|
|
old hand
|
|
old hand
Panowie - sprawa życia-wrzućcie parę linków gdzie można obejrzeć w internecie mecz Polska-Austria. Z GÓRY WIELKIE DZIĘKI - PILNE !!!
|
|
|
|
|
member
|
|
member
to znaczy ze wkoncowym rozrachunku co sie liczy do awansu gdy druzyny maja jednakowa ilosc punktow?
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Witam W przypadku gdy po zakończeniu fazy grupowej dwie lub wiecej druzyn bedzie miało taką samą liczbe punktów i taką samą liczbe zdobytych i straconych bramek a dodatkowo miedzy zainteresowanymi zespołami padł remis w fazie grupowej stosuje się następujące kryterium: Dodaje sie punkty zdobyte przez druzyne w kwalifikacjach do MŚ 2006 i do EURO2008 a potem dzieli sie przez liczbe spotkan rozegranych w tych eliminacjach. Kto ma wieksza srednia ten awansuje, jezeli i ten współczynnik jest identyczny - wtedy nastepuje losowanie: ))))) Jezeli panowie znacie podstawy angielskiego można o tym przeczytać w tym miejscu http://www.uefa.com/newsfiles/19079.pdfWSZYTSKO TO JUŻ w JEDNYM Z DZIAŁÓW POSWIECONYCH EURO 2008 - NAPISAŁ LOGAN ( DZIEKI ) Zadałem sobie trud i podliczyłem te punkty: ) CHORWACJA 29 pkt + 24 pkt ( meczy rozegranych 22 ) AUSTRIA 15 pkt + nie grała ( meczy rozegranych 10 ) POLSKA 28 pkt + 24 pkt ( meczy rozegranych 24 ) Niestety Panowie muszę was zmartwić ten punt tez nie działa na naszą korzyść: Tabela wtedy przedstawiała by się następujaco: 1 CHORWACJA - wspołczynnik 2,409 2 POLSKA - wspołoczynnik 2,166 3 AUSTRIA - wspólczynnik 1,5 Zrobiłem te małe wyliczenia choć nie sądze aby w ostatecznej klasyfikacji były potrzebne... (...) ale... Napisze zasady wyraźnie: Zeby byly karne to:-Dwie druzynki (nie więcej) musza skonczyc mecz z taka samą ilości punków (po 3 meczach), mecz miedzy tymi druzynami NIE musi sie skonczyc remisem. -Te dwie druzynki musza miec tyle samo goli strzelonych (w 3 meczach), gole stracone i roznica goli się nie liczy. -Te dwie druzynki muszą grac ze sobą ostatni (trzeci) mecz w swojej grupie. Gdy którykolwiek z tych punków nie jest spełniony, to nie ma karnych, tylko decyduje w kolejności: [zasady tutaj już dotyczą 2, 3 lub nawet 4 drużyn] 1) liczba punktów zdobytych w meczach między tymi drużynkami 2) różnica goli w meczach między tymi drużynkami3) liczba goli strzelonych [to dla 3 lub 4 drużyn] 4) różnica goli ze wszystkich meczy grupowych 5) liczba goli strzelonych we wszystkich meczach grupowych 6) >współczynnik uefa< 7) fair play 8) losowanie Wiec nie straszmy tak bardzo współczynnikiem, raz ze daleka droga zeby go uzyć, a dwa to ze w przypadku polski to: a) albo pomoże polakom (bo mamy lepszy współczynnik niż austria), b) prawie napewno nie zostanie użyty u polaków i chorwatów, bo żeby tak się stało to musiałą by się znalesc jeszcze trzecia druzyna z ta sama ilościa pkt c) albo wogole nie bedzie interesował polaków bo albo będa mieli juz awans albo będą się pakować do domu  ^niemców nie biore pod uwage. Gdy mecz PL - chorwacja zakonczy sie remisem i beda mieli tyle samo pkt i bramek strzelonych(a nie różnicy) po 3 meczu to będa karne. Dodatkowym Tak więc ten współczynnik albo może pomóc polsce, albo wogole polski nie bedzie obchodził.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Panowie - sprawa życia-wrzućcie parę linków gdzie można obejrzeć w internecie mecz Polska-Austria. Z GÓRY WIELKIE DZIĘKI - PILNE !!! Zainstaluj to: http://www.programosy.pl/program,ipla.html Trzeba sie zarejestrować ale to zaden problem. Mecze z Polsatu. Dobra jakość. Tutaj inne mozliwości: http://www.soccer-live.pl/transmisje.php?id=pon-piaCo do składu: ciekawie z tym Saganem. Smolarek nie grał dobrze więc może i lepiej, że on nie gra najbardziej wysunięty ...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jest skład. Artur Boruc - Marcin Wasilewski, Mariusz Jop, Jacek Bąk, Michał Żewłakow - Euzebiusz Smolarek, Dariusz Dudka, Mariusz Lewandowski, Jacek Krzynówek - Roger - Marek Saganowski.
