|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Hm to ciekawe bo ten program pokazal zupelnie inny klucz niz mam na naklejce w laptopie.Czy to mozliwe? a instalowales sam tego windowsa  czy masz orginalna plyte od tego laptopa 
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Hm to ciekawe bo ten program pokazal zupelnie inny klucz niz mam na naklejce w laptopie.Czy to mozliwe? a instalowales sam tego windowsa  czy masz orginalna plyte od tego laptopa  robilem format z partycji recovery .Plytki mam nagrane ale ich nie uzywalem.Sugerujesz ze cos nie tak moze byc?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Hm to ciekawe bo ten program pokazal zupelnie inny klucz niz mam na naklejce w laptopie.Czy to mozliwe? a instalowales sam tego windowsa  czy masz orginalna plyte od tego laptopa  robilem format z partycji recovery .Plytki mam nagrane ale ich nie uzywalem.Sugerujesz ze cos nie tak moze byc? [/quote]w sumie program sie nie myli. Bo u siebie sprawdzałem i jest ok.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Za kazdym razem kiedy wlacze bitcometa i dam cos do sciagania caly net jest zamulony (4mb lacze) co jest dziwne bo uzywam dodatkowo net limitera i nie powinno tak byc. Wie ktos co moze byc przyczyna ? cholernie to denerwuje
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
mam pytanie mój drugi komp - włączyłem go po 30 sek sam się wyłączył i teraz wogóle nie reaguje nie chce się włączyć przyczyny ??
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Maxero, jeśli masz monitor zasilany z kompa to zobaczy czy jest włączony. Jeżeli jest to nie wina zasilacza i wtedy można kombinować.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Da sie jakos tak skonfigurowac firefoxa zeby mozna bylo w dwoch jego procesach grac na dwoch roznych kontach w jakas gre online ?;]
pozdro
|
|
|
|
|
Na pełnejjj kurrr...
|
|
Na pełnejjj kurrr...
Panowie,
Jak moze znalezc moj numer IP ? Dac 'szukaj' i co wpisac ?
chcialbym podlaczyc internet do laptopa, a stacjonarny komp schowac do piwnicy. Mam jednak problem:
Mimo podlaczenie kablem nie mam internetu. Chce podlaczyc a wyskakuje mi tekst ze mam sie skontaktowac z adminem. Trzeba jakos konfigurowac tego laptopa [dodam ze posiada Win Vista, no i model z Anglii] ? Rozumiem ze potem przy jakiejs konfiguracji trzeba ponowni wpisac nr IP.
Z gory dziekuje !
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Panowie,
Jak moze znalezc moj numer IP ? Dac 'szukaj' i co wpisac ?
chcialbym podlaczyc internet do laptopa, a stacjonarny komp schowac do piwnicy. Mam jednak problem:
Mimo podlaczenie kablem nie mam internetu. Chce podlaczyc a wyskakuje mi tekst ze mam sie skontaktowac z adminem. Trzeba jakos konfigurowac tego laptopa [dodam ze posiada Win Vista, no i model z Anglii] ? Rozumiem ze potem przy jakiejs konfiguracji trzeba ponowni wpisac nr IP.
Z gory dziekuje ! Wybierz Uruchom (Run) i wpisz cmd. Jak sie pojawi wiersz polecen wpisujesz - ipconfig /all
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
mam nokie 6233 dawno nie gralem w zadna gierke na telefonie, ale kiedys wrzucilem nba i dzialalo normalnie
dzisiaj sciagnalem kilka gier, wrzucilem i zadna nie dzialala, wrzucilem jeszcze raz to samo nba i tez nie dziala
gra sie uruchamia, pojawia sie logo, czasami samo biale tlo i dalej nie idzie spotkal sie ktos z czyms takim? co robic?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Mam podłączony komputer do Samsunga 32 kablem tym standardowym, którym podłączamy monitor do karty graficznej Nvidia, bodajże VGA się to nazywa. Obraz jest identyko i tu nie ma problemu. Jednak dzwięk idzie z głośników komputerowych. Kupiłem więc tak jak mi poradzono gdzieś tam - kabel połączeniowy minijack - który mam podłączony do gniazdka w kompie tam gdzie normalnie podłączony jest głośnik, a do TV idą dwie cinche czerwoan i czarna. No i nie ma głosu dalej w TV. Co robie źle i dlaczego nie ma głosu wychodzącego z komputera a odbieranego z TV tak jak chce?