|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
No mamy spore grono studentow tutaj, wiec moze temat sie przyjmie... jakie robicie przygotowania? idealny sposob na nauke? ile egzaminow... no i oczywiscie efektami sie pochwalic  to ja zaczne... kapie sie w gorącej wodzie a potem wale litr tajgera, naczynia sie rozszerzają, puls rośnie... jak sie nie naucze to przynajmniej walne na zawał i bedzie spokoj  3 egzaminy w sesji biola, chemie, matma... najgorsza chyba biola bo bedzie około 1500 stron nauki... mam nadzieje że owocnej no coż dzis znowu jak sowa do 4 rano...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
1500 stron to ja na oczy chyba przez cale zycie nie widzialem...respekt.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
1500 stron to ja na oczy chyba przez cale zycie nie widzialem...respekt. taaa to tylko 1 przedmiot a potem trzaskaj sobie do usranej smierci zadanka z chemii i matmy naprzemian, choc mam duze szanse ze tego z matmy pisac nie bede
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Australian Open \o/ W nocy spałem 2 godziny  dobrze, że po obiedzie był czas na drzemke i teraz można powtórzyć materiał na konsultacje :] I tak przez dwa tygodnie, a codziennie coś do zaliczenia =/ 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
w tym semestrze za bardzo na luzie podeszłem do przedmiotów, mało się uczyłem, opuszczałem dużo wykładów i teraz zaczynają się problemy....
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
ja mam tylko 2 egzaminy ale niestety z majcy i termodynamiki  będzie ciężko
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
w tym semestrze za bardzo na luzie podeszłem do przedmiotów, mało się uczyłem, opuszczałem dużo wykładów i teraz zaczynają się problemy.... skad ja to znam... jakbym sobie wakacji do grudnia nie zrobil to teraz byłby lajt, a tak codziennie poprawa... z drugiej strony to dobrze, bo ucze sie na bierząco 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Przez ten temat chyba przestane wchodzić do To i Owo :/
Ale ta akcja z gorącym prysznicem i Tigerem to muszę wypróbować- macie jakieś jeszcze??
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ja mam tylko jeden egzamin z "geografi przemysly transportu i uslug" do tego jutro juz zerowka, przejde sie a co moze sie uda 
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Gorący prysznic?? Mnie się po takim spać chce  Znajomy powiada: Łeb pod kran i jedziesz 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
U mnie sesja już w grudniu się zaczęła , Prawo Samorządowe zdane na 5, dzięki świetnemu miejscu pomiędzy moimi znajomymi, tak byłaby walka o 3. W tamtym tygodniu pisałem podstawy negocjacji i mediacji w administracji, egzamin myślę do przodu będzie okaże się jakoś za 2 tygodnie Jutro egzamin z Rachunkowości , ale bez wpisywania strzał , więc idę zobaczyć jaki poziom trudności będzie i spisać pytania. Ja nie rozumiem na co na studiach humanistycznych taki przedmiot, są to jeszcze podstawy i nawet wykładowca mówi, że nam sie to nie przyda w życiu bo uczymy się suchej teorii. Dla mnie ten egzamin będzie koszmarem , nie łapie całych tych księgowań po kontach i otwieraniem kilkunastu innych przy okazji, 2 tyg będę miał by jakoś to zdać. A potem pisanie pracy magisterskiej temat powoli się krystalizuje  , może uda się do czerwca obronić. Metody nauki, najlepiej systematycznie, ale ja nie miałem na tyle dyscypliny, a i trochę imprez było i innych spraw na taką naukę . Osobiście staram się zostawić parę dni, na przedmioty, mózg człowieka najefektywniej przyswaja wiedzę między 8-14 i tak staram sie uczyć , potem spanie koło 22 wstaję, prysznic, szybki posiłek , litry kawy i noc nauki, zwykle do 3-4 , potem spanie. Do tego często ściągi, czcionka 4, pisząc samemu dużo zostaje nam w głowie ,przydatne przede wszystkim na testy wyboru gdzie przy małej ilości czasu główne znaczenie ma pierwsze skojarzenie.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Shane 2 rok Socjologia dobrze pamiętam ? Czyli chyba najcięższy rok na socjologii pod względem sesji  Jestem na 3 i jutro pierwsze zaliczenie z ćwiczeń - teorie wykluczenia społecznego. W czwartek antropologia kulturowa (30 min w całym semestrze na tym byłem). Na środę praca z Socjologii Pracy, to już w zasadzie jest. Później socjo przedsiębiorczości(raczej lajt), demografia społeczna (lajt), Współczesne społeczeństwo Polskie(będzie lajt, bo tylko stan wojenny i do 89r. mam do opanowania).
