|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
to ze matura to bzdura to ja mowilem dawno temu, strach wiadomo zawsze ejst w koncu to wazny egz... ale powiem tylko ze jesli ktos zdaje polski na podstawowym i go nie zda to jest najwiekszym baranem o jakimbym slyszal. wyprawcdowanie lenie wody-nawet nie trzeba czytac streszczen tylko zanalizowac fragment, rozumienie tekstu to dla inteligentnych pestka i spokojnie te 30% mozna zdobyc. wszystki powodzenia  
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ja stawiam na "Zbrodnie i kare" ze jutro bedzie 
|
|
|
|
|
Speedway Liga
|
|
Speedway Liga
ja stawiam na "Zbrodnie i kare" ze jutro bedzie  Lub Pan Tadek
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ja stawiam na "Zbrodnie i kare" ze jutro bedzie  Lub Pan Tadek Tadek  ale ZiK mogl bym przyjac. Tak samo tematyke wojenno-obozowa.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Tadek to już wole żeby dali Esemralde
Ja biore wszystko procz Potopionych Lalek z Tadkiem itp
|
|
|
|
|
Porucznik
|
|
Porucznik
dlaczego ten Gombrowicz napisal tak debilny utwor jak Ferdydurke?  za duzo wzial, natchnelo go zeby napisac i teraz sie spoleczenstwo meczy  pamietam, jak nasza polonistka opowiadala nam troche o Gombrowiczu, ze mial slabosc do brania tego i owego, na co jeden kumpel podrzucil pomysl, ze na nastepna lekcje on moze troche stuffa przyniesc, tez wezmiemy, spalimy to moze wszystko zrozumiemy  Utwór trochę skopany ale nie ma się czemu dziwic  Do tego motanina z tytułem  Czemu taki a nie inny  Co oznacza .. Słyszałem chyba 3 wersje z których każda jest wielce prawdopodobna. a to?
"Tymczasem Miętus prowadzi pogawędkę z parobkiem Walkiem, który przyznaje, ze często bierze w gębę od dziedzica. "
padlem  Bardzo mocne stwierdzenie 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
http://forum.matura.pl/viewforum.php?f=22 http://webmaster.waw.pl/matura/przecieki_matura_polski.php"Temat wypracowania #1 Rozwiń cytat "nam strzelać nie kazano" w oparciu o wystep reprezentacji Polski na Mistrzostwach Świata 2006r Temat wypracowania #2 W oparciu o trzecią część Dziadów rozwiń wątek "Spieprzaj dziadu". Powołaj się na życie codziennie i treść lektury. Synteza sztuk "Ona naje*ana tańczyła na stole, a my napie**oleni, o żesz ku*wa ja pie**olę" - na podstawie cytatu rozwiń myśl: "Polacy nie gęsi, iż swój język mają"  Powodzenia.
|
|
|
|
|
Speedway Liga
|
|
Speedway Liga
hmmm to ja biore 1  pewka
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Z Polskiego wszystkie streszczenia przerobione. Czas na WOS i niemiecki.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Z Polskiego wszystkie streszczenia przerobione. Czas na WOS i niemiecki. WOS poziom podstawowy? Ja tylko podręcznik z WOS-u przeczytam. Tego przedmiotu nie da się nie zdać.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
WOS podstawowy. Wiem, że trzeba być mega uzdolnionym, żeby nie zdać ale powtórzyć sobie trzeba.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Z Polskiego wszystkie streszczenia przerobione. Czas na WOS i niemiecki. hah ja nawet nie zaczalem  jedynie Tango powtorzone 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
siostra dzisiaj sie uczyla 2 godziny i juz mowi, ze po na dobre i na zle odpoczywa pisze wos rozszerzony a jeszcze tydzien temu nie wiedziala ilu poslow jest w sejmie ja czy mama sie chyba bardziej przejmujemy niz ona 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Ja sie przyznam szczerze zaczyna mnie łapac stres i panika że nie zdaże bo sie co chwile rozpraszam  Skonczyłem Potop (to co mam wiedziec to przemiana Kmicica i jego milosc z Olenka) Nic wiecej? I ktore rozdzaily z nad niemnem?
|
|
|
|
|
GRILL MASTER
|
|
GRILL MASTER
"...już za dzień matura..."  powodzenia 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Ja sie przyznam szczerze zaczyna mnie łapac stres i panika że nie zdaże bo sie co chwile rozpraszam  Skonczyłem Potop (to co mam wiedziec to przemiana Kmicica i jego milosc z Olenka) Nic wiecej? I ktore rozdzaily z nad niemnem? freagment przy mogile Jana I cecyli, i przy mogile powstanców, ktore konkretnie to se musisz sam poszukac 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
kilkanascie godzin wam zostalo, połamania piór 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Potopu nie ma na maturze przecież :>
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja sie przyznam szczerze zaczyna mnie łapac stres i panika że nie zdaże bo sie co chwile rozpraszam  Skonczyłem Potop (to co mam wiedziec to przemiana Kmicica i jego milosc z Olenka) Nic wiecej? I ktore rozdzaily z nad niemnem? freagment przy mogile Jana I cecyli, i przy mogile powstanców, ktore konkretnie to se musisz sam poszukac  informator maturalny mowi co innego, mianowicie: - Eliza Orzeszkowa "Nad Niemnem" - fragmenty z tomu III: rozmowa Andrzejowej Korczyńskiej z synem, rozmowa Benedykta Korczynskiego z synem
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|