|
|
old hand
|
|
old hand
Ja mam dziewczynę ze śląska i choć mówi czystą polszczyzną to jednak czasem się jej zajedzie takimi ichniejszymi tekstami typu:
Nie ma Ci zimno? - czy nie jest Ci zimno? zrobić Ci kawa? - zrobić Ci kawę?
A ten kto zgadnie co może znaczyć słowo: szelątać ma u mnie browara:)
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
łał - dokładnie te same i jedyne ;-)
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
A z repertuaru kumpla (literówki?): "gdy zbudzi nas dzień, przetłoczonego szkła" (pod wpływem parafrazował, chcąc cytować Libera) "Bogu ducha towarzystwa" "masz pół bańki zmięte jak dwa złote" "węch czuty"
No i te dziaduszki w profie: "MGLADBAH wygra, KLAUTERN słabe"
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Szłem, poszłem itp - jak to słyszę to mnie krew zalewa i nie jest to moim zdaniem literówka a zwykłe nieuctwo Lubin czy Lublin... czego Was teraz w szkole uczą... i jeszcze chwalić się tym na forum bukmacherskim...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mi przypomniało się jeszcze, że jak byłem mniejszy i przyjeżdżałem do Babci do Krakowa na wakacje to jak widzialem tramwaje to nie mowiłem tramwaj ale dudu  na cześć charkaterystycznego dźwieku którę wydawały jadąc przy większej prędkości.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jak byłem mały to na misia mówiłem munia a zamiast dziękuję pucia 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Moja babcia ciagle uwaza ze plywa sie Klaurem a nie Kraulem. Probowalem jej to kiedys wytluamczyc ale bezskutecznie 
|
|
|
|
|
$
|
|
$
Ja mam dziewczynę ze śląska i choć mówi czystą polszczyzną to jednak czasem się jej zajedzie takimi ichniejszymi tekstami typu:
A ten kto zgadnie co może znaczyć słowo: szelątać ma u mnie browara:) szaleć ? mówić ? szukać ? jeść ? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A ten kto zgadnie co może znaczyć słowo: szelątać ma u mnie browara:) Trząść Google twoim przyjacielem  szaleć ? mówić ? szukać ? jeść ? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A ten kto zgadnie co może znaczyć słowo: szelątać ma u mnie browara:) Trząść Google twoim przyjacielem  szaleć ? mówić ? szukać ? jeść ? 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Szelątać = trząść  O ile google nie kłamie 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A ten kto zgadnie co może znaczyć słowo: szelątać ma u mnie browara:) To znaczy (z tego co sie orientuje) "trzasc" ( pod "mieszanie" tez podchodzi) Jak ktos sobie np. jakis sok otwiera co na nim pisze: "przed uzyciem wstrzasnac" to wtedy wlasnie moze sobie szelatac nim  To jak z browarem? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
To ja chociaz uczciwie to wiedzialem 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A skoro o regionalizmach. Mieszkam obecnie w Białymstoku (moja żona stąd pochodzi) gdzie bardzo popularne jest słowo "dla".Tybylcy wiedzą o tym i czasami za wszelką cenę chcą uniknąć tego nieszczęsnego "dla". Niestety z tej nadgorliwości wychodzą czasem takie dziwactwa jak np. "Parking tylko klientom sklepu" zamiast "Parking tylko dla klientów sklepu" 
|
|
|
|
|
$
|
|
$
Trząść Google twoim przyjacielem  e nie ma zabawy jak sobie wpiszesz w google... co w tym fajnego ? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
To ja chociaz uczciwie to wiedzialem  Loc: Ruda Śląska na Rudzie to wiekszosc godo  to ciezko zebys nie wiedzial 
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Szelątać = trząść  O ile google nie kłamie  Nie kłamią  A wiecie co znaczy słowo szlynduchy? Mam nadzieja że tego w necie nie docie rady znalyź 
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Szelątać = trząść  O ile google nie kłamie  Nie kłamią  A wiecie co znaczy słowo szlynduchy? Mam nadzieja że tego w necie nie docie rady znalyź  * szlyndzuchySorki za błąd 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Domy rade - łyżwy 
|
|