Saganowski - Leo WHYYYYYYYY??????!!!!!! (obym odszekiwał wieczorem :)) SAganowski dlatego, że to jedyny środkowy napastnik, który jest w stanie podjąć walkę ze środkowymi obrońcami. Smolarek marnuje się jako jedyny wysunięty pomocnik. Mi się skład podoba.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jest skład. Artur Boruc - Marcin Wasilewski, Mariusz Jop, Jacek Bąk, Michał Żewłakow - Euzebiusz Smolarek, Dariusz Dudka, Mariusz Lewandowski, Jacek Krzynówek - Roger - Marek Saganowski.
Saganowski - Leo WHYYYYYYYY??????!!!!!! (obym odszekiwał wieczorem :)) A kto niby ma tam zagrać ? Łobo słabiutki, Piszczek kontuzja, więc na skrzydło musiał pójść Smolarek. W ataku kontuzja Żurawia. Zostają więć Sagan i Zahorski. Wybór jest chyba prosty.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Przegladam .czytam informacje o dzisiejszym meczu i niestety coraz bardziej wychodzi mi wariant pesymistyczny. czykli Porazka POLSKI a to dlaczego. - 1 gospodarz ME odpadl ,dzisiaj odpadnie 2 ? teoretycznie powienien i mam nadzieje ze POLSKA wygra tospotkanie .ale biorac pod uwage ostatnie nasze wystepy na duzych imprezach to dopiero gralismy swoje w 3 meczu gdy jzu wszsytko pylo rostrzygniete. Boje sie ze nasie sie usztywnia i dupe umocza . wprawdzie potrafimy grac mecz z nozem na gardle ale w eliminacjach.. Wiadomo ze jak gospodarz szybko odpada z jakiejs imprezy to izyski z calego cyrku sa duzo mniejsze niz zakladali sobie organizatorzy. Kolejna sprawa plaga kontuzji w naszym zespole ,to az nie do pomyslenia ze na euro jedzie 23 niby w 100% zdrowych pilkazry a na dzien dzisiejszy 5 poza gra bo maja kontuzje !!!! Co do stanu zdrowia innych tez mam powazne ale... lewandowski niby bedzie stanie grac ,ale co to za gra jak bedzie myslal o kostce czy mu nie wysiadzie po 15 min gry!! Kolejna spraw to kondycja naszego calego zespolu w meczu z Niemcami bylo wyraznie widac ze jestesmy slabsi fizycznie /kondycyjnie co by nie gadac sil w koncowce braklo. Austrai ganiala cale 90minut za Chorwatami i porownujac te 2 spotkana wypadamy raczej przecietnie kondycyjnie przy Austryjakach-moga nas zabiegac. A zeby tego bylo malo to jeszce tragedia w Klagenfurcie ,byly reprezentant polski Adam Ledwoń nie żyje  [*] - nie jestem przesadny z bytnio ale to wydarzenie biore jak bardzo zly znak... Tak bardzo jak moje serce che aby Reprezentacja wyszla z grupy lub chociaz zdobyla 3 punkty tak rozum zupelnie w 2 strone ...  obym sie mylil w kazdej kwesti i oby polska to wygral ale naprawde nie mam przekonania do dzisiejszego meczu.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
SAganowski dlatego, że to jedyny środkowy napastnik, który jest w stanie podjąć walkę ze środkowymi obrońcami. Smolarek marnuje się jako jedyny wysunięty pomocnik. Mi się skład podoba. Mnie również  Ciekawy jestem czy w sytuacji ,gdy wyelinowany został juz jeden ze współgospodarzy, nie bedzie pomocy z gwizdkiem dla tego drugiego. Mam nadzieje ,ze Polacy szybko strzela bramkę, to pozwoliłoby na spokojniejszą grę i szukanie nastepnych szans w kontrach. Co prawda wygrac nie musimy, no chyba ,ze Chorwaci powiozą Niemców. Tak czy owak dobrze ,ze gramy o 20:45 ,znajac wynik poprzedniego meczu.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dla mnie ten argument z gospodarzami jest śmieszny. Wczoraj odpadł pierwszy dziś odpadnie drugi  Jeżeli już przywołujecie argumenty z zyskami dla gospodarzy to odbijam piłkę i zastanówcie się na jakim meczu można mieć większe zyski? Portugalia - Chorwacja czy Portugalia - Austria (grająca delikatnie mówiąc przeciętnie). Oczywiście patrząc z perspektywy całej Europy. Gospodarze i tak się wzbogacili. Co się stanie jak odpadną? Nic.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja sproboje na Live nieco pocisnac mecz Chorwatow z Niemcami ... a Co do polski to sie zobaczy , ale strasznie zalatuje Wygrana Austri lub remisem ... 
