Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 1 z 3 1 2 3
P
addict
addict
P Offline
Witam

Ostatnio interesuja mnie spokojniesze sposoby inwestowania. Skłaniam się ku ulokowaniu gotówki w lokaty.

Konta oszczędnościowe
Uważam że bez sprzecznie najlepszą ofertą na rynku dysponuje Polbank EFG 5% dlatego włąśnie tak trzymam pieniądze

Artykuł z Rzeczpospolitej [rp.pl] na temat kont oszczędnościowych

Lokaty
* Kamelon II - Wealth Solutions [wealth.pl] - 4 letnia
* Open Finance 7% rocznie [nano.open.pl] - 3 letnia inwestycja

Ciekawi mnie jak wy bepiecznie lokujecie swoje środki, co sądzicie o tych dwóch lokatach, możecie znacie jescze jakieś ciekawe oferty.

Trochę zraża okres inwestycyjny i zamrożenie środków na długich 3-4 letnich lokatach, dlatego skłaniał bym się ku jakieiś krótszej lokacie o podobnym profilu. Na przykład 12 miesięcznej. Co pronujecie Panowie?

W obecnych czasach dla dywersyfikacji portfela przydałoby się mieć lokatę o pewnym zysku.

Zapraszam do dyskusji smile

Bonus: Unibet
E
Pooh-Bah
Pooh-Bah
E Offline
Te lokaty z bezpieczenstwem kapitalu 100% sa dobre. Zarobisz napewno wiecej niz na zwyklej lokacie. Przykladowo ten kameleon czy tez lokaty z noble banku - fakt trzeba trzymac 3-4 lata ale przeciez nie potrzebujesz wszystkich pieniedzy odrazu -jakas czesc mozna wplacic na taka lokate. Przynajmniej masz 100% bezpieczenstwa srodkow. Napewno lepiej jak dla mnie taka lokate co mozna zyskac nawet i 80 % niz wkladac na lokate gdzie masz odrazu powiedziane ze zarabiasz 5 % na rok ale mozesz wycofac srodki wczesniej. 5 % to jest nic - mysle ze warto poczekac jesli masz nadmiar srodkow i nie wiesz w co inwestowac.

P
addict
addict
P Offline
dzieki Eska za post

znacie jakies inne ciekawe lokaty?

(J) Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Nie wiem czy ciekawa. Ale jak nie widzisz innej, lepszej "inwestycji" to w okolicach 5% na lokacie jest do przyjęcia. Teraz mam konto oszczędnościowe w BZWBK. Oprocentowanie od 4,25 do 5,00. Kapitalizacja co miesiąc. Z gotówki korzystasz kiedy chcesz. Zawsze to lepsze niż skarpeta. Na opłaty się nazbiera wink A jak pojawi się okazja to szybki transfer kasy i działamy. Pewnie na początku roku coś zadziałam jak się znajdzie więcej czasu.
Jak masz jakieś pytania to wal.
Pozdrawiam

P
addict
addict
P Offline
Nie to że nie widze tylko szukam....

5% to mam w Polbanku i jestem zadowolony, jednak to mnie nie satysfakcjonuje do konca

journeyman
journeyman
wg mnie lokaty nieopłacalne. Podatek belki. wink
Wkładasz na taką roczną 6% -wą lokate 140 tyś pln.Po roku masz zysk z odsetek w okolicy 5 tyś, z czego około 1,5 tyś kradnie Ci ''podatek belki''.Wychodzi,że ok. 400 pln / miesiąc zarabiasz na lokacie. Lepiej wziąść te 140 tyś i zagrać na BF przy wyniku 2-0 z kursem nawet 1,05 a nie mrozic kase .
Zresztą jakbym miała tyle kasy to bym zaraz wydała, taką mam liste marzeń smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Genialny pomysl. A najlepiej zagrac 15 razy i miec kupe kasy z tego i rzucic prace!!!

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by rivex
Genialny pomysl. A najlepiej zagrac 15 razy i miec kupe kasy z tego i rzucic prace!!!

Powiem Ci, że nie jest to niemożliwe. Testuję właśnie na betfair pewien sposób gry na niskich kursach na live i powiem Ci, że trafiłem więcej spotkań pod rząd niż 15. Mój plan to 365 wink Oczywiście nie zacząłem od kwoty kilkuset tysięcy, a raczej kilkuset euro.

Trochę odbiegłem od tematu, ale musiałem odpowiedzieć smile

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by wichrowe wzgórza
wg mnie lokaty nieopłacalne. Podatek belki. wink
Wkładasz na taką roczną 6% -wą lokate 140 tyś pln.Po roku masz zysk z odsetek w okolicy 5 tyś, z czego około 1,5 tyś kradnie Ci ''podatek belki''.Wychodzi,że ok. 400 pln / miesiąc zarabiasz na lokacie. Lepiej wziąść te 140 tyś i zagrać na BF przy wyniku 2-0 z kursem nawet 1,05 a nie mrozic kase .
Zresztą jakbym miała tyle kasy to bym zaraz wydała, taką mam liste marzeń smile

Z matmy jak widze to Ty dobra nie jestes ale może w inne klocki jestes lepsza, więc najlepiej poszukaj sponsora a on bedzie spełniał Twoją listę marzeń.
Obawiam sie jednak przy takich genialnych pomyslach jak granie na live przy stanie 2:0 po kursie 1,o5 szybko ten sponsor pójdzie z torbami.
Od razu mi sie przypomina pewnien Brytyjczyk z przed jakis 2 lat gdy postawił pod koniec II połowy swój majątek na Man utd gdy ci prowadzili bodajże z M`boro juz 3:0 .....

