|
|
Zbanowany
|
|
Zbanowany
Jest jakaś strona. program w którym można sprawdzić np. do kiedy opłacona jest domena mecz.pl? Z tego co wiem to Conrad opłacił ją do 2500 roku wiec zero szans na złapanie 
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
Kosa, co roku jest opłacana, nawet jak bym się zgubił na jakiejś bezludnej wyspie. A domena mecz.com jest opłacona chyba do 2016 roku. 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam pytanie do znawcow - czy mozna jakos sprawdzic ile razy dane haslo bylo wyszukiwane np w google ?? np ile bylo zapytan dzisiaj/ w tygodniu do zapyatan "britney spears" ( taki przyklad britney mnie nie interesuje ) moze mozna tez sprawdzic ile razy haslo wpisywano z polskich ip ?? ( albo chociaz do polskich wyszukiwarek onet, wp ) ?? Dzieki i Hepi Niu Jer 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ciekawe co by się stało gdyby ktoś pod domeną nike.pl zrobił coś z polskiego znaczenia słowa "nike", np. jakąś niekomercyjną witrynę. Ciekawe czy firma ciucharska mogłaby mu odebrać tę domenę. Niejaka 'Grupa Młodych Artystów i Literatów' ma domenę gmail.pl i Google ostro wojuje z nimi w sądzie.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ciekawe co by się stało gdyby ktoś pod domeną nike.pl zrobił coś z polskiego znaczenia słowa "nike", np. jakąś niekomercyjną witrynę. Ciekawe czy firma ciucharska mogłaby mu odebrać tę domenę. Niejaka 'Grupa Młodych Artystów i Literatów' ma domenę gmail.pl i Google ostro wojuje z nimi w sądzie. Ładnie chlopaki to sobie wymyslili. Pewnie ludzie z Google beda chcieli kupic domene, bo na wygranie sprawy maja zero szans.
|
|
|
|
|
|
|
Może tak warto powymyślać czym jeszcze takie firmy jak Google, Apply, Microsoft, itd. się zajmą w przyszłości i zarezerwować profilaktycznie kilka ciekawszych domen?
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Wiem, że mecz.pl nie złapie ;-) ale jest jakaś strona/program, gdzie po wpisaniu adresu pojawi się informacja do jakiego dnia domena jest opłacona?
|
|
|
|
|
|
|
W domenach .pl chyba nie możesz, ale .com możesz zawsze sprawdzić do kiedy jest wykupiona.
|
|
|
|
|
member
|
|
member
W Superhost domeny .pl i com.pl po 1gr
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Moze mi ktos pomoc .... Jezeli kupilbym 100 domen po 1 grosz to jest 1 zlotych. Ale widze tam cos takiego jak REJESTRACJA domeny .PL po 11 zlotych. Czyli kazda kupiona domene bym musial zarejestrowac? Czy sie myle.... No i drugie pytanie, jezeli zakupie 100 domen to tylko koszt 1 zloty.To co jeszcze, musialbym zakupic aby zrobic jaka stronke na ktorej wywiesilbym ze sa one do sprzedazy  Miejsce na jakims serwerze (prosze o konretny przyklad z tej stronki) Dziekuje za pomoc.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
W Superhost domeny .pl i com.pl po 1gr Dzieki za info, udalo mi sie zarejestrowac prawie 100 domen. Teraz chcialem puscic nastepna serie, ale zdecydowanie wieksza, no i okazalo sie, ze cena juz 11 zl za domene  Chyba sie kapneli, ze lekko przegieli. Teraz jestem ciekaw czy zaakceptuja mi te domeny po 1 gr czy bede musial doplacac... Zobaczymy jutro.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Moze mi ktos pomoc .... Jezeli kupilbym 100 domen po 1 grosz to jest 1 zlotych. Ale widze tam cos takiego jak REJESTRACJA domeny .PL po 11 zlotych. Czyli kazda kupiona domene bym musial zarejestrowac? Czy sie myle.... No i drugie pytanie, jezeli zakupie 100 domen to tylko koszt 1 zloty.To co jeszcze, musialbym zakupic aby zrobic jaka stronke na ktorej wywiesilbym ze sa one do sprzedazy  Miejsce na jakims serwerze (prosze o konretny przyklad z tej stronki) Dziekuje za pomoc. 1. Tak, za 100 domen zaplacilbys 1 zl, 2. Najlepiej na parking i do tego wrzucic ogloszenia na rozne gieldy.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
No juz po sprawie sa po 11 PLN ;(
|
|
|
|
|
|
|
Panowie, rejestracja rejestracją, ale później te domeny będą kosztować po 99zł+VAT, tak? Może warto się zainteresować która firma ma najniższe opłaty odnowienia domen? Był ktoś na www.hrd.pl [ hrd.pl] ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Panowie, rejestracja rejestracją, ale później te domeny będą kosztować po 99zł+VAT, tak?
Może warto się zainteresować która firma ma najniższe opłaty odnowienia domen? Ja akurat nie bede mial dylematu czy przedluzac czy nie, bo prawie wszystkie, ktore zarejestrowalem to literowki najwiekszych firm na swiecie i w Polsce, wiec przez ten rok cos tam dadza zarobic, a jak nie bedzie klikow, to wszystko pojdzie na przekierowanie na jedna strone. A za rok zobacze, ktora wg statystyk oplaci sie przedluzyc  No ale nie ciesze sie za wczasu, bo okaze sie jutro, jak dojda pieniadze jakie im zaplacilem i czy mi to zatwierdza... Ale mysle, ze tak. Teraz ma byc cenowa rewolucja i juz to widac na kazdym kroku. A jak bedzie z przedluzeniami to cholera wie. Teraz w Dropped jest 70 zl.
|
|
|
|
|
ATP & WTA Tour
|
|
ATP & WTA Tour
chyba u wiekszosci operatorow, jeden user moze zarejestrowac 100 domen po cenie promocyjnej
|
|
|
|
|
|
|
A to nie jest tak, że biorąc domenę za 1zł masz obowiązek przedłużenia jej przynajmniej o 1 rok? Bo jeśli nie to takie domeny po 1zł (nawet jako "jednorazówki") to super sprawa. 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A to nie jest tak, że biorąc domenę za 1zł masz obowiązek przedłużenia jej przynajmniej o 1 rok? Bo jeśli nie to takie domeny po 1zł (nawet jako "jednorazówki") to super sprawa.  A kto mnie zmusi do oplacenia na drugi rok? Moge po prostu porzucic domene i to wszystko.
|
|
|
|
|
|
|
Nie no spox, jeśli tak jest ok to nie ma sprawy. Kiedyś pamiętam że przy rejestracji domeny musiałem "podpisać" regulamin, że przynajmniej raz ją odnowię po standardowej cenie. Ale jeśli takiego czegoś już nie ma to jeszcze lepiej. 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|