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
w tym semestrze za bardzo na luzie podeszłem do przedmiotów, mało się uczyłem, opuszczałem dużo wykładów i teraz zaczynają się problemy.... Ja tam na wykłady nie chodzę.Nudne to jak cholera.Zawsze na nich zasypiam.I po co na to chodzić jak poźniej to samo na ćwiczeniach mam  Ja w tym semestrze coś 6 egzaminów chyba mam 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ogólnie poza matma której chyba nigdy nei zalicze i kreską, która aby zdac trzeba chyba być kosmita to spokojnie  wszystko mnie interesuje i wszystko wiem  hehehe ...tylko troche czasochłonne to wszystko aby porobić te pieprzone rysunki, projekty i makiety :/ ...no ale już się zaczyna, jutro ergonomia ...potem dopiero w piatek materiały budowlane a od poniedziałku prawdziwy hardcore 
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Przez ten temat chyba przestane wchodzić do To i Owo :/
Ale ta akcja z gorącym prysznicem i Tigerem to muszę wypróbować- macie jakieś jeszcze?? Polecam zrobić sobie mix w postaci kofeiny, lecytyny i tauryny. Broń boże kupować preparaty zbliżone działaniem do placebo jak sesja czy inne przereklamowane specyfiki. Ewentualnie tussipect (efedryna), ale to pochodna amfetaminy. Niby napęd po tym jest, ale jak dla mnie za bardzo występuje efekt "rozrzucenia" myśli i ciężko się skoncentrować na nauce. Chociaż kumpel sobie chwali.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jutro pierwszy egazm z socjologii a oprocz tego mega trudne zaliczenie z terapii manualnej, jak zdam to bede mogl juz wlasciwie powiedziec witaj na VIII semestrze 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jutro zaliczenie z ped. specjalnej, w środę z niemieckiego czwartek, piątek egzaminy i tak do końca następnego tygodnia. Zaraz odchodzę od kompa i "uczę się do 1.00", później już tylko przed tv będę jednym okiem spoglądał. Co ma być to będzie. Sesja zimowa to pikuś, najważniejsze, żeby na koniec poprawek nie mieć  A mam 5 egzaminów i 3 zaliczenia 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Ja dziś miałem pierwsze kolokwium, jutro mam 2, w środę jedno i w czwartek jedno, a ja nic nie umiem, aaaa. Aż strach się bać. No nic, tyle sobie radziłem to i teraz sobie poradzę. Co z tego że po ostatniej sesji nabawiłem się nerwicy ;D ale lekkiej, tylko kaca mam większego bo wysokie ciśnienie hehe a tak poza tym to ok. A za tydzień egzaminy. Dziś był assembler, i w sumie dobrze poszło. Do tego zawsze AO w tej zimowej sesji, jak tu się uczyć.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
widać kto się uczy  jak sesja jest to zawsze wtedy mi się przypomina, że mam pare dobrych filmów do obejrzenia, przypominam sie na gadu ludziom, w pokera gram ale i tak w tej tylko 2 egzaminy, jutro kolo ale z przedmiotu rocznego więc <luzik>
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|