journeyman
journeyman
Napisałam na oko. Ale liczby sa w przybliżeniu poprawne.Tak niestety wygladają zyski z lokat bezczelny pajacu.

tobie też polecam inne klocki np. lego

journeyman
journeyman
na BF mógł od- sprzedać kurs , zarabiając na różnicy np. 0,2

ps. nie odpisuj

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by wichrowe wzgórza
Napisałam na oko. Ale liczby sa w przybliżeniu poprawne.Tak niestety wygladają zyski z lokat bezczelny pajacu.

tobie też polecam inne klocki np. lego

W przyblizeniu rzeczywiscie ci sie udało trafić, a że w jednym pzypadku jestes bliżej prawdy a w drugim dalej to już inna sprawa.
Mimo wszystko polecem ci królową nauk aby wiedziec ile z ciebie miec będa bukmacherzy.

Klocuszki lego układam w wolnych chwilach z dzieckiem,nawet dosc ciekawe zajecie.

dardaw vel pajac

Q
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Q Offline
Originally Posted by Szewa
Originally Posted by rivex

Powiem Ci, że nie jest to niemożliwe. Testuję właśnie na betfair pewien sposób gry na niskich kursach na live i powiem Ci, że trafiłem więcej spotkań pod rząd niż 15. Mój plan to 365 wink Oczywiście nie zacząłem od kwoty kilkuset tysięcy, a raczej kilkuset euro.

Trochę odbiegłem od tematu, ale musiałem odpowiedzieć smile
probowalem kiedys trafic 50 razy pod rzad kurs 1.1 i z 10 € ugrać 1000, w najlepszej probie dotarlem do ok. 300 €, ale takie cos mozna traktowac raczej jako zabawe a nie powazne granie a juz napewno nie jako inwestycje

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ocywiście, że ne można tego traktować jako poważnej inwestycji, raczej jako zabawę. Chciałem jedynie napisać, że jest możliwe trafienie pod rząd większej ilości zdarzeń smile

To tyle ode mnie, bo niepotrzebnie rozmyłem temat wink

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Czy jest jakaś stronka, na której można znaleźć oprocentowanie lokat (lub przynajmniej podstawowe stopy procentowe) w różnych krajach?

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Cos tam sie zawsze znajdzie w zakładkach.

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/portal/page?_pageid=1996,45323734&_dad=portal&_schema=PORTAL&screen=welcomeref&open=/&product=EUROIND_MF&depth=3

Na powyzszej stronie jedna z tabelek przedstawia stopy wielu krajów europejskich.
Poniżej znajdziesz wszytskie kraje swiata ale trzeba troche pogrzebac po bankach centralnych :

http://www.imf.org/external/country/index.htm

R
Pooh-Bah
Pooh-Bah
R Offline
Odświeżam...

Jak w temacie, Rekiny finansowe - co byście polecili, konto oszczędnośiowe czy lokata ? Gdzie, jak oprocentowana i na jakich warunkach najlepiej szukać ? Może macie jakieś ciekawe strony, rankingi, porównania...

A przy okazji zamierzam zmienić konto osobiste - Deutshe Bank, Toyota Bank, BOŚ Bank, a może Volksvagen. Obecnie mam BZWBK oraz Inteligo. Zależy mi głównie na: darmowych bankomatach w całej PL, przelewach za free, albo nisko płatnych, internetowym koncie za free... lideruje mi Deutshe Bank, ale może macie jakieś inne pomysły ?

Z góry dzięki za pomoc. piwo

R
Pooh-Bah
Pooh-Bah
R Offline
Acha, to konto oszczędnościowe/lokata to z myślą taką, że chciałbym wpłacić coś na początek i co miesiąc "dopłacać" jakąś kwotę z wypłaty.

Ideałem było by wogóle dobranie konta osobistego z jakąś fajną opcją lokaty/konta oszczędnościowego.

G
newbie
newbie
G Offline
Originally Posted by radeke
Odświeżam...

Jak w temacie, Rekiny finansowe - co byście polecili, konto oszczędnośiowe czy lokata ? Gdzie, jak oprocentowana i na jakich warunkach najlepiej szukać ? Może macie jakieś ciekawe strony, rankingi, porównania...

A przy okazji zamierzam zmienić konto osobiste - Deutshe Bank, Toyota Bank, BOŚ Bank, a może Volksvagen. Obecnie mam BZWBK oraz Inteligo. Zależy mi głównie na: darmowych bankomatach w całej PL, przelewach za free, albo nisko płatnych, internetowym koncie za free... lideruje mi Deutshe Bank, ale może macie jakieś inne pomysły ?

Z góry dzięki za pomoc. piwo

radeke, zakładałem konto w Deutshe Banku, jeśli jesteś cierpliwy i lubisz często dzwonić do banku to Ci polecam grin
Konto zakładali mi 37 dni shocked totalna olewka

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Szkoda marnowac siano na jakies nedzne lokaty.Podatek Belki+ "realna" inflacja i caly misterny plan w pizdu.Lepiej wsadzic kase w trading i wykrecac na miesiac smieszne 5-8 %.

Strona 1 z 3 1 2 3

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
3 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, ElNinho[mmdea], alfa), 2,251 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,273
Posty5,828,355
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025