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Przepraszam zapewne za trywialne pytanie, jednak zastanawia mnie to. Czy przy takim sprzęcie ważniejsze jest by był lepszy procesor czy większa ilość RAMu? W sprzęcie podanym przeze mnie procek ma takie parametry: Procesor: Mobile Intel Pentium(R) 4 L2 cache 1MB FSB 533MHz Prędkość procesora: 3,06GHz Co wydawało mi się w miarę przyzwoitym sprzętem, jak na taką kasę.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Aha i komputer ma być przeznaczony dla studenta, tj. dla mnie  Tak więc używany by był raczej do pracy w internecie, Word, PowerPoint itp., ale także od czasu do czasu do gierek  Obecnie posiadam taki sprzęt: Celeron 3.19 GHz, 512 MB RAM, karta NVIDIA GeForce FX 5200 i w pełni mi wystarcza. Tak więc szukam czegoś odrobinę gorszego tyle, że nie w wersji stacjonarnej  Z jakimi kosztami musiałbym się liczyć? Może być sprzęt używany.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Przepraszam zapewne za trywialne pytanie, jednak zastanawia mnie to. Czy przy takim sprzęcie ważniejsze jest by był lepszy procesor czy większa ilość RAMu? W sprzęcie podanym przeze mnie procek ma takie parametry: Procesor: Mobile Intel Pentium(R) 4 L2 cache 1MB FSB 533MHz Prędkość procesora: 3,06GHz Co wydawało mi się w miarę przyzwoitym sprzętem, jak na taką kasę. odpowiem za 15min musze to wyjasnic w prosty sposob 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Procesor: 1. 2.0GHz AMD Turion™ 64 ML-37 2. Intel® Celeron® M CM530 1,86 GHz 3. 3,06GHz Mobile Intel Pentium(R) 4 L2 cache 1MB FSB 533MHz W sumie mozna tak uszeregować zaproponowane procesory. Intel Pentium 4 jest najstarszy z tych 3 w rankingu  Osiągi pozostałych 2 sa zblizone do Pentiuma 4. Znaczącą różnicą która ich odróżnia to pobór mocy. Turion pobiera ok 25W lub 35W natomiast Intele nieznacznie mniej w granicach 20W i jest to uwarunkowane obciążeniem procesora. Wynika z tego ,że można założyć iż Intele bedą dłużej pracowały na baterii  . Wydajność w grafice jest po stronie Turiona ponieważ jest on zbudowany na architekturze 64bit. Co do pamięci ram! Wbudowane karty graficzne w laptopach współdzielą swoja pamięć . To znaczy ,że jeśli im brakuje mocy obliczeniowej brakującą moc pobierają z kości ram. Jest to przeważnie ok 256mb chyba  . Zawsze bylem zwolennikiem większej pamięci ram w laptopach nawet kosztem procesora. Podsumowanie: Do 1400zł to brałbym Celeroma M potem Turiona a na końcu Pentium 4. Drugim warunkiem jest pamięć ram 1giga to min na obecne czasy. Nie lepiej jednak sie wstrzymać i dorzucić troszkę więcej grosiwa i kupić już coś w miarę przyszłościowego .
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Od jakiej kwoty wg Ciebie zaczynają się już porządne sprzęty?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
No i dzięki za wyjaśnienie, łapię o co chodzi 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Od jakiej kwoty wg Ciebie zaczynają się już porządne sprzęty? troszke zle mnie zrozumiałeś. Zakup laptopa mozna podzielic na kilka etapów : 1. Czas pracy na baterii - jeśli będziesz często miał go podpiętego pod gniazdko można wykreślić ten punkt. 2. Procesor - czy praca na programach graficznych ( Core 2 duo lub turion x2) , gry nie te najnowsze  i praca z officem ( Core duo, Celeron M) 3. Ram min 1024mb poniżej tej granicy bym nie zchodził  4. Grafika : chyba obecnie ten element najwięcej podnosi cene laptopa. Grafika zintegrowana jest ok do internetu,worda,exela,sapera i pasjansa oraz gier srednich wiekowo. Ja osobiscie w swoim laptopie mam grafe wbudowana 8600GT 256RAM DDR2  . Dlatego ten element można pomijać 5. Dysk i dodatki to już kwestia gustu. Bo dysk można zawsze dokupić usb reszta: wi-fi, czytnik kart to w zasadzie standard. W sumie opisz jakie masz wymagania, co będziesz na nim robił i w jakich miejscach ? Wtedy sie poszuka czegoś. http://www.allegro.pl/item335262586_toshiba_l40_17o_cm540_15_4_1gb_120_raty_torba.htmlhttp://www.allegro.pl/item331524813_tani_hp_530_cm1_6_1024_80_15_4_wl_dos_kp464aa.htmlJak widzisz do 2000pln raczej Core 2 duo sie nie kupi. Konkluzja: do internetu 1600pln do pracy w grafice od 1800 w góre. Mozna poszukać jak chcesz 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|