|
|
veteran
|
|
veteran
zeby was dzis te ruskie nie przejechaly ja juz nigdy nie dam zlamanegfo grosza na ten narod oprocz CSKA w kosz ahehe
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Najbardziej niepokojące są informacje z Bischofschofen, trening zaplanowany na godzinę 13 - nie odbył się z przyczyn atmosferycznych. Ponoć decyzja w sp. skakania ma zostać ogłoszona ok. 15. Lepiej odwołać, nie będzie loterii.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Kwalifikacje właśnie się rozpoczęły, a żaden trening o godz. 13:00 w ogóle nie był na dzisiaj przewidziany.
Nsport niech zacznie przekazywać rzetelne informacje...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja dzisiaj liczę na Kuettela. Wczoraj zawalił 2 skok, ale zarówno 1 seria jak kwale i treningi pokazywały że dobrze czuję się na tej skoczni. Liczę że dziś się poprawi i wyląduje w czołowej szóstce. Wg mnie krusy przeszacowane więc biorę:
Kuettel 1-6 3.2 zgadzam się jak najbardziej Do tego Ahonen Z @ 2,70.Jego forma rosła z konkursu na konkurs w TCS, aż wczoraj nastąpiła eksplozja...dwa fenomenalne skoki i reszta daleko z tyłu. Dziś jeśli nie stanie się nic złego (pogoda głównie) to powinno być podobnie Ponadto... Neumayer 1-10 @ 1,45 Małysz 1-10 @ 1,50Po prostu jest obecnie wyklarowana taka 9 zawodników (Ahonen, Morgi, Schlieri, Kuettel. Ammann, Neumayer, Małysz, Loitzl, Hilde), która odskoczyła od reszty stawki. Co konkurs może się tam "wkręcić" jeden, góra dwóch skoczków (np.wczoraj Wassilliew), ale raczej nic ponadto Pozdrawiam Pomyślnych (lub braku całkowitego) wiatrów 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Dzisiaj miały być tylko kwalifikacje.. A co do kokursu to bedzie jedna wielka loteria...Chyba ze odpowiednio podniosa belke
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
jak glupek Kot sie nie zakwalifikowal do konkursu, to rozumiem, ze zaklad z nim bedzie wycofany !?
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
No to mieliśmy dziś w pełnej krasie cały "urok" obstawiania skoków narciarskich. Mi już wcześniej upadek Koflera połamał kupony na generalkę, a dziś można było tylko współczuć tym, którzy na swoich skreślili Schlieriego, Loitzla, Hilde czy Ammana.
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
No to mieliśmy dziś w pełnej krasie cały "urok" obstawiania skoków narciarskich. Mi już wcześniej upadek Koflera połamał kupony na generalkę, a dziś można było tylko współczuć tym, którzy na swoich skreślili Schlieriego, Loitzla, Hilde czy Ammana. No ja akurat regularnie typuje skoki narciarskie. Kursy [ kursy1x2.pl] na Loitzla były niezłe i się skusiłem :/ Mam nadzieję, że w następnym konkursie zaprezentuje się lepiej. Pozdrawiam K.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Co taka cisza?
Zauważyłem spore różnicy w kursach u ziemniaków na dzisiejsze zawody:
Hilde 1-6 : Fortuna 3.7 ; Milenium 2.35 Kuettel 1-6: Fortuna 4.3 ; Milenium 2.05
Ja osobiście pograłem - wydaje mi się że są spore szanse aby choć jeden z nich zakończył w top6, a już wtedy będzie fajny + -- Zagrałem też dubla: Morgi 1-3 + Amman 1-10 (AKO 1.76)
Morgi wiadomo, u Pottera ostatnio zwyżka formy. W treningach i kwalach b.dobre skoki. Jak będą normalne warunki, nie widzę opcji żeby nie weszło.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Na skoczni do południa deszczowo...proszę uważać by nie było powtórki z ostatniego konkursu....
