Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 8 z 19 1 2 6 7 8 9 10 18 19
L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Bardzo ladnie sie prezentuje smile
Ile ma przejechane? jaka moc?
Ile ile taki Ford pali?

Bonus: Unibet
B
Pooh-Bah
Pooh-Bah
B Offline
przebieg 111 tys, po niemieckich drogach przejechal 105 tys.
moc 115 KM
w cyklu mieszanym - trasa Kielce - Wawa (czesto gesto przy ladnej trasie 140 Km/h i dla testu kilka razy 160 Km/h) , jazda po stolicy....wyszlo niecale 8l/100km.

A tak po prostu nie bawie sie w liczenie litrow, po prostu leje i jade:))

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
refleksja :

czas jaki sie rejetrsuje samochod (sprowadzony) i zalatwia dokumenty to jakas apokalypsa. co oni papier z chin przywoza do tych dokumentow czy co...dopiero polowa mojego czekania do skarbowki :/ ale w tym czasie male wymiany zachodza w samochodziku smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W ogóle Polska to zacofanie na maxa.

W Niemczech rejestracja (przynajmniej blachy przejazdowe) jest bardzo szybka. Na miejscu na maszynie robią tablice rejestracyjne. Wszystko szybko i w jednym miejscu.

A u nas to trzeba całe miasto zwiedzić i zbierac papierki. Do tego zalezy od rejonu bo jak masz pecha to przy rejestrowaniu najlepiej abys o 4-ej już kolejkę zajmował bo tak to trzeba niemal cały dzien stracic ....

Exp Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
To prawda, ze pieprzenia jest co niemiara, ja jednak Skarbowke zalatwilem w jeden dzien, w celnym siedzialem 4 godziny ale tez zalatwilem, jedynie co to rejestracja w Wydziale Komunikacji, mam odbior na 22 sierpnia, a ubezpieczenie mam wazne do 8 sierpnia, ehhh...

P
Pav Offline
enthusiast
enthusiast
P Offline
Ja załatwiłem wszystko w 2 tygodnie laugh

Jedyne z czym miałem problem to wydział komunikacji bo wolny termin był dopiero za 3 tygodnie. Ale zawsze można wstać o 4 i zająć sobie kolejkę.

I
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
I Offline
jak dlugo plynie samochod z Usa do Polski ?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Dwa tygodnie do miesiąca. Zależy czy czekają na zapełnienie kontenera.

T
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
T Offline
Ale na kontener podobno 4 miesiące się czeka smile

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
skoro jestesmy juz przy temacie amerykańskim.

zainteresowal mojego tate ostatnio, ktory kryzys wieku przechodzi i chcialby sobie pojezdzic czyms lepszym niz aurisem, albo nie nie nie, moze nie lepszym, ale bardziej "wyjatkowym" laugh - nissan 350Z. do rzeczy - przegladajac motoallegro i inne takie podobne doszlismy do wniosku, ze nissany te sprowadzane z usa sa kilka, kilkanascie tysiecy zloty tansze niz te, ktore caly swoj zywot spedzily w polsce. czym to jest spowodowane? i jakie sa kruczki? na co uwazac i czy w ogole pakowac sie w takie rozwiazanie?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Autentyk, przekazany kanałami branży dealersko - motoryzacyjnej.

Paniom ku przestrodze, panom ku nauce... ))

Piątek, godziny dobrze popołudniowe, niedługo zamykają. Do salonu Rowiński & Wajdemajer na Targówku wkracza elegancki, nieco już starszy, ale pełen wigoru pan. Towarzyszy mu, cytuję: niewiarygodnie obłędna dupa (oczywiście w wieku jego potencjalnej córki). Chwilę kręcą się pomiędzy wystawionymi samochodami, po czym pan zwraca się do sprzedawcy z pytaniem, czy znalazłby dla pani coś równie pięknego jak ona. Sprzedawca przytomnie odpowiada, że na coś równie pięknego nie ma szans, ale może zaproponować jakieś tam nieduże Audi.

Audi się pani podoba, w związku z czym następuje festiwal dobierania wyposażenia, na zasadzie: "kochanie, bierz co chcesz". Po skompletowaniu wyposażenia jak z bajki, podpisują zamówienie - wszystko jak najbardziej correct. W końcu pojawia się kwestia zaliczki.

Pan oświadcza, że ma przy sobie 1000,- zł, kasa wędruje na stół. Sprzedawca nieśmiało wtrąca, że będzie to samochód wykonany na specjalne zamówienie, w związku z czym zaliczka wyniesie 10 % wartości, a zatem coś koło 20 tysięcy. Pan bynajmniej się nie wzbrania, tylko w związku z brakiem gotówki zostawia tysiąc, a co do reszty, prosi o podanie konta by załatwić to przelewem. Państwo wychodz±.

