Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 8 z 13 1 2 6 7 8 9 10 12 13
C
veteran
veteran
C Offline
Czasami sa problemy, ja mialem przez 6 mc ...co jakis czas obraz zanikal (3 sekundy). Ale teraz mam juz dobry odbior caly czas.

Bonus: Unibet
C
veteran
veteran
C Offline
Has$ wlasnie bylem na twojej fabryczce po aplikacje wink
To jest ta fabryka w Little Sutton? Napisz mi jakie sa tam dzialy,pewnie nieorientujesz sie zadobrze, ale juz cos wiesz wink
Aha i jak mozesz to napisz jaka kase sie tam mozna spodziewac, bo moje 5,87 juz mnie niezadowala i szukam obojetnie czego.

H
$
$
H Offline
tak to ta fabryka smile juz sie orientuje wink w sumie masz wszystko smile zreszta sam widziales jaka wielka jest wink jezeli dostaniesz sie pod fabryke do cos kolo 8 do 10f
ja mam za 38h w tygodniu 340f ale w roku musisz zrobic 300h tak jakby overu a jak przejdziesz ten over obowiazkowy to za godzine masz 15f !! i tak zrobie w tym miesiacu wink mozna pracowac i 12h smile w tym misieciacu musze co tydzien 38h + 21h over obowiazkowy kiedy chce za 340f brutto a jak zrobie overa wiecej to za kazda godzine 15f tak wiec nice smile polecam bo bardzo porzadna fabryka

jak chcesz tel. na o2 to napisz na priv w czwartek bede na necie pzdr piwo

C
veteran
veteran
C Offline
oki, dzieki za info wink

H
$
$
H Offline
od wczoraj mam platny juz urlop tongue i 6 dni wolnego razem do wtorku smile dzisiaj juz wyplata przyszla rano tak wiec firma 1 klasa smile kilka dni temu bylem w pc world i jakis dziadzio pracownik sklepu powiedzial mi ze jesli chce wziasc na raty laptopa to musze 3 lata byc w UK, w pracy popytalem innych i to bzdura wystarczy kontrakt z pracodawca wink mam nadzieje tongue chociaz pogram sobie w heroesa grin a tak to net (do 8) + tv + tel za 16f miesiecznie smile a do tego skrzyneczka w domu gdzie z neta moga korzystac 4 laptopy albo wiecej

juz kiedys ktos mi napisal na priv co to znaczy czy przy cenie ono ale zapomnialem tongue z gory dziekuje za odp. piwo

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
ono znaczy or nearest offer

Haz$ jak czytam Twoje zachwyty nad overami to mi sie przypominaja czasy kilka lat temu smile Teraz by mnie wolami nie zaciagneli zeby zrobic nadgodziny. Ale podejrzewam, ze tak z czasem kazdemu przychodzi. czego sie nauczylem w Irlandii to szanowac swoj wolny czas bo jest on cenniejszy niz jakakolwiek kasa za overtime. Pamietam jak w Polsce czy przez pierwsze lata tutaj czlowiek harowal ile mogl bo wieksza kasa rajcowala ale teraz juz mam tak, ze wystarczy mi tyle ile mam i jestem caly szczesliwy jak nie musze isc do pracy.

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
Napisze tez i tu smile jestem zainteresowany bezprzewodowym netem w UK. Czy ktos moze korzysta z takiego rozwiazania i moze mi polecic cos? BT, T-mobile, O2? jakie wady, zalety, koszty? na co uwazac? Jeszcze nie patrzylem w oferty. Za wszelkie uwagi wielkie dzieki!

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Panowie ile kosztuje bilecik na mecz Arsenalu w Lidze z jakas przecietna druzyna ? Orientuje sie ktos ?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Haz$
juz kiedys ktos mi napisal na priv co to znaczy czy przy cenie ono ale zapomnialem tongue z gory dziekuje za odp. piwo

jak to Anglia ludzi zmienia ( skleroza wink ) , ono to znaczy, ze mozna sie targowac wink
odpusc sobie sklepy Pc World, Comet jest najtanszy wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by LEWY
Panowie ile kosztuje bilecik na mecz Arsenalu w Lidze z jakas przecietna druzyna ? Orientuje sie ktos ?
http://www.arsenal.com/membership/article.asp?article=338115&title=Tickets

Na mecz w Derby 40f smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
prawie w 2 lata w Anglii a jeszcze nigdy nie bylem na meczu Premiership laugh

D
old hand
old hand
D Offline
Ja nawet nie bylem na trzeciej lidze, a co dopiero mowic o Premiership laugh

Ale jak ktos pracuje to nie ma czasu na takie pierdoly.

Sie dorobi, sie pojdzie.

