|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Henk, jego dziewczyna kończyła fijologię. Dlatego tak dobrze zna angielski i francuski 
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Nieprawda. Moja kobieta konczyła fijologie angielską i francuską i by nie wiedziała, więc Emrod nie masz racji, szkoła podstawowa nie załatwia wszystkiego w 100%
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja mam swoje zdanie na temat nicków pisanych z małej litery, ale nie będę się narażać połowie forum  Zdanie i tak zaczyna się z dużej litery, więc powinno być i "Jaszur"! Natomiast co do "fijologii" myślałem, że to literówka, ale jednak walnąłeś niezłego babola... Za moich czasów w liceum nie uczono już gramatyki i ortografii, z tego co wiem chyba nic się nie zmieniło. Dlatego moim zdaniem każdy absolwent szkoły podstawowej, obecnie powiedzmy gimnazjum powinien się w poprawny sposób posługiwać językiem polskim Takie moje małe zboczenie 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jaką masz teorię co do nicków pisanych z małej litery? Bo ja mam z premedytacją małą literę.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Fijologia czy fizjologia, wiadomo o co chodzi i Emrod co - może jezyka polskiego uczysz jeszcze ?
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Skąd wiesz ?  Mówiła ze tak mozna, teraz są koedukacyjne uczelnie przeciez... 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja mam swoje zdanie na temat nicków pisanych z małej litery, ale nie będę się narażać połowie forum  Domyślam się, że mam podobne zdanie na ten temat. Choć myślę, że należy stosować taką pisownie jaką ma dany user używa. A co do kolegi jaszura to trzeba brać pewną poprawkę  Pozdr.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jaką masz teorię co do nicków pisanych z małej litery? Bo ja mam z premedytacją małą literę. mnie tez to ciekawi... mi np. napisane "gnacik" z dużej litery nie podoba się wizualnie, dlatego tak mam 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
mnie tez to ciekawi... mi np. napisane "gnacik" z dużej litery nie podoba się wizualnie, dlatego tak mam  Imię i nazwisko założę się, że piszesz z dużej litery.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
mnie tez to ciekawi... mi np. napisane "gnacik" z dużej litery nie podoba się wizualnie, dlatego tak mam  Imię i nazwisko założę się, że piszesz z dużej litery. Tak, mogłeś się zakładać ...byłbyś bogaty  hehe
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Po to są właśnie nicki żeby nie podpisywać się imieniem i nazwiskiem. W imieniu i nazwisku nie używasz cyfr itp.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Fijologia czy fizjologia, wiadomo o co chodzi i Emrod co - może jezyka polskiego uczysz jeszcze ? ale to juz hit swiatowy 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
mnie tez to ciekawi... mi np. napisane "gnacik" z dużej litery nie podoba się wizualnie, dlatego tak mam  Imię i nazwisko założę się, że piszesz z dużej litery. Tak, mogłeś się zakładać ...byłbyś bogaty  hehe Przecież się założyłem. Czekam na $$$  Po to są właśnie nicki żeby nie podpisywać się imieniem i nazwiskiem. W imieniu i nazwisku nie używasz cyfr itp. Ja nie używam cyfr, znaków itp. Choć szanuję każdą pisownie każdego nickcu. Nawet jeśli ktoś ma błąd ortograficzny w nicku typu- "krulewicz". Bez obrazy krulewicz jak to czytasz. Chodź chyba masz bana od roku na ten nick 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
moim zdaniem jesli chodzi o nicki to obowiazuje tylko netykieta i kultura osobista. kazdy nick jest poprawny i znosny, jesli tylko nie narusza czyjejkolwiek godnosci  ot co! 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Masz rację. Czasami jak czytam QC to widać, że niektórzy maja inne zdanie. Poza tym zmieniłeś avatar i jakoś nie pasuje mi do Ciebie... 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
no wez..  3 dni szukalem avataru a ty mi mowisz ze nie jest fajny?! 
|
|
|
|
|
Zbanowany
|
|
Zbanowany
Quasi chat jest pietro wyzej 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Uczę języka polskiego z zamiłowania, jak widać chociażby po tym temacie taka działalność społecznikowska się przydaje  Ja zasadniczo opowiadam się przeciwko zbytniemu poluzowaniu norm językowych, które w internecie przestrzegane są tak sobie... Wiadomo, że rozmowy są luźniejsze, czasem się zdarzy literówka, przecinków też brakuje, nawet jakiś błąd ortograficzny się trafi! OK - nie ma sprawy, nie jesteśmy purystami  Natomiast serie literówek, wszystkie wyrazy pisane z małej litery, błędy ortograficzne i brak polskich znaków to już jest spory problem! Od tego już niedaleka droga do "boshe" i "koffanie"  Może jestem przewrażliwiony, ale tego typu teksty mnie się po prostu źle czyta. A co do nicków to właściwie sieciowe odpowiedniki imienia, tak więc wypadałoby je pisać z dużej litery. Ja tak przynajmniej z reguły robię, nawet jak sam posiadacz nicka zapisuje go inaczej.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|