|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a jakie "chore hasła" bo nie ogarniam ?
|
|
|
|
|
Knockin' On Heaven's Door
|
|
a jakie "chore hasła" bo nie ogarniam ? a takie bardzo pokojowe w wyważonym tonie typu : "Jesteśmy tu po to by podjąć walkę..." pewnie już myśli o przyszłych relacjach z Rosją i stąd ten pojednawczy ton.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a jakie "chore hasła" bo nie ogarniam ? Cytuje "Jesteśmy po to, by podjąć walkę" juz widze w myslach jutrzejsze komentarze Rosjan. KAczynski to chory wodz, pelen kompleksow, ktory je leczy takim chorymi wyskokami, bo jak pomacha szabelka ( nie pierwszy to raz ) to moze mamusia poglaszcze, brat przybije piatke, a w razie konfliktu schowa sie w bunkrze, albo dostanie nawet helikopter do ucieczki od Wuja Sama. Czy teraz mamy zle ?? Dawno nie mielismy bombardowanego kraju ?? Po co w ogole tak podjudzac ?? Historia nas niczego nie nauczyla ??
|
|
|
|
|
|
|
A żeby było weselej to Kaczorek chce gryźć Ruskich bezzębną szczęką a Sarkozy doprowadza do podpisania rozejmu co już Dziennik ogłosił sukcesem prezydenta Francji.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
moze i słowa za ostre (wiadomo ze nie o takie walkie chodzilo) ale nich rus tez poczuje ze ktos mowi NIE . to tylko tyle bo jak pisalem mam w d politykierstwo i udzielam sie w tych tematach raz na 1/2 roku /Kosowo sie klania ale to juz inna bajka .
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A tak w ogole to chcialoby ci sie isc na wojne przez glupote Kaczynskiego ?? Poszedlbys gdyby zwierzchnik nakazal mobilizacje i i isc walczyc za Gruzje, ktora prawdopodobnie samasprowokowala ta wojne ?? My siebie uwazamy za jaks wielka potege i ze wszystkim wychodzimy przed szereg : Ukraina pierwsi, Irak pierwsi, Gruzja pierwsi. Jestesmy w roznych sojuszach a bycie w takich sojuszach obliguje do wypracowywania wspolnego zdania. A Kaczynski sam na predce, na zlamanie karku organizuje transport i jazda do Gruzji, kiedy pokoj jest prawie pewny i rzuca hasla, ze JESTESMY GOTOWI DO WALKI... a z kim to kurduplu uzgodniles ?? Bierz Brata, Kowala, Kaminskiego i Irasiada i jazda na Moskali .... 4 pancerni i pies jak znalazl.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
chodziło mi o to ze jak juz powiedział "a" to dobrze ze cos zrobił i powiedział "b" ten mini zlot , nikt nie mowi o walce -wojnie itp , ale ze nie zostawimy Gruzinow samych jak im sie rusy do polityki wezmą konkretnie / ale jak pisałem ja sie nie znam -nie wiem - zarobiony jestem .
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mnie zastanawiają sprzeczne komunikaty dotczące działań wojsk rosyjskich, ktoś kręci i raczej wątpię że to Rosjanie (raczej Gruzini ubarwiają trochę sytuację). Do czego zmierzam Dziwią mnie meldunki Gruzinów, np o tym że 50 bombowców atakowało Tibilisi, Rosjanie dementują Gruzini piszą że kilkadziesiąt czołgów wkroczyło do Gori, Rosjanie dementują Sory ale nie żyjemy w średniowieczu i kompania łuczników nie może się chować po lasach  Przecież akcja kilkudziesięciu bombowców byłaby widoczna dla 95% nowoczescnych armii na świecie, tak samo ruchy wojsk pancernych. Czyli albo Rosjanie to idioci i nie wiedzą że na świecie widać co robią w Gruzji (chociaźby satelity) i fałszywie dementują; albo Gruzini starają się przedstawić w jak cięższej sytuacji, mijając się "lekko" z prawdą Ktoś kręci  A poza tym to Saskashili i Putin są siebie warci i głupotą jest otwarcie i zdecydowanie stawać po jednej ze stron w tym konflikcie
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A to jest moim zdaniem idelny komentarz dotyczący motywów i źródła konfliktu:
http://wiadomosci.onet.pl/1806354,12,item.html
|
|
|
|
|
|
|
Osetyjczycy ciągną na Tbilisi środa 13 sierpnia 2008 21:46 Szykuje się bitwa o gruzińską stolicę Do Tbilisi zbliżają się siły osetyjskie, wspierane przez Rosjan. Gruzińskie wojska wyszły im naprzeciw. Blokują dostęp do stolicy - donosi korespondent TVN24. Szykuje się bitwa. Mimo rozejmu, rosyjskie czołgi przez cały dzień wyjeżdżały z miasta Gori w kierunku Tbilisi http://www.dziennik.pl/swiat/article222453/Szykuje_sie_bitwa_o_gruzinska_stolice.html ...Lechu łap najbliższy samolot,po drodze weź cały PISuar i pokaż Ruskim jeszcze raz bo widocznie nie "panimali"
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Lechu powiedział, że są tam żeby walczyć to się Ruscy wrócili!
Bitny naród to wezwania nie odpuszczą.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Słowo Moskali gówno warte.
Mam nadzieję, że kibice Dynama trochę się"zabawili" dzisiaj w Maskwie...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Kaczyński rozejm załatwił a oni nie słuchają  Musi biedaczyna chyba jeszcze raz się przelecieć
|
|
|
|
|
Blade Runner
|
|
Blade Runner
|
|
|