|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Ja tam lubie czysta vodke  Finlandia No.1 tylko to pije z vodek a dlaczego? Nie chodzi nawet o smak ktory jest najlepszy ze wszystkich wodek jakie pilem ale o to ze na drugi dzien jest o wiele mniejszy kac niz po innej wodce. Oczywiscie jesli wypijemy taka sama ilosc. Testowalem to juz pare razy i po zwyklej wodce zawsze mam kaca. Bo jak juz pije to nie malo, a po finlandi tez mam ale o wiele mniejszego  Finlandie lubie tez zurawinowa ze sprite. A absynt pilem w czechach nie za ciekawy w smaku ale ok 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Taką oto wersję absyntu w wydaniu polskim widziałem w Tesco za bodajże 43 zł (ta standardowa - de luxe 55%) polski absynt [ apsinthion.com.pl] próbował ktoś może? jakie wrażenia? pozdrawiam Miałem okazji napić się tego w Anglii. Tak jak wyżej pisał Thrall, palony na łyżeczce z cukrem. Przyznam, że miało kopa i nieźle pozamiatało, chociaż ciężko mi się to piło (nienawidzę smaku anyżu i tym podobnych) 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Kent - rewelacja Czeskie piwo bodajze polecam... Heineken , Zywiec , Lezajsk czołowka
Z wodek to żołądkowa
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Pije wszystko co niefioletowe i nie śmierdzi benzyna chociaż kilka lat wstecz sie zdarzało pić wódzie która mieniła sie na wierzchu kolorami 
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
mam takie pytanie do znawcow Whisky:
Z jaka marka [Red Label, Johnnie Walker, Metaxa, Grant itp.]najlepiej Wam smakuje whisky z cola, cytryna i lodem ? Whisky pije się z lodem tylko  Co do żołądkowej - zarówno z colą jak i ze spritem smakuje bardzo dobrze  Hmmm, jeśli chodzi o Metaxę, to fakt, szlachetny trunek jest, ale koło whisky nigdy nie stał. To gatunek brandy. Wracając do whisky, tak jak piszesz Platini, tylko z lodem, mieszanie z czymkolwiek, to według mnie świętokradztwo, zwłaszcza kiedy pijemy single malt whisky. Jasne, blended whisky jest składnikiem koktajli różnorakich, nawet smacznych, ale w tym przypadku trudno mówic o piciu whisky, to po prostu drink. Właśnie wróciłem z wakacji i na lotnisku w wolnocłowym sklepie nabyłem za całkiem nieduże pieniążki, całkiem dużą butelkę Beefeatera, o całkiem dużej mocy 47%. Na Święta jak znalazł, no chyba że okażę się wstrzemięźliwy, na co trudno jednak liczyc 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A opowiedzcie mi coś o poznańskiej Fortunie? Slyszalem wiele ciekawych opowieści o tym browarku :>  Rzeczywiscie jest w nim cos wyjatkowego ?
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
|
|
|
|
|
Profesor
|
|
Profesor
Czym ostatnio się "sponiewieraliście"? czystą 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja ostatnio zachwyciłem sie cypryjskim winem Commandaria, ktorego receptura siega podobna XII wieku i rycerzy zakonnych ktore je produkowali. Słodkie, deserowe bardziej przypominajace w smaku miod pitny niz normalne wino. Polecam
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Logan a jak to cenowo wychodzi i gdzie mozna dostac u nas w miescie? Plaza? sklep z winami na krakowskim? zaciekawiłes mnie 
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Również to samo pytanie co powyżej  Gdzie dostanę, bo smaki są  W lokalnej winotece niestety brak czegokolwiek co cypryjskie.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
juz tak poguglowałem i wychodzi 60-70zł za flaszke ale malo gdzie mozna dostac, wiec trzeba chyba tyłek ruszyc do sklepu z winami w miescie.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Przywiozłem z Cypru  10 euro normalna cena, ale mozna w malych miasteczkach dostac za 5 euro
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
o, a orientujesz się/ktos sie orientuje jak jest z wysyłką pocztą np.? bo mam znajomego na miejscu i prawdopodobnie dałoby sie zalatwic ale czy nie ma jakichs problemow z wysyłaniem flaszek pocztą itp?
drugie pytanie: są rozne gatunki tego?
|
|
|
|
|
Viva Las Vegas!
|
|
Viva Las Vegas!
Poczta Polska nie przyjmuje paczek z alkoholem, nie wiem jak z pocztą cypryjską
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Sa rożne rodzaje, najbardziej "turystyczna", wszedzie dostepna commandaria nazywa sie St. John i jest produkowana przez najwieksza wytwornie piw, win, sokow KEO. Kosztuje 10 euro. Cena jest wyzsza bo wino jest w ozdobnej butelce i w pudełku. Sa odmiany regionalne, robione przez male winiarnie, np w miasteczku Omodosh w zwyklej butelce kosztuje 5 euro. Tanio tez chyba jest w klasztorze Kykkos w gorach Troodos. Co do wysyłki to nie niestety nie wiem
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
50ml czystej + 50 ml Martini Bianco + sok pożeczkowy +plasterek cytryny i lód (przed wypiciem dobrze wycisnąć cytrynkę) Polecam 
|
|
|
|
|
newbie
|
|
newbie
Jagermeister + tiger Polecam . Musowo baaardzo schłodzony
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Wódka tylko i wyłącznie Polska - Wyborowa. Złocisty trunek - Łomża. Tyle 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
50ml czystej + 50 ml Martini Bianco + sok pożeczkowy +plasterek cytryny i lód (przed wypiciem dobrze wycisnąć cytrynkę) Polecam  z sokiem pożeczkowym to paskudztwo ale już z porzeczkowym całkiem całkiem..
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|