|
|
|
|
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
|
|
Mecz niemcow tez da sporo informacji, postawie dopiero po tym meczu, spodziewam sie wygranej niemcow dosc latwo, a nastepnie wygranej polski, ale wlasnie od tego meczu uzalezniam pick na polske.
|
|
|
|
|
|
|
Jak tak dalej pojdzie to... Trzeba liczyc ze Chorwacja zagra druga polowe tak fatalnie jak z Austria... Bo jesli sie to utrzyma to oznacza ze przegralismy mecz z Niemcami, z tak slabymi niemcami.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Co prawda wygrac nie musimy, no chyba ,ze Chorwaci powiozą Niemców. Tak czy owak dobrze ,ze gramy o 20:45 ,znajac wynik poprzedniego meczu. Teraz musimy 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jak tak dalej pojdzie to... Trzeba liczyc ze Chorwacja zagra druga polowe tak fatalnie jak z Austria... Bo jesli sie to utrzyma to oznacza ze przegralismy mecz z Niemcami, z tak slabymi niemcami. Jesli sie utrzyma to można równiez powiedziec ,ze Austria jest lepsza od Niemców 
|
|
|
|
|
|
|
No dla nas juz po zawodach co by nie mowic, nawet jesli rozpykamu austrie to w ostatnim meczu hitlerowski gienek i tak ustawi  ehhh, po jednym meczu...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Szkoda tej jednej bramki bo do pełni szczęscia brakowała wygrana z Austrią i 3-1 z Chorwacją. Wtedy byśmy pomachali Niemcom z drugiego miejsca
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Z Chorwacją bedzie trza jakas ustawke zalatwic 04': Skandynawowie wyeliminowali Italie 08': Słowianie eliminuja Wermachty.  Remis w meczu Chrowacji - mielismy sprawe jasno - konieczna wygrana z Chorwacja. Teraz to nam nawet wygrana awansu nie da , jak sie pewne rzeczy zachowaja
|
|
|
|
|
Live fast, die young
|
|
Live fast, die young
04': Skandynawowie wyeliminowali Italie 08': Słowianie eliminuja Wermachty.  nie ma takiej opcji...Niemcy, jesli wygraja na z Austria na 100% wychodza z grupy. My musimy wygrac conajmniej 2 bramkami z Chorwacja (i pokonac Austrie), zeby wyjsc.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Czyli dla Polski już po EURO ?? eh Ciągle wierze w cuda. Ale coraz mniej
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Z Chorwacją bedzie trza jakas ustawke zalatwic 04': Skandynawowie wyeliminowali Italie 08': Słowianie eliminuja Wermachty.  Remis w meczu Chrowacji - mielismy sprawe jasno - konieczna wygrana z Chorwacja. Teraz to nam nawet wygrana awansu nie da , jak sie pewne rzeczy zachowaja Z Chorwatami jedyna ustawka byłaby możliwa jakby Niemcy w ostatnim nie wygrali z Austrią a w to nie wierzę Oczywiscie my dzisiaj musimy wygrać
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|