Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 2 z 3 1 2 3
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Kolarze- zasadniczo nosem :-) wdech 2 razy dłuższy nosem niz wydech ustami.
[Linked Image]

Mój przyjaciel- Marcin, Kolarz ścigający się obecnie w Anglii.

ps. a ja bym radził wszystkim "informatorom", wyjść nawet na spacer i pooddychać, ustami, albo nosem, i samemu zacząć coś robić ;-) Fajna sprawa i pomaga. A ja idę oddychać grin nosem, ustami, na zmianę i jednocześnie ;-)

Pozdrawiam.

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
tylko niektorzy nosem nie potrafia tongue

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
No jadac z gorki, ciezko oddychac ustami, chyba, ze chcesz przylapac troche jedzenia wink

Ale juz jadac ostro pod gorke, tylko usta.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
ps. ważne by coś robić, a spierać się, też można spokojnie i sympatycznie ;-)

piwo , o właśnie, jedno jest pewne, pijać nie da się oddychać ustami ;-)

Wysokich wyników, niskich czasów, i monstrualnych ciężarów ;-)

M
journeyman
journeyman
M Offline
Originally Posted by Master.com back
Chyba każdy wysiłek w którym oddychasz jest tlenowy ;-)
Tak jak napisał gobel, gdy oddychasz ustami znaczy ze to za duże obciążenie dla Twojego organizmu wtedy moga tworzyc sie np. zakwasy

L
Pooh-Bah
Pooh-Bah
L Offline
Originally Posted by SebaS.... ...
Operacje robia na zywca, daja jakies znieczulenie oglupiacza, widzisz co sie dzieje, nic nie czujesz, strasznie kreci sie w glowie i powoli odplywasz, najgorsze jest ze masz swiadomosc ze grzebia ci w nosie i to wszystko widzisz.
Potem wrzucaja w nos bardzo gleboko na maxa waty-gazy-bandazy tak ze mysz sie nawet nie przecisnie wink Mnie to nie bolalo, jedynie wyciaganie tego gowna jest bolace i bardzo nieprzyjemne.
Siedzialem jakies 3-4 dni.
Po operacji mozesz bardzo zle sie czuc, wymioty itp. popros wtedy o kroplowke, zdecydowanie pomaga.
Mi operacja nie pomogla.

podpisuje sie pod wszystkim co napisal kolega- u mnie dokladnie to samo

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Jak kolarz moze oddychac ustami bedac na jakims podjezdzie :| proponuje podjechac sobie np pod Orlinek z zamknietymi ustami. Powodzenia

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by garate_cepa
Jak kolarz moze oddychac tylko nosem bedac na jakims podjezdzie :| proponuje podjechac sobie np pod Orlinek z zamknietymi ustami. Powodzenia

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by gobel
btw tez mam krzywa przegrode od urodzenia ale narazie na zabieg sie nie wybieram bo 2 kumpli to mialo i teraz jeszcze gorzej oddychaja.

Tzn. co im się stało? Jeszcze bardziej im skrzywili?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Jeszcze gorzej im sie oddycha a jeden z nich musi codziennie przed snem brac krople do nosa bo inaczej nie potrafi zasnac.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Jeszcze gorzej im sie oddycha a jeden z nich musi codziennie przed snem brac krople do nosa bo inaczej nie potrafi zasnac.

S
S Offline
Lekarz mi powiedzial ze mam ciagle katar dlatego ze mam przesunieta przegrode, cos tam tez mowil o slabym oddychaniu przez nos.
Katar jak mialem tak mam, oddycham i tak przez usta, wiec ten zabieg prawde mowiac nic mi nie dal.

R
veteran
veteran
R Offline
tak to jest z tymi nosami i jego przegrodami mozna z tym zyc bez operacji jesli nie przeszkadza zbytnio w oddychaniu. jak mozna to unikac operacji ile sie da. jak natura stworzyla i pozwala przez tyle lat zyc to niech tak bedzie

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
przez krzywa przegrode mozna sie np udusic w nocy - tak bynajmniej mi lekarz mowil

mi zostala przestawiona przegroda podczas meczu - zabieg mialem na poczatku lipca, a we wrzesniu na pierwszym treningu po wakacjach kolege mi nastawil ja w stan przed operacja...

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
Originally Posted by nOcnY
przez krzywa przegrode mozna sie np udusic w nocy - tak bynajmniej mi lekarz mowil

puta, wiem, ze kilku chetnie by mi nos za to przestawilo, ale ja jeszcze raz, moze ktos wreszcie sie nauczy laugh

bynajmniej partykuła przecząca; wcale, zupełnie, ani trochę · Używane niemal wyłącznie z przeczeniem w zestawieniu: bynajmniej nie. Np.: Bynajmniej nie jest ciepło. Jest to cel odległy, ale bynajmniej nie nierealny. Ruchy miała szybkie, lecz bynajmniej nie chaotyczne. · Błędne w zn. 'przynajmniej, chociaż'. Np.: Bynajmniej jest tu ciepło. Poprawnie: Przynajmniej jest tu ciepło. Pani mnie bynajmniej rozumie. Poprawnie: Pani mnie chociaż rozumie.
| D Kult. III, 24; M Odp., 92; Ma. Pol., 107.
Nowy słownik poprawnej polszczyzny PWN c Wydawnictwo Naukowe PWN SA

--
pzdr.bcn1899 *som i serem*

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
jak bys kolego przesledzil posty to pewnie zauwazylbys, ze napisalem, ze lekarz spartolil robote bo mnie strasznie potem bolalo

konowal = bynajmniej lekarz?

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
nOcnY, przesledzilem Twoje posty i min zdanie "ale bol jest bardzo nieprzyjemny - bynajmniej u mnie byl strasznie silny" utwierdza mnie w przekonaniu, ze moja uwaga byla sluszna, ale podkreslam, nie ma w niej zlosliwosci, ot, powiedzmy, ze po kolezensku zwracam uwage, na cos co mnie kluje...
--
pzdr.bcn1899 *som i serem*

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
czlowiek sie uczy cale zycie

piwo

A
Knockin' On Heaven's Door
Knockin' On Heaven's Door
A Offline
Originally Posted by gobel
branie kropli do noska codziennie uzależnia raz dwa,wiem bo Sam przechodziłem przez to ładnych kilka lat aż do czerwca zeszłego roku,gdzie wreszcie zoperowano Mi przegrodę wyrzucając przy okazji trochę "zbędnych kostek" z nosa, Mnie ta operacja bardzo pomogła i jak na razie żadne krople nie są potrzebne ps. ordynator powiedział Mi,że jeśli Ktoś mówi,że Mu operacja nie pomogła to z dwóch powodów : 1. spartolił lekarz 2. czas odwiedzić alergologa.

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
Originally Posted by MatiS
Kiedy podczas wysiłku oddychasz przez nos jest to wysiłek telnowy.

laugh laugh laugh

Widzisz i nie grzmisz smile

Strona 2 z 3 1 2 3

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
9 zarejestrowanych użytkowników (latajaca_holenderka, burbon, ANZELMO, rafal08, rymoholik, Sensei, forty, alfa, kamel), 3,015 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,274
Posty5,828,421
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025