H
Pooh-Bah
Pooh-Bah
H Offline
Originally Posted by Linc
prawie w 2 lata w Anglii a jeszcze nigdy nie bylem na meczu Premiership laugh

Ja prawie 4 i tez nie laugh
Ale bylem w zeszlym roku na rajdzie Walii WRC

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A ja byłem na stadionie Chelsea laugh

H
$
$
H Offline
Originally Posted by konstruktor1
ono znaczy or nearest offer

Haz$ jak czytam Twoje zachwyty nad overami to mi sie przypominaja czasy kilka lat temu smile Teraz by mnie wolami nie zaciagneli zeby zrobic nadgodziny. Ale podejrzewam, ze tak z czasem kazdemu przychodzi. czego sie nauczylem w Irlandii to szanowac swoj wolny czas bo jest on cenniejszy niz jakakolwiek kasa za overtime. Pamietam jak w Polsce czy przez pierwsze lata tutaj czlowiek harowal ile mogl bo wieksza kasa rajcowala ale teraz juz mam tak, ze wystarczy mi tyle ile mam i jestem caly szczesliwy jak nie musze isc do pracy.

swieta slowa wink

ale...

dowiedzialem sie ostatnio ze 2 lata temu nie mieli czegos takiego jak bank hours i za 38h pracy dostawali normlana pensje a do tego kazdy over time byl za godzine 17f! a w niedziele 20f! laugh tak wiec na czyzsto bez problemu znajomy anglik wyciagal 550f na czysto w tydzien smile szkoda ze to zmienili tongue
tak wiec tak jak piszesz ja nie mam w sumie overow wink

w tygodniu pracuje od pon do czwartku po 8h i w piatek 6h co daje 38h ale przerwy sa platne i sa 2 po 30 minut czasami siedzi sie nawet 50 minut laugh tak wiec 33h pracy smile + 4h w tygodniu z bank hours trzeba zrobic (jak robisz 12h dziennie to masz 3 przerwy) no to +3,5 + 33 to daje 36,5h i dostaje za to na czysto 262f za 2 miesiace po okresie probnym bede dostawal 297f a po roku 340f

dzisiaj od 6 do 14 i doslownie takie nudy ze szok laugh siedze sobie na krzeselku wink i musze wstawac (oczywiscie jak jakis szef wchodzi to tez tongue ) tylko jak na kompie przekracza ilosc 80% to wylaczam produkcje na tasmy produkcyjne a kiedy spadnie poniezej 70% to wlaczycz z powrotem, to robota dla 1 osoby nudna a robie to jeszcze z innym anglikiem laugh

od srody mialem 6 dni wolnego (oczywiscie platne) tylko ze nie wiem kiedy to minelo mimo ze nie mam jeszcze laptopa wink

mam nadzieje ze moja znajdzie prace w tym tygodniu to wreszcie bedzie $ na autko a nie musze placic za wszystko ;] tongue

H
$
$
H Offline
aha ktos odzyskal podatek w UK samemu ? jak tak to duzo papierkowej roboty? bo za 4 tygodnie pracy od 1 mraca zawsze 200f mi zwroca wink

H
$
$
H Offline
Originally Posted by Szewa
A ja byłem na stadionie Chelsea laugh

a ja na stadione Long Sutton laugh ostatnio wygrali 4-2 laugh tylko ze nie wiem z kim i jaka to liga tongue chyba 5 liga ale wstep free laugh

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ja nie odzyskiwałem, ale generalnie polega to na tym, że wypełniasz PIT (nie pamiętam który dokładnie, chyba P 45, najlepiej zapytaj u siebie w księgowości) i wysyłasz do ichniego urzędu skarbowego ( HM Revenue & Customs).

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ktoś może się orientuje, czy na infolinii w Barclays mają polskich pracowników wink

Mam pewną skomplikowaną sprawę do załatwienia i nie wiem, czy się z nimi dogadam i wyjaśnię o co mi dokładnie chodzi blush

M
veteran
veteran
M Offline
Originally Posted by Haz$
aha ktos odzyskal podatek w UK samemu ? jak tak to duzo papierkowej roboty? bo za 4 tygodnie pracy od 1 mraca zawsze 200f mi zwroca wink

Na koniec roku podatkowego zaklad musi ci wystawic taki dokument o zarobkach P60. Idziesz z tym do Revenua tam na miejscu powinienes wypelnic taki krotki formularz i oddac go razem z kopia P60. A potem maja chyba 3 miechy zeby cie rozliczyc.

Strona 8 z 13 1 2 6 7 8 9 10 12 13

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
10 zarejestrowanych użytkowników (latajaca_holenderka, rafal08, alfa, 11kera11, Akhu, rymoholik, aker, betowiec, Sensei, poozon), 2,681 gości, oraz 14 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,283
Posty5,833,010
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025