Poniedziałek rano. Tuż po otwarciu salonu ponownie zjawia się ten

sam pan (tyle że już sam) i prosi o zwrot owego tysiaka, ponieważ jak

szczerze wyznaje, chciał sobie po prostu poruchać.

NO CZYŻ NIE MISTRZ ???

Podobno nie bardzo chcieli mu oddać, bo jednak umowa podpisana, aż

sprawa ostatecznie oparła się o prezesa. Temu, jak to usłyszał, szczęka

opadła, ale bardzo się ubawił. Stwierdził jednak, że przyjemności

kosztują i ostatecznie oddali facetowi 500,- ))"

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Dobre wink

wieczny student
wieczny student
Salon na Targówku został niedawno otwarty więc świeża sprawa smile

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Originally Posted by KopusDupus
skoro jestesmy juz przy temacie amerykańskim.

zainteresowal mojego tate ostatnio, ktory kryzys wieku przechodzi i chcialby sobie pojezdzic czyms lepszym niz aurisem, albo nie nie nie, moze nie lepszym, ale bardziej "wyjatkowym" laugh - nissan 350Z. do rzeczy - przegladajac motoallegro i inne takie podobne doszlismy do wniosku, ze nissany te sprowadzane z usa sa kilka, kilkanascie tysiecy zloty tansze niz te, ktore caly swoj zywot spedzily w polsce. czym to jest spowodowane? i jakie sa kruczki? na co uwazac i czy w ogole pakowac sie w takie rozwiazanie?

z tego co ja sie orientuje, to w USA jest cos takiego, ze jak samochod bral udzial w stluczce, nawet jako tako niegroznej to zostaje mu cos przypisanego, nazwijmy to 'grupa'. Grupa ta, skutecznie uniemozliwia wprowadzenie ponowne do ruchu drogowego tego pojazdu, albo wprowadzenie to jest drogie i skladki pozniej ktore trzeba placic sa wieksze niz dla normalnej grupy wink
w sumie to takie cos ma sens bo jesli jest tak jak pisze, to przecietny USAańczyk woli sobie kupic nowy samochod ;]

ALE! to jest tylko co ja slyszalem od znajomych, nie wiem ile w tym prawdy

a ja mam takie pytanko.. mam zamontowane radyjko z lat mojego dziecinstwa podejrzewam (czyli kasety i radio, a regulacja glosnosci jest suwakiem gora-dol (1,5cm;])) generalnie szałch*ja ;]
ale do rzeczy, jesli wlacze muzyczke i daje gazu to z glosnika jest taki charakterystyczny pisk, ocierajacy sie troche o jakby tunning, jednak jest to dosc denerwujace... czym to moze byc spowodowane ? i jak sie tego pozbyc ?

pozdr

Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Originally Posted by lelu
a ja mam takie pytanko.. mam zamontowane radyjko z lat mojego dziecinstwa podejrzewam (czyli kasety i radio, a regulacja glosnosci jest suwakiem gora-dol (1,5cm;])) generalnie szałch*ja ;]
ale do rzeczy, jesli wlacze muzyczke i daje gazu to z glosnika jest taki charakterystyczny pisk, ocierajacy sie troche o jakby tunning, jednak jest to dosc denerwujace... czym to moze byc spowodowane ? i jak sie tego pozbyc ?

pozdr

Zle podłaczona "masa", ewentualnie przetarty przewod tejze.

Podjechac do elektryka jesli sie nie znasz powinno mu to chwile zajac i nie powinien skasowac kokosow

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
poszukuję szyby lewej bocznej karoseryjnej Ford Mondeo MKII kombi - w dobrym stanie

P
podwórkowy attaché
podwórkowy attaché
P Offline
ja poszukuję maskownicy na głośnik prawe drzwi Opel Astra II wersja 3 drzwiowa , może kto ma niech da znać tu lub priv smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Na allegro jest wszystko.
Tylko pozostaje kwestia ceny....

Albo miejscowe szroty.
Obecnie z czesciami nie ma problemu.

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
dzieki Biszop, sprawdze smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
juz znalazlem - na allegro poza allegro :>

Strona 8 z 19 1 2 6 7 8 9 10 18 19

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
5 zarejestrowanych użytkowników (Szuman, burbon, betowiec, Sensei, 11kera11), 2,594 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,274
Posty5,828,743
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025