??

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Jenson Button - Rubens Barichello @1.562 (Pinnacle)

GP Brazylii
Barichello przez cały sezon wolniejszy od swojego zespołowego kolegi, ale na własnych smieciach prezentuje się znacznie lepiej.
Stawka średnia ...byłaby gdyby nie żenujący limit w Pinnacle.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
co z ta kara dla massy , bo ja mam juz zdane za 500 MAssa - Alonso 1

G
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
G Offline
czy cos Wam wiadomo juz na powyzszy temat!!???

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Na razie nic nie wiadomo, ale ja bym się petardy nie spodziewał.
Po ostatnich cyrkach z Lewiskiem, kiedy za każdym razem unikał kary, FIA będzie sie teraz bała karać kogokolwiek by nie wzniecić w światowych mediach fali krytyki.

B
veteran
veteran
B Offline
no to kto wkoncu mistrzem swiata..??;>

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Brawo Kimi!

Lewis papa

Strona 5 z 7 1 2 3 4 5 6 7

Moderatorzy  Green Arrow, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
5 zarejestrowanych użytkowników (latajaca_holenderka, rafal08, forty, kamel, Sensei), 1,840 gości, oraz 17 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,283
Posty5,832,823
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025