Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 1 z 11 1 2 3 10 11
K
Q
Q
K Offline
25 marca o godz 11.05 w Japonii rozpoczecie sezonu 2008

w meczu otwarca zagraja

Oakland Athletic v Boston Red Sox

kursy w Pinnacle
[Linked Image]

zapraszam do dyskusji oraz podawania swoich typów z MLB
piwo

Bonus: Unibet
addict
addict
Ja tylko ze swojej strony (tak przed sezonem) chcialbym zyczyc wszystkim lubiacym i grajacym MLB jak najlepszych typow w nadchodzacym sezonie, jak najmniej porazek, nieprzerwanych serii, udanych pogresji, szczesliwych 9 zmian itd itd.
A poniewaz dzis mokry poniedzalek wiec dla wsystkich:

KUBEL ZIMNEJ WODY NA GLOWE

Na ochlode, zeby nie trzeba bylo powtarzac w sezonie laugh laugh laugh

B
journeyman
journeyman
B Offline
No to powodzenia smile

Co do pierwszego meczu to tak jak juz pisalem stawialbym sie ku zwyciestwu BOSTON RED SOX, u ktorych bedzie gral Matsuzaka, a do tego na pewno bedzie chcial sie pokazac z dobrej strony w swojej ojczyznie ...

w drugim meczu faworytem bedzie druzyna z Oakland, ale jezeli Boston bedzie w formie to na pewno powalcza o zwycięstwo.

pzdr...

K
Q
Q
K Offline
... kazdy chce sie pokazac nie tylko Matsuzaka ... czasami jak sie bardzo chce to nie wychodzi smile

ja w tym meczu pokusilem sie o under 9 @2.16 3/10 .. oraz 5 full -- under 4.5 @2.26 2/10
zaczynamy lekko wink

wiecej na http://mlbkewin.blogspot.com/ wink

J
pewny piniądz
pewny piniądz
J Offline
Witam znawcow MLB... Moze ktos z Was podac linka do statystyk z minionych lat? z gory dziekuje

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
Originally Posted by jackm
Witam znawcow MLB... Moze ktos z Was podac linka do statystyk z minionych lat? z gory dziekuje

google pierwsze dwa linki ? smile

http://www.google.com/search?hl=pl&...&q=MLB+stats&btnG=Szukaj&lr= ??

http://mlb.mlb.com/mlb/stats/index.jsp

http://sports.espn.go.com/mlb/statistics

O
stranger
stranger
O Offline
http://www.statscup.com/mlb/ - zestawienie serii, wygranych, przegranych, powinno sie przydac progresitom i nie tylko

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by kewin
... kazdy chce sie pokazac nie tylko Matsuzaka ... czasami jak sie bardzo chce to nie wychodzi smile

ja w tym meczu pokusilem sie o under 9 @2.16 3/10 .. oraz 5 full -- under 4.5 @2.26 2/10
zaczynamy lekko wink

Under tez mysle ze najrozsadniejszy typ , jakis fajerwerkow sie nie spodziewam , niby A's odmlodzone , ale roznie z tym bywa , ide o zaklad ze w obydwu meczach pewnie manager BoSox da Okaijme

K
Q
Q
K Offline
Moss w 9 innie wywalil piłke na trybuny czym przedluzyl szanse swojej druzyny na wygrana ... a mnie pozbawil szans na trafienie underka ...
dzis ponawiam typ na under ... tym razem linia 9.5 @2.0

K
Q
Q
K Offline
Wasington v Atlanta over 8 @1.746

ciezko coś konkretnego napisac ... wkoncu to pierwszy pojedynek tych zespolow w tym sezonie ... patrzac na pojedynki bezposrednie widac ze czesto w pierwszych spotkaniach padał over .... do tego linia niska zacheca do gry na over .... wyjsciowa linia 8,5 ale ja opuscilem sobie o 0.5 pkt ....

wiecej nA http://mlbkewin.blogspot.com/ wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Witam.

