Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 2 z 5 1 2 3 4 5
L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Bo zamiast poswiecac sie w pracy, analizowalbys spotkania, siedzial na necie na live etc

Bonus: Unibet
C
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
C Offline
A jakby interesowal mnie film, to zamiast poswiecac sie pracy ogladalbym filmy i czytal recenzje wink

Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Originally Posted by codi
Originally Posted by style
a może to własnie zadecydowało że nie zostałeś przyjęty....postawmy się w roli managera/kierownika, czy chcialbys by Twoj pracownik miał takie zainteresowania/hobby jak zakłady bukmacherskie?Bo ja na pewno nie:)

A niby czemu?

Bo pracodawca patrzy aby ze wszystkich stron sie zabezpieczyc i taki pracownik bedzie potencjalnie tym ktory siedzac w pracy bedzie sie zajmowal swoimi zakladami, czyli bedzie marnowal czas za ktory ma placone.

Przyklad pierwszy z brzegu.
Wspolne zainteresowania z szefem to jedno, a kasa lozona na takiego pracownika musi sie zwrocic do firmy, proste.

Pracodawca dajac zatrudnienie oczekuje ze pracownik w tych godzinach daje siebie i pomimo ze umiejetnosci analityczne sa bardzo cenione, a w graniu takie sa niezbedne, to pracodawca w wiekszosci wypadkow bedzie sie bal podejmowac ryzyko i wybierze czesto tego od "muzyki, filmu i podrozy" chocby to bylo najbardziej trywialne.
Oczywiscie to nie zaden standard ale mysle ze wiekszosc tak postapi, a nieliczni dadza sznse liczac ze trafilni nie na powaznego gracza tylko na "dwuzlotowca" ktory ciagle wtapiajac bedzie chcial robic nadgodziny;-)

Sumujac to lepiej sie nie chwalic, taka moja opinia:)

Z drugiej strony przeciez wszyscy tu trzepia spora "kapuste" to gdzie Wy sie na etat pchacie?;-)

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
@codi

Zawsze mozesz napisac, ze obslugujesz bezwzrokowo klawiature, i etat w toto mixie masz pewnie zapewniony smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Biszop
Originally Posted by codi
Originally Posted by style
a może to własnie zadecydowało że nie zostałeś przyjęty....postawmy się w roli managera/kierownika, czy chcialbys by Twoj pracownik miał takie zainteresowania/hobby jak zakłady bukmacherskie?Bo ja na pewno nie:)

A niby czemu?

Bo pracodawca patrzy aby ze wszystkich stron sie zabezpieczyc i taki pracownik bedzie potencjalnie tym ktory siedzac w pracy bedzie sie zajmowal swoimi zakladami, czyli bedzie marnowal czas za ktory ma placone.

Właśnie... i to widać po nijednym forumowiczu tutaj, przecież ja też jestem teraz w pracy, a co robię ? ...ciężko pracuję laugh

ps. generalnie dziś na plus smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by lupus
Bo zamiast poswiecac sie w pracy, analizowalbys spotkania, siedzial na necie na live etc
Właśnie teraz w tym miejscu warto zapyta kto jest (był) w pracy i czyta forum smile

R
Zbanowany
Zbanowany
R Online: Karty
Ja jestem i czytam tongue

Tylko,ze nikt nie moze mnie zwolnic grin

addict
addict
Hej, pracowalem w wielu firmach od tych malych kilku osobowych do tych najwiekszych (100,000) na calym swiecie. Okazuje sie ze co moze byc na pierwszy rzut oka dziwne to pytania o zainteresowania padaly jak aplikowalym do wiekszych firm. Pewnie dlatego ze praca w duzych korporacjach wymaga pewnych zachowan i ogolnie dobrej wspolpracy z ludzmi .Pojmowanie pani z HR jest takie dziwne zainteresowania to dziwna osobowosc ato moga byc potencjalne problemy. W swoim CV mam zaklady jako "theory of betting" lub cos takiego i mi nie przeszkodzilo dostac fajnej pracy. Ja zawsze aplikuje na stanowiska technicze gdzie typowy pracownik to introwertyk raczej bez zainterosowac innych niz komputer.

pzdr

Marat Safin
Marat Safin
Originally Posted by polskignom
Originally Posted by Wychowany_Na_Nalewce
"muzyka, film, podroze".

