|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ustny angielski podstawowy to banal. Jak sie umie poslugiwac tym jezykiem to izzi  tak przynajmniej slyszalem  gorzej z polskim  jakas glupia prezentacja, czytac to tego jakies ksiazki, uczyc sie prawie ze na pamiec paplaniny ktora sie odbebni w 15 minut i zapomni...bez sensu. Jakby im pisemny nie wystarczyl. I tak nigdzie tego nie biora prawie...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ktos mi powiedzial, ze na tronie cke jest 10 przykladowych zadan z ustnego. Moze mi ktos jak wie dac link do nich, bo nie moge znalezc.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mam pytanie czy kots z Was zdawal juz angielski podstawowy ustny. Wszyscy mowia ze to banal, ale mam pewne watpliwosci. Gdzie moge znalezc opisy uczniow co do tematow na ustnym ? 2 lata temu na ustnym angolu podstawowym podczas opisywania zdjecia powiedzialem: "She is driving na lesson." Komisja popłakała sie ze śmiechu i dostalem 16 punktów.  ustny parodia. mialem maxa wystarczy mowic na zasadzie kali mowi kali je i nie masz prawa nie zdac.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mam pytanie czy kots z Was zdawal juz angielski podstawowy ustny. Wszyscy mowia ze to banal, ale mam pewne watpliwosci. Gdzie moge znalezc opisy uczniow co do tematow na ustnym ? Miałem w piątek ustny anglik, uzyskałem 17/20. Warto podkreślić, że jestem noga z języka angielskiego, więc nie masz się czego obawiać.  tu masz coś o ustnej tegorocznej: http://www.ang.pl/Matura__4.htmlJutro mam ustny polak i z tym akurat może być już problem.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ustny podstawowy z angielskiego to kompletna bzdura.. Ja w zeszłym roku miałem coś z przyczepą kempingową.. I zapomniałem jak jest owa przyczepa.. I powiedziałem "I need... you now... house on wheels" i miałem 19/20..
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
http://wiadomosci.onet.pl/1747538,11,item.html
Kazimierza Przerwy-Tetmajera "Któż nam powróci" tu się zgadza u nas nie był omawiany pomimo tego że uczyłem się w technikum i mieliśmy więcej czasu.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
http://wiadomosci.onet.pl/1747538,11,item.html
[quote][...]Jego zdaniem błąd autorów testu to dla młodego pokolenia sygnał, że ci którzy powinni być autorytetami, nie umieją przygotować sprawdzianu, a nawet nie znają dobrze "Lalki".[...]/quote]
Zenada! Nic tylko wyjechac w pizdu z tego zascianku. Najsmieszniejsze, ze pewnie nikt za to nie odpowie, podobnie jak za przygotowanie egzaminu dla gimnazjalistow. Czy tak jest wszedzie w cywilizowanym swiecie czy tylko u nas Ci na gorze maja w d*pie tych na dole?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jedna matura, dwa tematy i dwie watpliwosci i niedociagniecia smiac sie czy plakac? zeby tego bylo malo, to jeszcze niedociagniecia CKE w tescie gimnazjalnym. 2008 rokiem porazki polskiego szkolnictwa...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
rok temu byly pomylki na wosie ;]
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
kto biole zdawał? dzis widzialem arkusz rozszerzonej.. jakbym dostał to rok temu to bym wyszedł z sali, terminy ktore slyszalem poraz pierwszy a paru rzeczy dowiedziałem sie dopiero na studiach. gratulacje dla układających, szczescia zdajacym...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
no jutro jade z Matma jak z taczka gnoju ;]]]]
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
ach i w końcu matma  zobaczymy jak pójdzie 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ogladaliscie dzien dobry TVN? wspolautorka matur mowi, ze pytana byly zle ukladane przyznaje sie, ze ten klucz to jeden wielki blad bla bla bla a ja sie pytam: KTO ZA TO ODPOWIE?  moze jakas komisje zwolac, bo tylko to potrafia robic w tym glupawym kraju
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
kurde.. jebnalem sie na prawdopodobienstwie(zle tresc zadania przeczytalem) i na procentach.. Pfff... 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dzisiejsza matma w porownaniu do zeszlorocznej to banal  na pewno procentowo bedzie wiecej osob ktorzy zdali 
|
|
|
|
|
Wodzirej
|
|
Wodzirej
tak, matematyka była prosta 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
zgadzam sie ze raczej latwo zdac mat roz w tym roku, ale bylo kilka zadan trudniejszych. Jednak w tym roku niktw zasadzie do konca nie wiedzial co bedzie na maturze. Glupota ze uczylismy sie przez 3 lata normalnego materialu a praktycznie w polowie 3 klasy mowia nam ze nie ma paru istotnych rzeczy, ktore i tam przerobilismy (chodzi mi glownie o pochodne).
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
zgadzam sie ze raczej latwo zdac mat roz w tym roku, ale bylo kilka zadan trudniejszych. Jednak w tym roku niktw zasadzie do konca nie wiedzial co bedzie na maturze. Glupota ze uczylismy sie przez 3 lata normalnego materialu a praktycznie w polowie 3 klasy mowia nam ze nie ma paru istotnych rzeczy, ktore i tam przerobilismy (chodzi mi glownie o pochodne). wlasnie, wlasnie. Juz w zasadzie mogli zostawic dla naszego rocznika to wszystko i od za rok wyrzucic wszystko. Jednak mam nadzieje, ze na studiach sie ta wiedza przyda  Sama matura ok. Jednego zadania tylko nie dokonczylem, reszta spoko wyniki, zadnym schodkowych tasiemcow, wiec pozytywnie 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|