Od niedawna zacząłem obstawiać MLB i dziś pojawił mi się problem. W meczach przedsezonowych nie było czegoś takiego jak "pitcher action", teraz się pojawiło. Zaskoczyło mnie to trochę i mam wątpliwości. Ale z tego co się domyślam, to chodzi o zawodnika rozpoczynającego grę dla drużyny, na którą się stawia. Mam rację? Proszę o nieco szersze wyjaśnienie tego, bo mam dylemat jeśli chodzi o kupon - czy stawiać z pitcherem, czy samo action, z dowolnym rozpoczynającym.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Zgadza się, chodzi o starting pitchera. Natomiast czy stawiać na to czy na to, to już zależy tylko od Ciebie. W pewnych sytuacjach warto stawiać na action, ale trzeba uważnie obserwować sytuację, bo czasem uda się dowiedzieć o zmianie pitchera zanim bukmacher skoryguje kurs. Wtedy mając action możesz złapać wysoki i "bezpieczny" kurs. Jednak jak się pewnie domyślasz może się to też obrócić przeciwko Tobie.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Czyli który z wyborów jest wborem czysto na wynik meczu na zasadzie wygra/przegra, bez żadnych udziwnień? (bo my jesteśmy normalni :D)

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Action - niezależnie od tego jacy pitcherzy zaczynają, zakład jest ważny.
Ja bym jednak grę na action nazwał udziwnieniem, bo w MLB dość ważnym elementem (przynajmniej dla mnie) jest SP.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A chyba nie zrozumiałem do końca pytania, sorry zmęczony jestem. Każdy z tych typów jest na wygra/przegra zespołu a nie pitchera. Pitcher jest wymieniany bo w przypadku jego zmiany jest zwrot (no chyba, że grasz action oczywiście)

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Cholera, to chyba muszę zacząć zgłębiać tajniki MLB, bo znam tylko czołowe drużyny, a zauważyłem, że można nieźle na MLB zarobić. Jakieś sugestie co do źródeł, z których czerpać wiedzę? Jakiś aalmanach albo coś w tym stylu?

addict
addict
Originally Posted by Fresh'n'Funky
Cholera, to chyba muszę zacząć zgłębiać tajniki MLB, bo znam tylko czołowe drużyny, a zauważyłem, że można nieźle na MLB zarobić. Jakieś sugestie co do źródeł, z których czerpać wiedzę? Jakiś aalmanach albo coś w tym stylu?

Raczej niezle stracic. Do MLB trzeba lat, zeby zglebic wiedze, pozanc zawodnikow, trendy, warunki, stadiony itp. To jest najbardziej nieobliczalny ze sportow amerykanskich, a moglbym powiedziec, ze jeden z najbardziej nieobliczalnych na swiecie. Ja osobiscie interesuje sie MLB od mniej wiecej 6 lat a czuje sie jak w przedszkolu tego sportu. Tu nie ma poradnika, zlotych regol, uniwersalnych srodkow, a juz na pewno nie istnieje cos takiego jak pewniak. Jesli wciagnie cie ten sport to szybko to dostrzezesz. Polecam na poczatek ostatni link w poscie Prezesa. Bardzo pouczajacy dla nowych, jak i dla "starszych" ;-)
Jesli ci to za malo to po prostu przesledz sobie kolejne wyniki poszczegolnych druzyn z ubieglych sezonow i zobaczysz jak to wyglada.

Na marginesie: Pamietam kilka lat temu jak znalazlem swoja "zlota" druzyne: Arizona. Grali bardzo schematycznie: WWl WLL WWl WlW Wll WlW... po prosu progresja 3 stopniowa na przelamanie. Duzo kasy na tym zarobilem, ale w nastepnym sezonie juz sie to nie powtorzylo, za to znalazlem inny sposob obstawiania: under/over 3,5 w Pinnacle. Do czasu az sie polapali, ze zbyt latwo jest wytypowac cokolwiek. Czasami trzeba tylko dobrze poszukac i miec glowe na karku smile

Celtic Glasgow FC
Celtic Glasgow FC
Ja uważam, że najlepiej grać na OVER/UNDER. Tutaj wystarczają moim zdaniem tylko "suche statystyki", które można znaleźć choćby na ESPN.
Ofensywa i defensywa zespołu oraz indywidualne wyczyny zawodników przeciwko danym ekipom to wszystko, czego potrzeba do szczęścia, aby zagrać na inningi.

Strona 1 z 11 1 2 3 10 11

Moderatorzy  rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
8 zarejestrowanych użytkowników (11kera11, rafal08, aker, forty, alfa, burbon, Lukasz111, kamel), 2,649 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,277
Posty5,829,399
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025