|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
no ale jesli chcę sobie zarejestrować domenę "kurka.pl" i postawić na niej serwis o grzybobraniu to ma mi ja odebrac jakis wójt gminy Kurka w powiecie pcimskim? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
W takim przypadku sa specjalne punkty, ktore odnosza sie do danej sytuacji. Jesli pierwszy zalozylbys strone o grzybach, a nie miejscowosci kurka, to wtedy sprawa jest inna. Prawdopodobnie sprzedalbys domene z zyskiem. Powtarzam - nazwy miejscowosci maja z gory zastrzezone koncowki "pl". Dokladnie sie na tym nie znam i na pewno sa jakies kruczki
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Czy jest jakis serwis prezentujacy domeny .pl ktore sa w stanie Pending Delete? Dropped daje chyba tylko liste domen, ktore juz wygasly, a ja chcialbym liste domen, ktore dopiero wygasna np jutro.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
a ja sprzedam liste wolnych 4 literowek com/net/org/biz.
cena do uzgodnienia.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Z kiedy ta lista? Oraz czy sa tam rowniez konkretne slowa czy tylko np. mxvq?
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Panowie mam pytanie, pisałem kilka postów temu że zalozylem serwis , wykupilem juz domene ,ale sie przeliczylem z kosztami chyba i na same forum chce wziąść serwer
Busines Starter Roczny pakiet ruchu z/do sieci Internet 300 GB Pojemność serwera 1 GB
na początek bedzie dobry? czy za mały ? prosze o porady...
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Z kiedy ta lista? Oraz czy sa tam rowniez konkretne slowa czy tylko np. mxvq? wszelkie kombinacje. zamawiasz i generuje liste. czyli swieza. jednak o 4 ltierowe .com bardzo trudno.
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Witam, Co myslicie o wykupieniu hostingu (serwera) na www.nazwa.pl. [ nazwa.pl.] ??? Promocja jest: 50zl 5 GB powierzchni 600 GB transfer serwera Nielimitowana liczba domen Nielimitowana liczba kont e-mail Ochrona przed spamem i wirusami Panel zarządzania Active.admin Program pocztowy Active.mail Dodatkowe konto FTP Bezpłatny okres testowy 14 dni P.S. Domene wykupilem juz na www.nazwa.pl [ nazwa.pl] i szukam teraz hostingu  "Mar" Ty jestes obeznany wiec tez mozesz wyrazic opinie mimo iz podawales mi swoich faworytow odnosnie hostingu, nazwy .pl nie wymieniles ale moze cos iwesz na ten temat. Koles ktory robi mi strone internetowa poleca mi wlasnie hosting na nazwa.pl. Dzieki za odp
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mam hosting wlasnie w NetArt i nie narzekam. Oplata rczna za serwer, ktory wymieniles to 360 zl + przedluzenie domeny "pl" 100 zl. Nie narzekam, wszystko w miare ladnie chodzi.
most7wanted - spokojnie wystarczy taka opcja na poczatek.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Zalozylem sobie bloga, w ktorym bede pisal swoje spostrzezenia, historie sprzedazy oraz zamieszczal listy wolnych domen, gotowych do rejestracji. Dodatkowo kazdy chetny na wspolprace ma szanse na jakies zyski :)Wiecej info na blogu www.fenomendomen.blogspot.com [ fenomendomen.blogspot.com] Wszystkie osoby, ktore pisaly do mnie priv z pytaniami znajda tam z uplywem czasu wszelkie informacje.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
kupilem sobie na probe 2 domeny: netball.pl hokejnarolkach.pl co o tym myslicie  ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ale jaka probe? Parking? Sprzedaz? Netball jest lepsza i moze ktos sie znajdzie, ale bez kokosow - na Sedo moze sie uda. W przypadku tej drugiej nalezy zadac sobie pytanie - jak popularny jest hokej na rolkach  Wnioski nasuwaja sie same.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
na probe... w sensie ze jestem zielony w tym temacie, dopiero zaczynam i chce sie przekonac czy moge sie w tym biznesie odnalezc  czy zaparkuje czy sprzedam to pomysle (pewnie na poczatek parking). Z hokejem to troche zaszalalem - moze dlugoterminowo cos z tego wyjdzie  pilka wodna tez nie jest popularna w Polsce a jednak domena pilkawodna.pl jest zajeta  i to przez bwin...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Czym sa w dzisiejszych czasach domeny widac blyskawicznie po ogloszeniu jakichs informacji. Przyklad - Mistrzostwa Swiata w 2014 roku w Brazylii. brasil2014.pl zarezerwowana i pewnie wiele wiele innych zwiazanych z tym wydarzeniem. Dziala to jak widac natychmiastowo i kto pierwszy ten lepszy.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A powiedzcie jak sie maja domeny z polskimi znakami diakrytycznymi? jest sens inwestowac w nie?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Raczej nigdy nie beda warte kolosalnych sum, ale pare wyjatkow by sie znalazlo - góry.pl , wódka.pl i wiele innych. Ja jednak calkowicie odpuszczam takie domeny.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dzis mialem smutna przygode, ktora opisuje na blogu www.fenomendomen.blogspot.com [ fenomendomen.blogspot.com] W sumie podchodzi to pod kradziez i musialbym sprawe w sadzie zakaldac, zeby po logach dochodzili kto byl pierwszy - ja czy gosc z Francji... Przy czym jestem pewien, ze ja. Nauczka na przyszlosc.... Wszystkich, ktorzy przesylaja mi listy wolnych domen zapewiam, ze kazdemu wyplace, jesli tylko domena bedzie nadawac sie do rejestracji.
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Mógłby ktoś polecić jakiś serwis, gdzie w tej chwili najtaniej zarejestruje domenę .pl?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jak długo czeka się na rejestrację domeny ?
Wczoraj kupiłem jedną na próbę, zapłaciłem, a jej status to ciągle "w kolejce do rejestracji"
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Groobel musisz sam sprawdzic, bo firm jest troche (caly spis na stronie wwwnask.pl ) www.active24.pl [ active24.pl] www.domeny.pl [ domeny.pl] www.domenytanio.pl [ domenytanio.pl] www.home.pl [ home.pl] www.az.pl [ az.pl] itp. Pamietac nalezy jednak, ze korzystajac z promocji w przypadku checi przenieesienia domeny do innego rejestratora nalezy oplacic domene zgodnie z regulaminem (przedluzyc). Prosze czytac regulaminy uslugodawcow, aby uniknac potem nieporozumien. Szewa - Jesli jest to domena z koncoweka pl. to bez obaw, jest juz Twoja, czekaja po prostu na zaksiegowanie kasy.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|