|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
chce ladowac urzadzenie przez USB
jak wylacze komputer bedzie dalej sie przez ten interfejs ladowac? jeśli wyłączysz tylko komputer powinno urządzenie być dalej ładowane. co innego jak odłączysz zasilanie od kompa  niekoniecznie - zeby po wylaczeniu komputera urzadzenie sie ladowalo przez interfejs usb trzeba uaktywnic - jakos (?) taka opcje
|
|
|
|
|
?
|
|
?
nikt nic nie doradzi?????? 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Panowie, kto wie o co w tym wszystkim kaman. Będę dozgonnie wręcz wdzięczny. [Linked Image] [ img405.imageshack.us]
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
wpisz litery gdzie widzisz jebane koty  albo poczekaj do 24 wtedy jest free
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Podziękował. Właśnie myślałem o co chodzi z tym "cat below", a żem głupi jak but, to i nie zakumał. Kłaniam się w pas.
|
|
|
|
|
Marcos Baghdatis
|
|
Marcos Baghdatis
Panowie i panie sprawa wygląda nastepująco: Mam internet neostrade. Jest ona na kumpla i dzięki zakupionemu routerowi, który stoi u kolegi rozbijamy sygnał na 4 osoby i idzie po kablu "skrętka" prosto do Lana w moim laptopie. Router jest taki ROUTER ADSL ASMAX AR 904U. Zakupiłem AP Edimax http://www.sklep.abad.pl/index.php?type=show_prod&id=27786Chciałem aby kabel, który dotychczas był w lapie był podłączony do AP, a mój laptop na zasadzie Wi-Fi łączył się z netem poprzez AP. Niestety mimo usilnych starań, u mnie to nie działa. Mam połącznie z AP, wchodzę do konfiguracji AP przez Wi-Fi, niestety Ap nie chce się połączyć a raczej odbierać pakietów z routera u kolegi. Co ciekawe tylko u mnie w domu są takie problemy, wszędzie indziej działa z automatu. Wszystkie lampki się palą, sieć bezprzewodowa działa poprawnie, lączność znakomita, miliony razy zmianiłem konfigurację IP, bramy domyslnej czy Dhcp. Czy ktoś ma pomysł żeby to działało?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
szukam programu ktory jest w stanie wyciac kawalek filmu, od momentu X do momentu Y, z zachowaniem dzwieku i kompresji  pozdr
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Panowie i panie sprawa wygląda nastepująco: Mam internet neostrade. Jest ona na kumpla i dzięki zakupionemu routerowi, który stoi u kolegi rozbijamy sygnał na 4 osoby i idzie po kablu "skrętka" prosto do Lana w moim laptopie. Router jest taki ROUTER ADSL ASMAX AR 904U. Zakupiłem AP Edimax http://www.sklep.abad.pl/index.php?type=show_prod&id=27786Chciałem aby kabel, który dotychczas był w lapie był podłączony do AP, a mój laptop na zasadzie Wi-Fi łączył się z netem poprzez AP. Niestety mimo usilnych starań, u mnie to nie działa. Mam połącznie z AP, wchodzę do konfiguracji AP przez Wi-Fi, niestety Ap nie chce się połączyć a raczej odbierać pakietów z routera u kolegi. Co ciekawe tylko u mnie w domu są takie problemy, wszędzie indziej działa z automatu. Wszystkie lampki się palą, sieć bezprzewodowa działa poprawnie, lączność znakomita, miliony razy zmianiłem konfigurację IP, bramy domyslnej czy Dhcp. Czy ktoś ma pomysł żeby to działało? DNS'y TPSA wpisales?
|
|
|
|
|
Marcos Baghdatis
|
|
Marcos Baghdatis
gdzie w AP? i jakie to DNS-y 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tak w AP, a DNS'y najlepiej TPSA'owe 
|
|
|
|
|
aka Schranzer
|
|
aka Schranzer
szukam programu ktory jest w stanie wyciac kawalek filmu, od momentu X do momentu Y, z zachowaniem dzwieku i kompresji  pozdr zawsze używałem virtualdub, kompresja do avi, mpg etc.
|
|
|
|
|
Marcos Baghdatis
|
|
Marcos Baghdatis
nie ma takiej możliwości gdyż w AP nie ma miejsca na wpisanie DNS, jedynie w karcie Wi-Fi
czy tzw DHCp powinno być włączone bądź wyłączone na routerze bądź AP
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wydaje mi sie, ze jezeli wlaczysz na routerze opcje DHCP czyli dynamiczne przyporzadkowywanie adresow to adres zarowno na AP jak i Twoim lapku - karcie, zostanie przyporzadkowany automatycznie i powinno smigac.
Jezele nie to wylacz DHCP na routerze, w AP wpisz adres wewnetrzny sieci, na karcie w swoim lapku rowniez wpisz tej samej klasy co na AP i dopisz DNS'y TPSA'owe.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ale z drugiej strony jak wylaczysz DHCP na routerze to reszta ludzi korzystajacych z polaczenia bedzie musiala rowniez sobie sama definiowac adresy - nie beda mogli miec tego z automatu. Wiec lepiej zostaw DHCP na routerze - jezeli automatycznie na karcie WI FI przyporzadkowalo Ci adres to spisz go i przejdz na opcje recznego definiowania IP - wpisz ten adres i dopisz DNS'y TPSA'owe.
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Moze ktos moze polecic fajny program do linkow. Uzywalem linkmana, ale juz z niego zrezygnowalem. Czy ktos ma cos ciekawego do polecenia?
|
|
|
|
|
Marcos Baghdatis
|
|
Marcos Baghdatis
Niestety nocny cokolwiek nie wpisze nie odbiera pakietów od kumpla. Wszystko działa, Wi-Fi, AP, połączenia są doskonałe. Idę do sklepu u nich działa z moim lapem i AP. U mnie niestety nie, znam się na tym słabo i po prostu jeśli nie przyjdzie specjalista i tego nie zorbi to ja sobie nie poradzę.
|
|
|
|
|
Tenis Trader
|
|
Tenis Trader
Poleci ktoś jakąś stronę do wyszukiwania plików na rapidshare, speedyshare i innych tego typu serwisach ?
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Poleci ktoś jakąś stronę do wyszukiwania plików na rapidshare, speedyshare i innych tego typu serwisach ? dla mnie najprosciej w wyszukiwarce google.com do kazdej szukanej rzeczy dopisac nazwe serwera..
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|