|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jaki jest adres mBanku? i SWIFT?
Chcem wyplacic kase z expekt'u i nie wiem jaki wpisac adres ?? kod SWIFt :BREXPLPWMBK - poprawny ?
Z gory dziekuje za odpowiedz
|
|
|
|
|
Marcos Baghdatis
|
|
Marcos Baghdatis
BREXPLPWMBK Taki jest na stronie www.bankier.pl [ bankier.pl] więc wydaje mi się że ten.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mbank przyslal mi list z wnioskiem i umowa o karte kredytowa Vissa Classic. Nie wysylalem zadnych wnioskow do nich. Jest jakas promocja w ktorej wysylaja do stalych klientow ta propozycje. Daja karte bez oplat z limitem 6800, splata do 54 dni bez oprocentowania. Brac tak karte? To bylaby moja pierwsza kk wiec nie wiem czy jest jakis haczyk i ukryte oplaty
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
przysylaja wniosek i jesli chcesz to odeslij a jak nie to poprostu wywal go. mi tez rpzyslali ale wczesniej uprzedzili jakims komunikatem chyba na stronie po zalogowaniu. jedyny haczyk to roczna oplata ktora moze byc zdjeta jesli zrobisz jakis obrot ta karta. Ale z tego co pamietam to pierwszy rok korzystanie jest gratis wiec jesli wezmiesz i nie zrobisz obrotu to mozesz oddac po 10 miechach i ci nic nie policza
|
|
|
|
|
Blade Runner
|
|
Blade Runner
Mi przysłali ni z gruchy ni z pietruchy jakąś kartę - aktywowałem ją i widnieje obok mojej tradycyjnej e-karty jako:
USD Visa Virtual
Ma swój numer karty i cvv2.
I teraz pytanie - co to za karta? Czym się różni od normalnej e-karty? (aktywne mam obie). Jakie daje możliwości itp.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
poczytaj sobie na stronie mbanku, to jest chyba karta walutowa do sklepow zagranicznych w jakies swiatecznej promocji, tylko ciekawe czemu przysylaja bez zgody
|
|
|
|
|
Blade Runner
|
|
Blade Runner
O, już to znalazłem.
Wychodzi na to, że to normalna e-karta, z jednym ale...
Ta moja jak jest napisane jest rozliczana w dolarach (transakcje). Jest też druga rozliczana w euro - ta by mi bardziej odpowiadała bo transakcje jakich dokonuje to głównie te w Europie, a nie w USA. Jeśli będę chciał przeprowadzać transakcję tą nową np. do jakiegoś buka typu Unibet, Betway itp. to chyba będą mi 2 razy przewalutowanie robić:
złotówka (moja waluta) --> dolar (waluta tej e-karty) --> euro (waluta buków)
Jeśli tak, to o kant dupy ją potłuc. Ale ja nic nie wybierałem - sami mi taką przysłali.
Po drugie - teraz mam dwie e-karty - i będę musiał płacić za obie?
Po trzecie - ta nowa, którą mi przysłali ma ważność do 2010 roku. A zwykle odnawiałem e-kartę co rok.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
zadzwon na infolinie i zapytaj o co im chodzi, a moze razem z karta napisali jakies wyjasnienie, chociaz nie sadze zeby wyrabiali kazdemu taka karte i lcizyli ze moze zechce ja ktos aktywowac
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
@Bzyku: A ta karta "ni z gruchy, ni z pietruchy" to może jest z rybką Nemo? Bo mi też jakiś czas temu przysłali taką kartę nie wiem po co? I do tej pory jej nie aktywowałem. A ważność tej karty do września 2012.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ta e- karta USD zastepuje starą kartę .Tylko że teraz same klopoty,bo gdy co rok zmieniali,to nr nowej pozostawał ten sam co starej.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
qrwa niech cocś zrobią z tymi wpłatomatami bo to jest tragedia !!
|
|
|
|
|
newbie
|
|
newbie
moze jakies konkrety bo narazie to wyraziles swoje rozgoryczenie a my nie wiemy dlaczego 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
jedyny wpłatomat w Rzeszowie działa raz na ruski rok, raz dziala raz nie dziala... tragedia!
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Rzeczywiscie z wplatomatami jest problem. Na Gornym Slasku korzystam z dwoch wplatowmatow w Silesia City Center i w M1 w zabrzu. W silesii tez jest tak ze wiecej chyba nie dziala jak dziala..natomiast w M1 zwykle dziala ale ostatnio zauwazylem karteczke ze przyjmuje max 15 banknotow (nominalnie powinno byc 30). Ale i tak trzeba byc zadowolonym ze taka mozliwosc istnieje i na internetowe konto mozna sobie wplacic pieniazki bez prowizji.
|
|
|
|
|
newbie
|
|
newbie
mialem tez przez pewnein czas z nimi rpoblem dlatego teraz przed kazda wizyta dzwonei wpier i pytma czy dzial wtedy mam pewnosc ze tak jest 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
ja już jutro bede bede mial konto w ING banku wiec mBank  mBank tylko pozostaje do mTransferów ;]
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
dokladnie z tymi wplatomatami maja straszny burdel więc najlepiej przed wizytą w takowym spojrzeć na stronie mbanku albo zadzwonić na infolinię i upewnić się,że działa
|
|
|
|
|
newbie
|
|
newbie
ING to stanie w kolejkach by wplacic nawet kase wiec to tez nie za dobry wybor no ale to juz kwestie danej osoby
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ING to stanie w kolejkach by wplacic nawet kase wiec to tez nie za dobry wybor no ale to juz kwestie danej osoby uruchomili sporo wplatomatow ostatnio ;-)
|
|
|
Link skopiowany do schowka