Chociaz faktycznie jak walic taki slogan, to moze lepiej nic nie pisac... sonar

Nie zgodzę się, że lepiej nic nie pisac. Dużo zależy od tego gdzie składa się CV. W większych firmach przeważnie rekrutacja jest bardziej zaawansowana, a to oznacza, że będą Cię pytac o rzeczy, których możesz się nie spodziewac. Nie pisząc o żadnych zainteresowaniach możesz byc odebrany jako głupek, który niczym się nie interesuje. Nie warto jednak pisac na pewno rzeczy, którymi się w rzeczywistości nie interesuje się bo co odpowie ktoś kto napisze, że interesują go podróże jak prawie nigdzie nie był. Ja zawsze to wpisywałem no, ale trochę udało mi się zobaczyc w kilku krajach gdzie byłem więc mogę godzinami opowiadac o swoich podróżach. Proponuję więc pisac o zainteresowaniach, ale tych prawdziwych no i jednak unikac wpisywania rzeczy różnie odbieranych jak bukmacherka.

Marat Safin
Marat Safin
I jeszcze jedno. Fro zamiast bukmacherki wpisz lepiej tenis ziemny w zainteresowaniach. Na tym się znasz, to lubisz i bez problemu o tym opowiesz jak Cię ktoś spyta.

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Można napisać:

Przewidywanie wyników sportowych po przez analizę psychologiczną i statystyczną drużyn bądź zawodników uczestniczących w owym zdarzeniu, a w niektórych przypadkach ustawkach. laugh

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Czyli skonstatowalismy, ze listujac w CV przebieg nauki, kariery zawodowej, umiejetnosci, certyfikaty, szkolenia, itd. lecz pomijajac zainteresowania ryzykujemy odebranie naszej osoby jako glupka. Temat do zamkniecia laugh

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by lekki
Ja zawsze aplikuje na stanowiska technicze gdzie typowy pracownik to introwertyk raczej bez zainterosowac innych niz komputer.
pzdr
No właśnie typowy pracownik ( z wykształceniem technicznym) nie interesuje się niczym innym niż swój "fach". Dlatego taki kandydat będzie pisał jakieś kłamstwa lub wcale nic nie napisze w CV o zainteresowaniach. A jako, że brak jest dobrych (technicznych) fachowców to przyjmą człowieka co w rubryce zainteresowania wpisał [brak]...

addict
addict
Originally Posted by Bankier$
Można napisać:

Przewidywanie wyników sportowych po przez analizę psychologiczną i statystyczną drużyn bądź zawodników uczestniczących w owym zdarzeniu, a w niektórych przypadkach ustawkach. laugh
Gdybym miał pisać o bukmacherce w rubryce "zainteresowania" , to właśnie wpisałbym coś takiego , bo to wyjątkowo dobrze brzmi.. laugh
Niby to samo...a jednak nie to samo... laugh

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Originally Posted by Vader
Właśnie teraz w tym miejscu warto zapyta kto jest (był) w pracy i czyta forum smile

Ja pracuje przy kompie, i musze miec dostep do internetu, a ze od czasu do czasu zerkne co kto naplodzil na forum, nic zdroznego wink
Nie marnuje czasu siedzac na qc i piszac gogo ;-)

Marat Safin
Marat Safin
Czyli skonstatowalismy, ze listujac w CV przebieg nauki, kariery zawodowej, umiejetnosci, certyfikaty, szkolenia, itd. lecz pomijajac zainteresowania ryzykujemy odebranie naszej osoby jako glupka. Temat do zamkniecia laugh