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Też widziałem na Eurosporcie tą pogode.. :/
W betgunie fajnie wygląda para Stoch-Cikl 1.65 2.13
Oto odległości (kolejno: 1,2 trening i kwale) Stoch: 122, 124, 119 Cikl: 106, 116, 120
Zaufam Polakowi.
PS. Przepraszam za kolejny post.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Oznaczenia do skoków na stronie STS są aktualne?] 1: V X: 1-2 msc 2: 1-4 1X- 1-8
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Ciekawą pozycją jak dla mnie na dziś jest:
A.Bardal m1-10 (1.9) w Milenium.
Bardal wygrał kwalifikacje(wliczając skoczków z pierwszej 15-stki był 7) i widać, że jego forma ostatnio rośnie. Ponoć lubi skakać w trudnych warunkach, tak że dzisiaj powinien mieć idealnie.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Hilde - Małysz, @1.95, Betsafe, 5.5/10 Po 1: Dużo lepszą wycenę zrobił nieznający się na skokach Betgun  (@1.5 na Małysza i spory surebecik), według mnie optymalna wartość kursu na Małysza to ok. 1.55-1.60. Po 2: Już długo przed rozpoczęciem skoków w Predazzo prognozowałem (i nie tylko ja zresztą - pozdrawiam kolegę  ), że w tych właśnie konkursach Małysz osiągnie swoje najlepsze wyniki w tym sezonie, osobiście widzę go na podium, a najdalej na 4-5 miejscu. Po 3: Małysz wczoraj przy silnej migrenie oddał jeden skok w Predazzo, który był skokiem zdecydowanie najdalszym wśród wszystkich zawodników.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Patrząc na to z drugiej strony czy po tym jednym skoku można coś stwierdzic dokładnie o formie Małysza  Co prawda Małysz zawsze miał słabe początki sezonu a forma nadchodziła właśnie po turnieju 4 skoczni ale dla mnie to trochę niewiadoma.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dla mnie jedno jest pewne - Adam prędzej czy później wyskoczy z formą, która da mu kilka zwycięstw w sezonie. Tak jest już któryś rok, że na początku nie zawsze się może odnaleźć, ale potem następuje jakiś punkt zwrotny, który napędza go z konkursu na konkurs. Grunt w tym, żeby tego punktu zwrotnego nie przeoczyć, bo później już się kokosów na naszym Adasiu nie zarobi. Dziś jestem bardzo ciekawy występu Ahonena, bo to nie jest zawodnik, któremu forma przychodzi na kilkanaście dni i zaraz ucieka, a na treningach nic specjalnego Janne nie pokazał. Ja myślę, że dziś jednak Fin znowu może nieźle odskoczyć. No chyba, że Małysz mu na to nie pozwoli 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dokaldnie radek dlatego ja od dzis zaczynam granie na Adama ze wygra konkurs dzis kurs jest 8 pozneij zobaczymy i jak bedzie sie ksztaltowal bede regulowal satwka mysle ze to jest dobre rozwiazanie a moze dzis juz sie uda bo to w koncu "jego" skocznia.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
ja proponuje kupon na podwojenie:) betgun, laczny kurs 2,19 j damian - m hautameki 1 1,3 121, 130, 122 118, 119,5, 116 treningi i kwalifikacje
m schmitt - j happonen 1 1,65 125,5, 128, 126 123, 125,5, 126 w poprzednich konkursach schmitt zawsze plasowal sie, nieznacznie bo nieznacznie ale przed happonenem, poza tym konkurs 4 skoczni pokazal ze schmitta zwyzkuje porownanie schmitta z kornillowem wyglada identycznie ale ja zdecydowalem sie na happonena
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Ostrożnie z graniem na wysokie miejsce Schlierenzauera dziś. Chłopak jest chory. A zwycięzcą dzisiejszego dnia jeszcze przed konkursem jest firma Totolotek S.A. która to wystawiła w dzisiejszej ofercie...Romana Koudelkę, który przepadł wczoraj z kretesem w kwalifikacjach:D
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
skad info ze schlierenzauer chory????
|
|