Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 1 z 3 1 2 3
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Sprawa jest następująca:
Chcę kupić nowego laptopa, mogę na ten cel przeznaczyć do 2,7-2,8k.
Raczej chciałbym kupić lapka w iComie (pełna oferta http://www.icom.eu/ ).

Laptop ma głównie służyć do prac biurowych i przeglądania internetu i pokera, jednak chciałbym, żeby w przypadku chęci zagrania w jakąś grę można było cały proces na laptopie zastosować, więc przydałaby się przyzwoita grafika, aczkolwiek tutaj na przyzwoitej chciałbym skończyć wink (Byle Manager sprawnie działał i od czasu do czasu można było w jakąś sportową zręcznościówkę na niewygórowanych detalach pograć).

Jaki zestaw moglibyście polecić?
Na co zwrócić uwagę przy zakupie laptopa?

Będę wdzięczny za każdą radę piwo

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W tej cenie co piszesz to możesz przebierać ile chcesz.
Każdy spełni Twoje oczekiwania.
Jakaś prosta grafika styknie spokojnie jeśli nie zamierzasz grać w nowe gry.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Spróbuj wziąć bez Visty, będą jaja wink
A swoją drogą polecam system Ubuntu zamiast Windozy.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by micha$
Spróbuj wziąć bez Visty, będą jaja wink
A swoją drogą polecam system Ubuntu zamiast Windozy.

Ubuntu nie znam ale co do Visty sie zgadzam. Jeśli jest możliwość to najlepiej brać XP. O wiele lepiej chodzi niż ten cudak Vista ...

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Vista laugh

Aplikacją, która u mnie na lapie za cholerę nie chce z nią współpracować jest... IE laugh

I to powinno wystarczyć za cały komentarz do Visty wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ja od początku przymierzałem się do XP. Nawet nie miałem zamiaru użerać się z dziurawą Vistą smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Wszyscy ak pieprzycie na ta Viste jakbyście nie wiem jak sie znali :/ ...jak wchodziło XP to też wszyscy tak gadali, że 98SE na zawsze i nigdy na XP nie wsiądę ...spokojnie, jeszcze Vista was dorwie, ja siedzę na niej od ponad pół roku i zachwalam sobie, fakt jest w niej jeden wkur***jacy mnie bład, ale cała reszta.... super smile i wszystko działa

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
ale muli strasznie, nie wiem jak dziala na sporej ilosci ramu ale widzialem na 1 gigowym smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ciekawe dlaczego polowa klientow empiku ktorzy zwracaja nie dzialajace gry ma viste grin

!
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
! Offline

!
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
! Offline
polecam!

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by gnacik
Wszyscy ak pieprzycie na ta Viste jakbyście nie wiem jak sie znali :/ ...jak wchodziło XP to też wszyscy tak gadali, że 98SE na zawsze i nigdy na XP nie wsiądę ...spokojnie, jeszcze Vista was dorwie, ja siedzę na niej od ponad pół roku i zachwalam sobie, fakt jest w niej jeden wkur***jacy mnie bład, ale cała reszta.... super smile i wszystko działa

A co takiego cudownego ma Vista czego nie ma XP?
Jakieś tam małe udogodnienia są ale nic poza tym. Nie będę wspominał tych wodotrysków graficznych bo to i w XP da radę zrobić.
A tak poza tym to Vista wymaga porządnego sprzętu, często zamula nawet na niezlym kompie i ma jeszcze dziury, które pewnie poprawią za jakiś czas.
XP masz sprawdzony bo już z SP2 chodzi naprawdę elegancko.

A Vista to taki wynalazek, który jak zwykle MS wypuścił na rynek za szybko. Ale cóż - mają taki układ z producentami, że wszystko już niemal idzie jedynie z Vista. I w ten sposób na świecie są miliony ludzi, którzy zapłacili za to aby być testerami MS Vista.

Naprawdę ludzie, których znam nie są zbytnio zachwyceni Vistą. Może to jeszcze kwestia przyzwyczajenia ale jak do tej pory to jedynie mnie wkurzał ten system gdy musiałem z niego korzystać.
Gdybym teraz kupował laptopa to jedynie z XP albo bez systemu. Vista mi nie jest do niczego potrzebna.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Asus.... powodzenia smile tylko Dell i HP smile polecam któryś z Pavilionów smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by gnacik
Asus.... powodzenia smile tylko Dell i HP smile polecam któryś z Pavilionów smile

Czemu? Ja jakoś nie słyszę aby ludzie narzekali na Asusy.
A co do HP - różnie to bywa i Pavilion nie jest akurat taki idealny.
A co do Della - podobny taki bezawaryjny. Hmm, gdy byłem w USA to na 3 osoby, które tam kupiły Delle, 2 z nich składały od razu reklamacje bo były problemy z laptopami. A sprzęt nowy od producenta. I gdy rozmawiałem z Amerykanami to nie byli jakoś szczególnie zachwyceni z Della. Ta firma nie budowała wizerunku na trwałości. Raczej na łatwości konfiguracji i niższych cenach.
Jeśli chodzi o bezawaryjność to chyba najlepiej tu wypada Lenovo/IBM.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Generalnie wszystko zależy od konkretnego modelu, a od marki już trochę mniej.

Podam przykład, może z trochę innej beczki.

Kupiłem parę lat temu PC, w tym samym sklepie i mniej więcej w tym samym czasie moja koleżanka również kupiła kompa. Jej do dzisiaj działa on bez zarzutu. Z kolei w moim po kolei sypały się karta graficzna, dysk i płyta główna. A niektóre podzespoły mieliśmy takie same.

Obecnie korzystam z lapa Toshiby i, odpukać, nie mogę złego słowa powiedzieć.

H
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
H Offline
XP+SP3 oraz UBUNTU. Co do laptopa to polecam to forum:

http://www.nhl.pl/

Ja osobiście mam kadłubka fl90: C2D T7300 2.0Ghz 2giga ramu, gradfa 8600GTm 256ram ddr2 dysk 160giga wi-fi i podstawa do tego. Ja za cos takiego dalem 7 miesiecy temu 3700 teraz spokojnie za 2600-2700 z lepsza matryca wyrwiesz. Jedyna wada nie robi wrażenia z zewnątrz . Ale mi chodzilo o wydajność a nie o piękno. Gierki smigaja az miło wlasnie Grida mecze 30-40fps w medium ustawieniach jest dla mnie zadowalajace.N wiekszych detalach 20-25fps co tez jest dobrym wynikiem.

A7
A7

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Dżem robią z biedronki to i laptopy też:

[Linked Image]

http://www.biedronka.pl/str/2/i/20.php

D
Pooh-Bah
Pooh-Bah
D Offline
Biedronka laugh

Strona 1 z 3 1 2 3

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
12 zarejestrowanych użytkowników (aker, ANZELMO, Sensei, rafal08, betowiec, latajaca_holenderka, JelineK, burbon, forty, rymoholik, alfa, 11kera11), 1,648 gości, oraz 5 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,280
Posty5,831,466
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025