A Ty umiesz czytac ze zrozumieniem czy tylko pajacowac i wstawiac laugh ? Chyba napisałem wyraźnie, że zależy do jakiej firmy składa się CV. Ochłoń i przeczytaj jeszcze raz mojego poprzedniego posta. Tak się składa, że firmy z rozbudowanym działem HR mają często skomplikowane procesy rekrutacji, gdzie zainteresowania nie są bez znaczenia. Nie chcesz nie pisz o zainteresowaniach, ale nie widzę powodu do śmiechu. I jeszcze jedno skończenie szkoły, kursu, posiadanie certyfikatu nie powoduje, że ktoś musi byc mędrcem. Znam mnóstwo inteligentnych ludzi bez wyższego wykształcenia i drugie mnóstwo głupków po studiach. Znam też takich co pokończyli różnego rodzaju szkolenia i nic z nich nie wynieśli poza certyfikatem. Często doświdczony pracownik HR podczas rozmowy momentalnie zdemaskuje osła nawet, gdy ma on w CV wszystko co możliwe. Same CV to za mało, trzeba jeszcze umiec je "obronic" i "sprzedac" siebie.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ja pracuje przy kompie, i musze miec dostep do internetu, a ze od czasu do czasu zerkne co kto naplodzil na forum, nic zdroznego wink
Nie marnuje czasu siedzac na qc i piszac gogo ;-)
No i dobrze smile Choć nie "piłem" do Ciebie, że jesteś w pracy i piszesz wink
Żebyś tylko miał net w domu i zapodał tabelę konkursu to będzie cacy smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Bullet

A Ty umiesz czytac ze zrozumieniem czy tylko pajacowac i wstawiac laugh ? Chyba napisałem wyraźnie, że zależy do jakiej firmy składa się CV. Ochłoń i przeczytaj jeszcze raz mojego poprzedniego posta. Tak się składa, że firmy z rozbudowanym działem HR mają często skomplikowane procesy rekrutacji, gdzie zainteresowania nie są bez znaczenia. Nie chcesz nie pisz o zainteresowaniach, ale nie widzę powodu do śmiechu.

Po co te osobiste wycieczki? Ironicznie skomentowalem Twojego posta, a Ty mnie atakujesz. Sam napisales, ze sa firmy gdzie skladajac CV bez wyszczegolnionych zainteresowan mozna zostac uznanym za glupka. Dla mnie HR-owiec, ktory wyciaga takie wnioski sam jest glupkiem.

Zamiast sie denerwowac, powiedz mi czego mozna sie dowiedziec o kandydacie na podstawie jego zainteresowan. Powinny to byc informacje, ktorych nie uzyskuje sie w inny sposob w toku interview, a sa przydatne dla firmy.

Marat Safin
Marat Safin
Wychowany Na Nalewce naprawdę nie chce mi się kłócic z Tobą. Jeżeli uważasz, że osoba nie mająca ŻADNYCH zainteresowań poza pracą jest wartościowa, kreatywna i mądra to ja nie mam pytań. Składając CV do spożywczaka czy na budowę (bez urazy dla tych zawodów - podaję tylko pierwsze z brzegu przykłady) byc może nie mają znaczenia zainteresowania, ale zapewniam Cię, że w każdej większej firmie mają. Zresztą lekki napisał na poprzedniej stronie:
"Okazuje sie ze co moze byc na pierwszy rzut oka dziwne to pytania o zainteresowania padaly jak aplikowalym do wiekszych firm. Pewnie dlatego ze praca w duzych korporacjach wymaga pewnych zachowan i ogolnie dobrej wspolpracy z ludzmi"

To pierwszy z brzegu przykład. Jak dalej masz wątpliwości to pogadaj z kimś z HR w jakieś większej firmie czy mam rację czy nie. A za osobiste wycieczki przepraszam jak Cię uraziłem, ale zawsze myślałem, że jesteś poważnym gościem, a tu się wygłupiasz zupełnie niepotrzebnie.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
pracując w chwilowo w kafejce na zastepstwie za znajomego, codziennie drukuje koło 20 cvek, najlepsze ejst jak je potem czytam. Literatura, ksiązki, prawo, a koleś nie umei sie wysłowić i porozumieć, że chce cvke wydrukowac:/ w 955 cvek te same zianteresowania, najlepsze jest to ze osoba inteligetna itp, ma malutka krótka cvke, a ostatni głab drukuje cvke na 4 strony hehe

Strona 2 z 5 1 2 3 4 5

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
5 zarejestrowanych użytkowników (latajaca_holenderka, rafal08, Akhu, Sensei, burbon), 4,057 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,306
Posty5,841,082
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026